|

Inainte cu cit timp poate fi facuta revizia obigatorie a unui autovehicul?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu te-ai exprimat foarte bine in intrebarile puse, insa din cat imi dau seama intrebarea ta se refera la ITP (Inspectia Tehnica Periodica), care este obligatorie la intervale de 2 ani. La RAR se efectueaza doar la prima inmatriculare in Romania, dupa care se poate face la orice service autorizat de RAR. Intervalele sunt de 2 ani, deci pana sa expire ITP actuala trebuie efectuata alta inspectie. Din cate stiu nu exista o prevedere legala care sa mentioneze expres cu cat timp inainte se poate face, deci poti sa mergi linistit cu o luna sau doua inainte de expirare, mai devreme nu e interzis insa nu prea mai are logica. Nr. de kilometri parcursi nu are nici o relevanta.
Cel mai bine estesa opresti la primul service intalnit in cale si sa intrebi, eventual sa o si faci, costa sub 100 lei, si daca masina are 21.000 sigur nu vei avea probleme.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Orsice autoturism la doi ani trebuie sa faca verificarea tehnica.Aceaste verificare tehnica sa presupunem ca expira anul acesta luna august 15, verificarea tehnica trebuie facuta pana la aceasta data, altfel incalcati legislatia in vigoare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cu cat timp vrei tu... noi de exemplu in toamna speram sa plecam cu masina in Germanica cca 2 saptamani vreo 4000 km si masina are acum 5000 km pana la revizie Pana la plecare deja vrem sa facem revizia tehnica

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O faci inainte cu cat timp vrei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cind doresti este problema daca depasesti data ultimei revizii poti sa o faci numai la RAR

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Multumesc, cred ca nu am dat suficiente detalii, ma intereseaza revizia obligatorie de la RAR, pe 29 august fac doi ani si-mi scadeRAR-ul(masina are 21mii), iar pe 13 vreau sa plec la Milano.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează