Fiecare a spus cate ceva dar nimeni tot.
Nu exista masina care sa se conduca doar cu un curs de legislatie rutiera, intr-adevar exista masini care se conduc de la 16 ani dar cu subcategoria B1, pentru care trebuie sa faci scoala de soferi aproape normala, principala problema este ca sunt foarte putine scoli in Romania unde poti da pentru B1. Legat de masini nu sunt Smart, acelea sunt facute de Mercedes si trebuie categoria B pentru ele. Cele care se pot conduce cu B1 se numesc Aixam, sunt in jur de 2000-2500 de euro la mana a doua, si ca sa stii la ce sa te astepti intretinerea este foarte scumpa, piesele se gasesc foarte greu in Romania sau poate chiar deloc depinde de modelul de Aixam (Sunt vreo 3-4 modele care inca se mai produc) si legat de acea lege va fi aplicata cu siguranta pentru ceea ce urmeaza sa se cumpere care au apucat cu ele asa vor ramane. Parerea mea este ca nu merita o asemenea masina fiindca mai bine mai astepti 2 ani sau iti iei un moped!
Nu exista masini care se conduc de la 16 ani doar cu certificat de absolvire a cursului de legislatie, exista doar mopede. Pentru celelalte autovehicule, conform Regulamentului de aplicare a Codului rutier, trebuie cel putin permis de conducere subcategoria B1, citez:
"ART. 30.Permisul de conducere se elibereaza pentru una sau mai multe dintre urmatoarele categorii si subcategorii de vehicule:
l) SUBCATEGORIA B1: autovehiculul cu trei sau patru roti avand masa proprie peste 400 kg, dar nu mai mare de 550 kg, si echipat cu un motor cu ardere interna cu capacitate cilindrica mai mare de 45 cmc sau cu orice alt motor cu o putere echivalenta ori cu viteza prin constructie mai mare de 50 km/h."
Daca vehiculul nu se incadreaza in conditiile de mai sus atunci trebuie permis de categoria B. Numai bine!
De acord cu FurtunaDiesel. Am o vecina care are o asemenea masina si... sincer, nu merita.
@baiatul pentru masinile ale care se numesc SMART ca sa le conduci iti trebuie permis B.Masinile alea fara permis au un nume mai ciudat si din cate stiu eu iti trebuie curs de legislatie.
Masinile din Romania care se conduc la 16 ani sunt masinutele alea mai mici numite SMART! Sunt foarte scumpe chiar si la mana a 2-a. sper ca ti-am fost de folos...