Depinde de bugetul total al familiei si de nevoi. Prima mea masina a fost o Dacia 1300, cu vreo trei ani mai tanara decat mine, la care deschideam usile din spate doar pentru a face curatenie in ea. Am cumparat-o cu 500 de dolari si mi s-a parut o avere, dar altceva mai iefin nu am gasit. Mai erau Trabanturile sau Oltciturile, dar am vrut totusi o masina. Probabil nici astazi alternativele nu ar fi foarte diferite daca ar trebui sa imi cumpar din banii mei o prima masina. Daca s-ar gasi insa un sponsor, cu siguranta mi-as gasi o masina care sa se incadreze perfect in acea suma, oricat de mare ar fi ea
. Daca as castiga la loto, probabil m-as incadra in 50. 000 de euro, dar am auzit ca sansele sunt aproape nule pentru cei care nu joaca.
Desi puteam sa mai astept cateva luni si sa imi iau o masina cam pe la 5 mii de euro...am muncit o vara intreaga si am cumparat o dacie 1310 (eu care am zis ca nu o sa am dacie nici mort) care a costat 20 de milioane...am avut grija de ea ca de ochii din cap pana a lovit-o tata si a scris pe ea fier vechi.Am tinut masina cam 1 luna jumate. dar e prima iubire.
Probabil pana in 5000 de euro(n-as vrea sa fie noua) pentru ca neavand prea multa experienta nu m-as consuma foarte mult pentru greselile pe care le-as face cand conduc. Bineinteles ca daca bugetul mi-ar fi mai mare probabil as opta pentru una mai scumpa. Cred ca depinde de increderea pe care o ai in tine ca sofer, dar in special de ceea ce vrei tu de la acea masina.
Nu stiu...imi plac masinile sport, si nu cred ca sport se noi cu mai putin de 10-15 mii e
Aurel100009 întreabă: