anonim_4396
| Anonim întreabă:

Pareri motor logan 1.2 16v cosum/putere fata de un 1.6 clasic.care e mai bun si mai rentabil?

Se poate schimba acest motor benzina cu un diesel pe logan?

2 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

1.2 16v e un motor ok, consuma putin si e fiabil, insa are puterea mica. Pe Logan 1 ph2 are o cutie "lunga", si e mai greu de condus, ca nu "trage" mai deloc. Pe Logan 2 are o cutie foarte scurta, trage foarte ok in oras si consuma putin, dar peste 80km/h nu mai poti face nici o depasire cu el, abia se misca. In legea lui merge bine, dar la depasiri e dezastru.
1.6 mpi e un motor puternic si fiabil, dar cu consumul nu sta prea laudabil. Cu ceva calm scoti 5% extraurban, dar daca profiti de aia 90cp cu un cuplu maricel (din cauza cutiei cam scurte), poti scoate un consum spre 10% extraurban. Urban consuma decent, undeva intre 10-13%, ca orice benzinar mediu, in aglomeratie.
In locul oricarui motor de pe Logan, se poate monta un motor 1. 5dci, dar trebuie sa ii aduci toate anexele sale (cutie de viteze, ECU, planetare, etc).
Dupa parerea mea, ideal este 1.6 mpi cu GPL, ca sa ai si putere, si consum bun. Motoarele pe benzina de la Dacia sunt mai fiabile decat cele pe motorina (dci).

| nicusor222 a răspuns:

Părerea mea ca motorul de 1.2 e slab.
1.6 rămâne alegerea, dar are cv consum mai mare.
Despre diesel, dacă vrei fiabilitate ai costuri mici de întreținere, finețe și fără bătăi de cap la piesele SCUMPE, dieselul pica din start și rămâne benzina.