|

Salut! Am o întrebare, am un jaguar x-type 2006 2.0 diesel, vreau sa îmi pun ornament (tips) cu țevi duble la iesire, voiam sa știu dacă e necesar sa se taie toba finala și sa se sudeze țeavă de inox dreapta după tăierea finalei pentru asa ceva și dacă este vreo problema ca nu voi mai avea tobă finala după. Din câte am auzit toba finala (muffler) este doar pentru sunet, sa amortizeze sunetul (nu știu dacă greșesc) și din moment ce este diesel oricum nu va suna asa de tare și nu ar deranja acustic în vreun fel și nici noxele nu ies diferit deoarece în finala nu este catalizatorul, voiam sa știu dacă va fi vreo problema oricare ar fi ea și dacă va fi ceva la ITP când îl fac.

PS: As vrea dacă se poate răspunsuri și în cazul în care se taie finala și în cazul în care exista și alte metode. Mersi anticipat!

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Dacă tipul este special pentru modelul tău de mașină, nu va trebui sa tai sau sa suedezi nimic. Strângi câteva șuruburi și gata. Daca îți pui unul universal atunci poate fi necesara prelucrarea tobei finale și nu e deloc simplu. Plus ca riști la Rar.
Sfatul meu e sa nu tai și sa nu suedezi nimic, cumpara-ti una dedicata și ți-o montezi tu in parcare. Chiar dacă e mai scumpa, economisesti banii de mecanic plus ca nu riști nimic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează