| anonimbuc21 a întrebat:

Salut.
Dețin un Opel h 2005 si nu îmi merge claxonul si comenzile volan si s-a aprins airbagul
si am fost sa ma programez la un electrician si a știut oarecum de problema deoarece m-a întrebat dacă s-a aprins martorul de airbag.
Si mi-a zis de ceva bucșa de sub volan.
Despre ce e vorba?

3 răspunsuri:
| PaMea a răspuns:

Cine naiba te-a bagat in seama?

| anonimbuc21 explică (pentru PaMea):

Da tu cine ***** ma tii ești?

| relian a răspuns:

Daca nu-ti functioneaza ce spui si s-a aprins si lumina la airbag,inseamna ca cineva a umblat la volan,a schimbat volanu,pentru ca comenzile din volan au acolo o piesa electronica,un modul electronic care trebuie programat sa comunice cu computeru principal al masinii.
Deci trebuie sa stii ce s-a intamplat la volanu tau,ambele probleme is de la volan,sa umbli acolo,trebuie dat jos airbagu,iar cand faci asta se poate aprinde lumina,aia poate fi stearsa cu un scaner,dar ceva mai performant,asta daca nu-s probleme la airbag,desi nu vad ce problema sa fie.
Tu intrebi de nu stiu ce busca,nu este vorba de nici o bucsa,este vorba de Spring coil,adica un cablu infasurat prins intr-o carcasa de plastic,astfel incat cad rotesti volanu acel cablu se desfasoara dintr-o parte in alta,fara a se rupe,dar nu cred ca ala sa fie problema.
Electricianul nu-ti poate repara daca nu are program pentru masina ta.
Daca nu-ti functioneaza nici un buton,nici semnalizare,nimic atunci ar putea fi si de la spring coil ala, trebuie sa am masina sa ma uit, ai dat prea putine detalii.
Nu ai spus de cand ai problema asta, sau daca ai cumparat masina asa, daca a umblat cineva sa scoata volanu, sa inlocuiasca acolo ceva etc.