| bogdannn18 a întrebat:

Salut, nu știu dacă a mai trecut cineva prin așa ceva... Am făcut un accident din cauza mea pentru ca nu am văzut stopul (strada Rascoalei din Constanța pentru cunoscători) stopul era după un copac și multe mașini parcate ff prost. Cel lovit a venit de sus cu o viteza nu tocmai mică și l-am lovit în ușa din spate și a fost proiectat în alte 3 mașini. Prima mașina în care a fost proiectat în care era o femeie staționând (s-a lovit puțin la gât de la șoc) și cel pe care l-am lovit acuza dureri la mână dar nu vizibile. Acum întrebarea mea care mă înspăimântă o sa rămân fără permis, cât timp? Mulțumesc frumos pentru atenție.

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Ramai fara permis pentru neacordare de prioritate, daca se solutioneaza accidentul la politie.
Varianta in care nu ramai fara permis este amiabila, dar nu mai stiu daca se poate face atunci cand sunt mai multe masini implicate; iar daca victimele accidentului decid sa mearga la spital, se deschide dosar penal si se complica ancheta, pentru toata lumea.

In cazul in care se deschide dosar penal, mergi la fata locului si pozeaza starea indicatorului (faptul ca nu este vizibil), pune si poze sau filmare de la data accidentului, sa se vada conditiile care te-au incurcat pe tine in a acorda prioritate.

| bogdannn18 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Salut, au fost făcute poze de către polițiști... mai bine sa mi ia permisul dar nu vreau sa fac pușcărie.

| eliancodrut a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Cand sunt victime nu functioneaza intelegerea amiabila, deoarece este caz penal.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru eliancodrut):

Da, dar nu era clar ce s-a constatat, din ceea ce a descris.
Se considera accident cu victime abia cand una sau mai multe persoane implicate, merg la spital (sau morga laughing ).
Daca te doare gatul dar refuzi deplasarea la spital (chiar cu ambulanta la fata locului), nu se deschide dosar penal.
Valabil si la autovatamare (cazatura cu bicicleta, rasturnat cu masina, etc).

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru bogdannn18):

Nu se face puscarie pentru atat, in cel mai rau caz ramai cu condamnare cu suspendare, amenda penala si eventual cateva ore de munca in folosul comunitatii.
Dar probabil vei primi doar amenda rutiera si permisul suspendat conform legii, daca aveai cazierul curat, abaterile au fost minore (neacordare de prioritate si cam atat), iar in ancheta ai fost cooperant.

| eliancodrut a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Indiferent ca merge la spital sau nu, daca este cu victime (accidentare de persoane) se deschide dosar penal. Care va fi cursul acestuia, este altceva. Se va stabili dupa cercetari daca se scoate de sub urmarire penala sau nu. Nu se deschide dosar penal daca persoana vatamata nu prezinta leziuni si refuza mersul la medic, spital.
La rasturnare cu masina se deschide dosar de cercetare, daca nu sunt victime. Daca sunt victime se deschide dosar de cercetare penala.
Una este cazatura cu bicicleta si alta acident cu bicicleta unde este este implicata si alta persoana. Dar si la accidentul cu bicicleta, daca este accident grav se deschide dosar penal, deoarece medicii care trateaza victima trebuie sa instiinteze politia.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru eliancodrut):

Nu pari familiarizat cu procedurile, dar fie cum crezi tu.
O seara buna!

12 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Se va suspenda dreptul de a conduce pe cel putin 90 de zile.

| gabicoo a răspuns:

Să sperăm că pentru mult timp.

| eliancodrut a răspuns (pentru gabicoo):

Asta sigur.

| bogdannn18 explică (pentru gabicoo):

Vezi sa nu ajungi în aceiași situație sa vedem după cum e

| eliancodrut a răspuns:

1. Permisul va fi retinut pe intreaga perioada a cercetarilor si a judecatii, daca esti trimis in judecata.
2. Daca nu esti trimis in judecata sau esti achitat, de la data cand esti scos de sub urmarire penala sau achitat, fapta ta devine contraventie si va fi aplicata amenda si suspendarea permisului de conducere pentru 120 de zile.
3. Nu cred ca vei fi trimis la inchisoare, dar nici cu amenda penala doar nu cred ca o sa scapi, deoarece sunt 3 victime. Ma gandesc ca o sa fie pedeapsa cu suspendare.
4. Trimiterea in judecata se face astfel:
- daca ingrijirile medicale ale fiecarei persoane vatamate nu depaseste 90 de zile, la plangerea a cel putin uneia dintre ele; acestea au dreptul sa depuna plangerea in interiorul (pana la) a 60 de zile de la producerea accidentului;
- daca ingrijirile medicale depasesc 90 de zile, trimiterea in judecata se face din oficiu de procuror;
5. Intelegerea amiabila in caz de accident cu victime nu se aplica, asa cum sugereaza cineva.
Rezulta ca trebuie sa ai o intelegere ca victimile sa nu ceara trimiterea in judecata, in caz ca ingrijirile medicale nu depasesc 90 de zile.
6. Desigur ca o sa aiba cereri de despagubiri materiale si tratament.

| Alex765431 a răspuns:

Se suspendă permisul pe o perioada de 120 de zile.