| Petru26 a întrebat:

O intrebare pentru cei care v-ati achizitionat recent o masina (noua sau second hand). Ce costuri ar trebui sa am in vedere (taxele etc.). As dori sa-mi dati exemplu in cifre. Vreau sa-mi fac bugetul pentru achizitionarea unei masini si as dori sa stiu ce cheltuieli sa am in vedere. Vreau sa-mi fac o idee la ce sa ma astept. Si daca e foarte costisitor sa intretii o masina. Ma intereseaza punctul vostru de vedere si experientele voastre. Multumesc!

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca o iei sh si nu are taxa platita asta e prima cheltuiala care e direct proportionala cu vechimea, motorul, normele de poluarea a masinii si poate ajunge si pana la 1500euro daca e o masina veche si cu motor mare.

Pe urma ai restul taxelor legate de inmatriculare (rar, taxe pe la cec, numere) cam vreo 300 ron in total.

Urmeaza RCA care daca ai sub 30 ani poate ajunge si la 1800-2000ron/an.


Dupa ce ai inmatriculato ai de platit anual impozit (pana in 100 ron /an daca masina nu are motor mai mare de 2000cmc), rovigneta (daca vrei sa circuli pe drumuri nationale, cam 130ron/an) si restul consumabileleor benzina, schimburi de ulei samd.

Apoi cheltuieli de intretinere cand e nevoie, platute de frana, bucse, pivoti samd... depinde cum intretii masina si cat de veche e.


exceptand inmatricularea eu zic sa pregatesti cam 3000ron/an pentru intretinerea unei masini (fara benzina)

4 răspunsuri:
| vartolome1 a răspuns:

Daca este inmatriculata pe Romania si are taxa platita, costurile se vor ridica undeva la 7-800 lei (contract VC, rar, placute intratriculare, alte acte, spagi...), excluzand asigurarea. poti face un calcul al asigurarii pe eMAG. intretinerea depinde de la masina la masina: modele problematice sau cu piese scumpe, vechime, cat de intretinuta a fost de fostul proprietar...

| florin14roman a răspuns:

Daca iei o masina second -hand, mai bine ia-ti una inmatriculata in ro.chiar daca e putin mai scumpa.costurile costa in functie de capacitatea motorului, iar daca ai sub 30 ani, trece-o mai bine pe numele la cineva din familie, mai mare, pentru. a beneficia de o asigurare mai ieftina