| BlackEdition a întrebat:


Vreau sa ma ajutați la următoarea întrebare, lucrez in Germania și as vrea sa îmi cumpăr o mașină și sa vin cu ea acasă în România și înapoi, adică sa o folosesc ca mijloc de transport, Germania- România, vreau sa știu ce acte îmi trebuie pentru a circula cu ea pe autostrăzi, drumuri, o înmatriculez în ro, dar nu știu ce trebuie pentru călătorie. Ce acte și restu.
Mulțumesc anticipat cel care ma ajuta, ii ofer funda!

1 răspuns:
| stalin1999 a răspuns:

Pai tu vrei sa circuli cu ea in Romania
Tu poti sa nu o inmatriculezi daca stii ca te intorci si nu ramai pe Romania si sa platesti texele la ea acolo, in Germania. In caz ca vrei sa o inmatriculezi, prevederea privind inmatricularea in Romania este continuta in Ordinul MAI nr. 1501/2006, citez:
"ART.6.(1) Înmatricularea se face numai pentru autovehiculele şi remorcile omologate, potrivit legii, de cãtre Regia Autonomã "Registrul Auto Român".
(2) Înmatricularea poate fi permanentã sau, prin excepţie, temporarã.
(3) Înmatricularea permanentã este continuã, în sensul cã de la admiterea în circulaţie în România şi pânã la scoaterea definitivã din circulaţie a unui vehicul, acesta este înscris permanent în registrul naţional al vehiculelor înmatriculate, pe numele proprietarului sau, dupã caz, al proprietarilor succesivi.
(4) Înmatricularea temporarã se realizeazã în cazul vehiculelor de provenienţã strãinã care beneficiazã de regimul vamal de admitere temporarã sau pentru vehiculele destinate exportului.
ART.7.(1) Înmatricularea permanentã sau înmatricularea temporarã se efectueazã pe baza urmãtoarelor documente:
a) cererea solicitantului. În cazul înscrierii în certificatul de înmatriculare şi a altei persoane care poate folosi vehiculul în virtutea unui drept legal, altul decât cel de proprietate, proprietarul va menţiona solicitarea explicitã în cerere;
b) fişa de înmatriculare a vehiculului, al cãrei model este stabilit conform reglementãrilor legale, completatã cu datele proprietarului şi având viza organului fiscal competent al autoritãţii administraţiei publice locale. În cazul înscrierii în certificatul de înmatriculare şi a altei persoane, se va depune şi fişa de înmatriculare completatã cu datele acesteia. În cazul înmatriculãrii temporare pentru export nu este necesarã viza organului fiscal competent al autoritãţii administraţiei publice locale;
c) cartea de identitate a vehiculului, în original şi în copie;
d) documentul care atestã dreptul de proprietate al solicitantului asupra autovehiculului...