| haladin58 a întrebat:

Salut TPU, vreau sa schimb si eu anvelopele la masina, 165/70 r14, cu unele mai mari de 185/55 r15. Le am trecute in cartea masinii deci nu cred ca trebuie sa mai omologhez ceva. De unde recomandati sa-mi iau anvelope, de pe internet sau dintr-o vulcanizare? Ma gandeam sa le iau noi pentru ca vreau sa trag de ele mai multe ierni (am bani doar pentru anv de iarna momentan) si vreau sa schimb si rezerva pentru ca m-am uitat recent la ea si e fabricata in 2004 odata cu masina. Rezerva ar trebui sa o iau tot de iarna, all season sau de vara? Si anvelopele de la ce firma recomandati sa iau, ceva mai accesibil pentru buget dar sa si tina daca se poate happy

Răspuns Câştigător
| Frank51 a răspuns:

Anvelopele trebuie încălțate pe niște jante, le ai deja? Tu treci de la 14 la 15 deci ai nevoie de alte jante.

Anvelope poți lua de oriunde, sunt vreo 20 de websiteuri foarte bune, printre care și eMAG. La eMAG avantajul este că la 80% dintre ele ai livrare gratuită și se simte la prețul final( minus 120 de lei).

Ca și model de buget mergi pe orice în afară de westlake, triangle, etc. Ce-ți pot recomanda decente sunt Sunny/goodride (același producător nume diferit), tigar, sailun, iar dacă vrei ceva super decent; debica, hankook. Având în vedere că sunt anvelope mici, sunt ieftine și astea bune.

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Anvelope.ro
Pt toate buzunarele

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Eu imi iau anvelope de pe internet, le aleg mai usor, si cred ca sunt mai ieftine decat in magazin. M-am uitat si pe la Altex, dar nu aveau in stoc ce imi trebuia mie.
Ca marci, eu merg pe ieftine si le schimb repede, acum am Taurus de vara si parca Tigar de iarna.

Rezerva poti sa o cumperi de iarna, o poti folosi cativa kilometri si pe timp de vara, nu patesti nimic.

Cum ti s-a mai spus, pentru a trece de la R14 la R15 ai nevoie de alte jante, cu diametrul de 15, distanta la prezoane, gaura de centrare si ET-ul compatibile cu masina ta.