| MarinescuEduard a întrebat:

Salutare,
Am o intrebaretonguee bmw urile xdrive conteaza diferenta de concavitate a jantelor? De exmeplu eu am un bmw 640 xdrive si jantele stock sunt fata 8.5j r19 et 33 spate 9j r19 et 44, iar eu am gasit cu et uri diferite de acestea si nu stiu daca afecteaza cu ceva cutia de transfer.(mentionez faptul ce intentionez sa folosesc dimensiunile cauciucurile recomnadate de producator pentru r19)

Răspuns Câştigător
| Frank51 a răspuns:

Cele de pe față sunt în parametrii, cele de pe spate sunt prea late, îți trebuie 9j, ET între 40-48.

La calcule vine cam așa:
suma lățimii 0. 66cm(1.25/2) cu ET-ul (4.4-3.8=0.6cm) => 0.66+0.6= 1.26cm

Deci jantele cu 9.5J ET 38 vor ieși în exterior cu 1. 26cm mai mult decât cele 9J ET44. Eu zic că nu e niciun dezastru și poți merge cu ele.

5 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Eu sunt de parere ca poti pune si roti de bicicleta laughing

| MarinescuEduard explică (pentru relian):

Ce a vrut sa zica autorul?laughing))

| Frank51 a răspuns:

Pentru început, ar fi fost cel mai folositor să specifici ce ET vrei să pui pe mașină, altfel vorbim într-un univers paralel (gen în stele).

Subiect nr.2: ce legătură are concavitatea jantelor cu ET-ul? Concavitatea este mai mult influențată de J-ul jantei (adică de lățimea acesteia).

| MarinescuEduard explică (pentru Frank51):

8.5 j et 35 + 9.5 j et 38

| MarinescuEduard explică (pentru Frank51):

Eu intrebam daca imi afecteaza cutia de transfer aceasta discrepanta dintre jante

| Frank51 a răspuns (pentru MarinescuEduard):

Cele de pe față sunt în parametrii, cele de pe spate sunt prea late, îți trebuie 9j, ET între 40-48.

La calcule vine cam așa:
suma lățimii 0. 66cm(1.25/2) cu ET-ul (4.4-3.8=0.6cm) => 0.66+0.6= 1.26cm

Deci jantele cu 9.5J ET 38 vor ieși în exterior cu 1. 26cm mai mult decât cele 9J ET44. Eu zic că nu e niciun dezastru și poți merge cu ele.