|

Tracțiune față sau cea spate? Care ar fi mai ok?

Condus de uz zilnic, siguranță și agresivitate.

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Cu siguranta tractiunea fata este mai safe dintre cele doua, pentru condusul de zi cu zi si pentru orice anotimp, pentru ca pe zapada e cam greu de stapanit tractiunea spate.
o a treia si cea mai buna ar fi tractiunea integrala.
in opinia mea tractiunea spate este pentru soferi cu experienta si care nu au un stil agresiv, caci ea te poate ajuta pe curbe si pentru drift dar pe carosabil umed e jale.
De aceea cel mai buna este tractiunea fata pentru condusul prin oras, dar atentie dificil de stapanit pe curbe daca ai viteza!
In trafic cuvantul agresivitate nu ar avea ce cauta, iar la concursuri legale de liniute sa zicem este mai ok tractiunea spate pentru ca suporta mai bine cresterile de putere ale masinilor modificate, adica masini cu 1000 sau peste 1000 de cai au ori tractiune spate ori integrala cele cu tractiune fata nu ajung la puteri nici la jumatate, in primul rand datorat caracterului subviratoriu pe care-l prezinta orice tractiune fata fie cu sau fara diferential autoblocant.
Daca nu esti agresiv ca sofer si in oras mergi cu 50 cat e limita si nu iei curbe cu viteza poti alege linistit si tractiunea spate, dar daca stilul tau este agresiv atunci NU recomand, cum am spus cand este umed, zapada etc devine periculos!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează