| sNukki a întrebat:

Turbo suflanta este acelaşi lucru cu Turbina de supraalimentare? Dacă nu... îmi puteţi spune ce face fiecare împartebig grin? şi dacă poţi avea la o maşină ambele lucruribig grin? Cel mai explicit răspuns va primi fundabig grin

Răspuns Câştigător
| bogdanel7 a răspuns:

Turbosuflanta sau turbina pe romaneste se gaseste doar la masinile turbo - td( turbo diesel) sau turbo benzinar. Ca sa iti pui turbina pe masina non-turbo, trebuie sa instalezi un sistem turbo intreg: intercooler, turbina, galerie, etc. + sa rectifici motorul cu interne forjate sa reziste. Iar turbinele de supraalimentare cresc numarul de caluti, respectiv cuplul si puterea vehiculului per total. Supraalimentarea motoarelor cu ardere interna, au una sau mai multe turbine de supraalimentare. Turbinele de supraalimentare se pun in general pe masini cu destui caluti la activ peste 3-400, automat le poti avea pe amandoua, dar nu pui o turbina de supraalimentare pe un 1900cmc TD ca iti consuma mai multicel si puterea nu se simte semnificativ. Sper ca te-am ajutat.

4 răspunsuri:
| cossmy a răspuns:

Da, sunt acelasi lucru. Si poti avea 2 pe masina. Ai motor bi-turbo. Insa trebuie sa duca motorul 2 turbine...

| cossmy a răspuns:

Si atunci iti trebuie un intercooler mare sau 2 intercoolere(nu stiu sigur).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu. turbosuflanta are oproape orice masina. este decat sa poata merge mai repede un pic.
turbina de supraalimentare nu pot sa o aiba toate masinile petntru ca o sa consume multi cai putere. ex: la un meclare mercedes SLR consuma 120cp. si are un motor de 5l v8.
este facuta petru masinile mai rapide. poti sa le ai pe amandoua pe masina dar nu pe ori ce masina ...trebuie sa aiba multi cai putere.

| raulcool33 a răspuns:

Uita-te aici :http://www.turbocenter.ro/services/school/ sper sa iti fie de folos