| AndraAHC a întrebat:

Am auzit cum pentru bucle făcute cu ondulatorul părul tr sa fie strict proaspăt spălat. Dar de ce? Care ar fi diferenta dintre alea facute pe părul curat curat sau daca nu e spălat?

6 răspunsuri:
| Dishka a răspuns:

Nu este asta o regulă. Dar ondulatorul/placa îngrășa puțin parul întotdeauna la folosire, deci imaginează-ți sa ai parul nespalat și sa ti-l mai îngrașe și ondulatorul, nu va avea un aspect tocmai drăguț și nici volum clar nu vei avea. Parul va sta lipit de cap. Dar vorbim despre un par nespalat in sensul de a avea sebum. Dacă ți-ai spălat parul ieri și azi arată bine, nu văd de ce nu ai putea sa folosești placa/ondulatorul.
Pana la urma îl folosești când vrei, e parul tău, aspectul tău.

| AndraAHC explică (pentru Dishka):

Aia e. Eu vreau volum ca arata mai fain. Și sa trapez inainte suvita?

| Violleta2022 a răspuns:

Parul proaspat spalat este mai usor si mai pufos (voluminos) si cum nu are grasime si impuritati pe el, se poate modela usor si tine mai mult.
Cand ai parul nespalat, este plin de grasime si impuritati (praf, amstecat cu transpiratie, matreata etc ), iar un par grasimos si murdar nu se poate ondula si arata bine.

| AndraAHC explică (pentru Violleta2022):

Plus de asta a meu nici nu e foarte des... Pt volum pot tapa șuvița inainte si apoi cand e gata dau tot părul cu fixativ? Va tine rezultatul mai mult?

| Violleta2022 a răspuns (pentru AndraAHC):

Spala parul corect si bine, usuca-l si apoi il ondulezi cu ondulatorul.
Il lasi 5-10 min sa se racoreasca si sa se stabilizeze buclele, dupa care le poti tapa f usor, una cate una si le poti da cu fixativ.

| Anuket a răspuns (pentru AndraAHC):

Mai bine, nu, tapezi după. Aplici multă căldură și presezi firele unele de altele, căldura nu se aplică uniform, deteriorezi mai tare unele fire. Fixativul ține firele răzlețe, nu buclele.