Striatiile verticale ale unghiilor sunt relativ frecvente si nu ai de ce sa-ti faci griji. Taierea unghiilor cu ajutorul unui foarfece poate si ea da nastere unor fisuri unghiale. E util ca scurtarea sau indreptarea unghiilor sa se faca cu o pila. Utilizarea manusilor pentru uz casnic la contactul prelungit cu apa, elimina riscul de fragilizare a unghiei
Bună.
Nu ai de ce să te îngrijorezi. Este ceva normal, se întâmplă frecvent. Îţi recomand să foloseşti un întăritor pentru unghii şi să le dai cu ojă cât mai des pentru a le întări.
Pa-pa.
Cred ca e de la calciu un sfat ar fi sa bei alpte si sa mananci multe lctate sau mai sunt niste pastile pentru unghii se numesc Aspasia
Nu am nici o problema cu calciul
Hey... nu este adevarat ce zice Sophie (raspunsul castigator). Felul cum prelucrezi marginea unghiei nu ii afecteaza cresterea. Matricea (radacina) ii da forma, curbura si eventualele striatii. Orice traumatism la matrice poate schimba forma unghiei si felul cum creste. In cazul tau vad doua posibile cauze - ori iti tai cuticulele (taierea cuticulelor poate afecta matricea - vezi aici mai multe http://mypsychonails.blogspot.ro/......hiile.html ori nu te dai niciodata cu crema pe maini si ai unghiile foarte uscate. Mai este si posibilitatea sa te fi lovit fara sa-ti dai seama dar daca zici ca striatiile sunt pe toate unghiile, e putin probabila cauza asta.
Dar nu tai si nici nu indeparrtez cuticulele si folosesc crema de maini zilnic
Sunt foarte accentuate? Si eu am striatii verticale, multa lume are dar ale mele sunt "fine" nu sunt ca niste creste sau ceva. Mai este posibil sa ai o ciuperca dar iar mi se pare dubios sa fie pe toate unghiile. Cel mai bine, daca sunt accentuate ca niste creste mergi la dermatolog si vezi ce-ti zice.
Este adevarat ca scurtarea unghiilor este bine sa se faca folosind pila si nu unghiera sau foarfecuta dar acest lucru doar va preveni exfolierea unghiilor nu va avea efect asupra suprafetei lor.
Pai Asa se subtiaza si fragilizeaza iar liniile reapar
Daca dai intr-un singur sens, nu se intampla asta.
Ba da, pila is un strat al unghiei Oricum ai folosio
Mihaibbb întreabă: