| crisS a întrebat:

Ce este "pielea ecologica? Sau ce ar trebui sa inteleg prin piele ecologica?

10 răspunsuri:
| Maryabaii a răspuns:

Piele ecologica=imitatie de piele, vinilin.

| JBStandsForMe a răspuns:

Teoretic ar trebui sa insemne ca e un inlocuitor foarte bun al pielii, care "isi face treaba" la fel de bine si nici nu a fost obtinut in urma chinuirii unor animale.

| Raymond a răspuns:

Este un material asemanator pielii normale, ii spune ecologica pentru ca nu este realizat cu materiale de la animale

| StrumfRoz a răspuns:

Nu e piele naturala., e imitatie...

| Hypathia a răspuns:

Adică piele artificială. Prin ecologic înțelegem ceva ce nu dăunează mediului înconjurător si este biodegradabil: nu distruge plante, nu omoară animale etc. Astfel că pielea ecologică nu este din piele de animal ci este dintr-un material sintetic, însă acum materialul este foarte bine prelucrat astfel că ajunge să arate ca o piele naturală.

| tvictory68 a răspuns:

Nu este de origine animala, este artificiala

| cinnamon a răspuns:

Pielea ecologica e varianta sintetica a celei naturale. Arata cam la fel dar pielea naturala e mai de calitate.

| alessia5158 a răspuns:

Pielea ecologica este o piele sintetica asemanatoare celei naturale in sensul ca, acest tip de piele este biodegradabila( poate fi degradata de factori biologici de ex. de microorganisme ) Fiind biodegradabila asemeni celei naturale, aceasta piele a capatat denumirea de piele ecologica spre a o deosebi de alte materiale sintetice care nu sunt biodegradabile ( lipsa acestei proprietati conduce la poluarea mediului)

| Zumbalaarebeca a răspuns:

Adica nu este piele care sa provina de la un animal ci este o piele ecologica adica o imitatie, eu prefer pielia ecologica deoarece nu este la fel de scumpa ca cea naturala si in plus nu incurajez sacrificarea animalelor, la fel este si cu blana exista cea naturala si cea ecologica sau imitatia.

| starname a răspuns:

Piele imitație Poromeric
Uneori numite sintetice poromerice, piele imitație poromeric sunt un grup de înlocuitori de piele sintetice " respiră " făcute dintr -un înveliș din material plastic ( de obicei, un poliuretan ) pe un strat de bază fibros ( de obicei un poliester ).
Poromeric Termenul a fost inventat de către DuPont ca un derivat al microporos termeni și polimerice. Primul material poromeric fost Corfam nefastă DuPont a introdus în 1963, la Chicago pantofi Show.
Corfam a fost punctul central al pavilionului DuPont în 1964 Targul New York Mondiale în New York City. Avantaje majore peste piele naturala au durabilitate și de finisaj lucios, care ar putea fi ușor de curățat cu o cârpă umedă. Dezavantajele sale au fost rigiditatea sa, care nu reduce cu purtarea, lipsa relativă de respirabilitate, și confuzie ușor cu produse non- respirabil mai ieftine. DuPont fabricat Corfam la uzina din Old Hickory, Tennessee, 1964-1971. După ce a petrecut milioane de dolari de introducere pe piață a produsului de producătorii de pantofi, DuPont retras Corfam de pe piață în 1971 și a vândut drepturile pentru o companie din Polonia.
Corfam este încă folosit și astăzi în unele produse, un exemplu fiind anumite tipuri de echitație circumferinta șa. Pantofi Corfam sunt încă la modă în profesii în uniformă unde pantofi lustruiți sunt de dorit.
Koskin
Koskin este un material din piele artificiala frecvent întâlnite în cazurile de laptop calculator.
Koskin este foarte similar cu suedezii ( koskinn ) și danezi ( koskind ) cuvintele de piele de vacă / piele, care ar putea provoca multă confuzie pentru consumatori.