| andrutzik a întrebat:

Eu am 12 ani 60 de ca si 1.57
Ce credeti? Este rau? Cum as putea sa slabesc? Doctorul mi a zis ca sunt bine dar nu s convinsa.
Va rog idei ca sa slabesc? Dau fundaaaaaaaaa!

Răspuns Câştigător
| pinkystyleツ a răspuns:

Eci trebuie sa faci sport cati,din ora in ora fa cam 10 abdomene,sari coarda,la scoala fa tot timpul educatoe fizica.
Eu am 13 ani,si si am fost putin grasuta si am fost la medic si mi-a dat un regim...si nu este nu stiu ce de costisitor.
ti timp de 4 zile ii si dupa ce s-au termiant acele 4 zile il repeti timp de 6 saptamani si iti spun eu va da sigur rezultate.
In prima zi dimineata mananci fructe(orice fel),la amiaza mananci carne fiarta cu salata(rosi,castraveti,ridichi...),iar seara jumatate din cantitatea de la amiaza(adica carne cu salata).A doua zi dimineata mananci fructe,la jumate legume(fasole,mazare,conopida,morcovi,cartofi-fierte) iar seara tot asa jumatate din cantitate.A treia zi dimineata fructe ,la amaiaza macaroane cu sos de rosi,iar seara 2 felii de cozonac(sau turta dulce,prajiturele...).Iar a patra zi mananci numai fructe,absolut nimic altceva.
Deci eu nu am mai mancat paine din luna octombrie 2010 si sincer este foarte bine.dupa 6 saptamani te pui pe cantar sa vezi cat ai slabit si daca nu mai vrei sa mai slabesti mai faci aceasta reteta cat timp ai nevoie.
Daca tu nu ai vointa de a slabi degeaba iti spune lumea,parinti,prieteni .etc sa slabesti daca tu nu ai vointa,iti spun o sa te simt mult mai bine dupa aceea. FUNDA?

7 răspunsuri:
| Lora a răspuns:

La 12 ani si 1.57 inaltime ar trebui sa mai slabesti putin.

| Asdffd a răspuns:

Da,ar trebui sa slabesti!
Nu mai manca seara, doar un iaurt! Si fa exerciti. Dimineata si seara!
Macar 30 de minute.
Mananca micul dejun si pranzul.Sau mananca fitness sau cum se numesc cerealele alea de la nestle cred ca asathinking si fa abdomenebig grin!

| pwp a răspuns:

Eu zic ca esti potrivita.
nici prea grasuta, nici slabuta.

Răspuns utilizator avertizat
| marianna17 a răspuns:

Pai,bea mai multa apa(2Kg),pentru hidratare,consuma mai putine dulciuri, evita prajelile.C-am astea sunt prinicplele idei.Dar la vrsta ta nu ar trebuie sa te ingrijorezi din cauza greutatii, esti in crestere si ai tot timpul sa slabesti cand o sa cresti mai mare.acum este decizia ta.tu stii mai bine ce faci.mi-a facut placere sa te ajut, daca ti-am fost de folos.

| cmmx03 a răspuns:

Uite cateva trucuri pentru a slabi sanatos:
Asigurati necesarul energetic zilnic in urmatoarele proportii: 1/2 din carbohidrati (cereale integrale, legume, fructe) si cate 1/4 din grasimi si proteine (lactate, oua, pui si peste, mazare, fasole boabe).

Elimina din alimentatie mancarurile rafinate si dulciurile (ciocolata, prajituri, biscuiti). In afara de faptul ca ingrasa, acestea cresc prea repede nivelul glucozei in sange, atragand dupa sine riscul instalarii diabetului, hipertensiunii si afectiunilor cardiace.

Evita consumul de alcool si de bauturi carbogazoase, care sunt pline de calorii, dar sarace in substante nutritive (doar ingrasa, fara a furniza necesarul de energie).

Consuma legume, fructe si cereale. Contin multe vitamine si fibre si au foarte putine calorii.

Carnea (de preferinta slaba, de pui si peste) si ouale prepara-le altfel decat prajite (fierte, inabusite etc.).

Foloseste in bucatarie, la gatit, ulei de floarea soarelui, de soia si de arahide.

Evita pe cat posibil infometarea, caci risti sa reduci masa musculara si sa produci dezechilibrele chimice in sange, cu posibile consecinte grave.

Fa zilnic miscare, daca e posibil. Sportul intareste organismul, binedispune, creste imunitatea si contribuie la arderea caloriilor, scapandu-ne astfel de kilogramele in plus. Nu e neaparat nevoie sa te duci la sala, poti sa alergi in jurul blocului, sa iesi la plimbare, sa urci scarile intr-un ritm mai alert ori sa faci inot.
in afara de exercitiile fizice, acupunctura ajuta la reglarea metabolismului, punand in miscare energiile si ajutand la diminuarea poftei de mancare.

Homeopatia este utila daca suferi de hipotiroidism, afectiune care predispune la obezitate.

Cum afli daca ai depasit GREUTATEA IDEALA?
Pentru determinarea greutatii ideale se face un calcul simplu: inaltimea (in centimetri) minus 100 = greutatea ideala. O diferenta de pana la 10% e considerata normala.

O alta metoda folosita in medicina pentru calcularea greutatii ideale este indicele de masa corporala, IMC. Se imparte greutatea (in kilograme) la inaltimea (in metri) la patrat. Valori de 18, 5 sau mai mici ne arata ca suntem subponderali, cele intre 18, 51 - 24, 99 indica o greutate normala, intre 25 - 29, 99 avem de-a face cu supraponde-rali, iar ce depaseste 30 ne plaseaza in diverse clase de obezitate.