|

Buna fetelor, am o intrebare, lichidul special pentru pudra acrilica miroase foarte urat? Eu am comandat de pe internet un kit si acea solutie specială miroase foarte puternic si intepator la nas..Deci cum trebuie sa fie de fapt, mentionez ca sunt începătoare. Multumesc!?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Si eu am observat acelasi lucru. Sunt substante chimice totusi. Iti recomand sa iti pui o masca din aceea de unica folosinta pe fata cand lucrezi cu ele.
Daca inhalezi frecvent acele substante, te supui unor riscuri, deoarece lichidul ala contine formaldehida si asta e cancerigena. Dar repet, asta daca te expui foarte foarte des si pe o durata mare de timp. Asa ca ai grija. Gelul ar fi mai indicat in cazul in care vrei sa iti faci o afacere, daca e doar pentu tine sa iti pui unghii o data pe luna nu e nicio problema.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bondarel99):

Multumesc mult, intreb pentru ca am comandat un kit si am impresia ca lichidul pentru modelarea pudrei acrylice nu este atat de bun, oare sa cumpăr unul de brend mai mare?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Gird_Alina_1998):

Da, cele mai scumpe nu miros chiar asa puternic dar tot aceleasi substante chimice au. Dar daca le folosesti in aer liber si cu o masca din aia la nas nu se intampla nimic. Adica si fumatul e cancerigen si multi se expun intens cateva ore pe zi la fumul ala si abia dupa 15-20 ani se intampla sa se imbolnaveasca.

Acum aspectul cu unghiile. Daca ai luat un kit din ala la 50-100 lei atunci se poate sa te cam chinui pentru ca nu sunt ca cele originale, mie nu imi iesea pasta aceea cum trebuie, dar trebuie sa ai grija si cat lichid iei pe pensula, oricum daca esti priceputa in domeniu poti lucra si cu materiale scumpe si cu chinezarii si sa iti iasa frumos.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Lichidul acela este formaldehida si intr-adevar miroase foarte puternic. Baiul este ca-i foarte toxic pentru plamani si sanatatea ta, fiind cancerigen.
Citeste aici, sau cauta pe internet ce scrie despre formaldehida!
http://www.healthy-holistic-living.com/......olish.html

"This is particularly harmful to the young girls who use nail polish regularly since healthy hormonal development is an essential part of their growth. Nevertheless, TPHP poses a serious health risk to anyone exposed to it. It’s also known for being:
Neurotoxin (developmental effects)
Endocrine Toxin
Reproductive Toxin
Skin irritant and allergen
Other Health Threats
Formaldehyde
Formaldehyde is a well-known carcinogen that can dissolve in water and air (you know that strong nail polish smell?). Exposure to this chemical can also produce symptoms of a scratchy throat, asthma, and difficulty breathing. Those with chronic diseases are especially susceptible to poisoning from formaldehyde.
Toluene
This chemical is known to impede development in children (and some scientists found traces of it in breast milk!). Additionally, it can be irritating to the skin upon exposure.
Dibutyl Phthalate
Some nail polish brands swap this phthalate for TPHP, but it’s no better for your health. In fact, it poses similar health risks such as hormonal disruption and reproductive system toxins."

Daca nu stii engleza, copie textul si pune-l in Google translate sa-l traduca.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează