| вυттєяƒℓу ƒℓу αωαу -» a întrebat:

Cum apare acneea? adica cum se vede ...cum incepe sa apara?
eu am cosuri pe frunte si imi este frica sa nu fac acneecrying

2 răspunsuri:
| OanaG a răspuns:

Roxy...toti ne confruntam cu aceasta "boala". E o problema a adolescentei. Daca esti mica 13-14 ani, nu-ti fa probleme, nu le zadara lasa`le sa treaca singure.big grin

Pune-ti o masca de argila pe frunte, sau pe toata fata.Gasesti la farmacie la plicuri[1 leu], sau cutie. 5 lei.in felul acesta va usca cosurilebig grin:*

Baftaaa:!

| PuяpℓeMusic a răspuns:

Acneea este cea mai frecventa problema a tenului care afecteaza inevitabil viata fiecaruia la un anumit moment. Poate aparea la orice varsta, insa adolescentii sunt cei mai afectati de aceasta problema, deoarece le poate cauza o stare de stanjeneala si anxietate. Daca problemele sunt grave se poate ajunge pana la stari depresive si, implicit, izolarea persoanei respective.
Acneea este o afectiune a epidermei aparuta ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee si caracterizata prin puncte negre, puncte albe sau cosuri cara apar la suprafata pielii. In unele cazuri apar si leziuni mai profunde, denumite chisturi.


Ea se poate manifesta in diferite moduri:
Cosurile sunt mici protuberante aparute la nivelul pielii, care uneori contin puroi;
Punctele negre sunt formatiuni mici, de culoare neagra, care apar ca urmare a acumularii unui amestec de seboree si celule moarte, care blocheaza porii;
Punctele albe sunt mici formatiuni fie de culoarea pielii, fie albe, care apar ca urmare a blocarii unor pori;
Chisturile se formeaza fie imediat sub piele, fie mai in profunzime si contin substante a caror consistenta este fie lichida, fie semi-solida.


Care sunt persoanele afectate de acnee?

Acneea afecteaza, preponderent, adolescentii, ca urmare a intensei activitati hormonale specifice pubertatii. De asemenea, cazurile de acnee sunt foarte raspandite in cazul indivizilor care prezinta hipersecretie a glandelor sebacee. Asadar nu numai adolescentii se confrunta cu aceasta problema, ci poate afecta si copiii si batranii in egala masura.

O problema interesanta este aceea ca acneea se pare ca ar afecta in mod diferit persoanele de sex opus. Inainte de pubertate este mai raspandita in randul fetelor; pe perioada pubertatii, fetele si baietii sunt afectati in mod egal de acnee, insa cazurile mai complicate sunt intalnite la persoanele de sex masculin; iar in adolescenta apare mai mult la persoanele de sex feminin.


Care sunt zonele predispuse la acnee?

Cele mai expuse suprafete ale pielii sunt acele zone in care se gasesc cele mai multe glande sebacee: fata, pieptul, umerii si spatele. Acneea poate fi intalnita si pe brate sau chiar coapse, insa cazurile sunt extrem de rare.


Cand apare acneea?

De obicei, acneea incepe sa isi faca aparitia la pubertate. De cele mai dese ori persista 5 ani de zile, dar nu este exclus ca unele persoane sa se confrunte cu aceasta problema timp de 10-20 de ani. Aproximativ 25% dintre adolescentii care sufera de acnee in adolescenta, nu vor scapa de ea nici dupa ce vor implini 25 de ani. Cauzele sunt greu de deslusit, dar sunt din ce in ce mai frecvente situatiile in care femeile la 20, 30 sau chiar 40 de ani se confrunta cu acneea pentru prima data. Uneori se poate intalni chiar si la noii nascuti.


Cum te afecteaza acneea?

Acneea nu cauzeaza numai disconfort fizic, ci poate avea un impact emotional si social major asupra vietii tale. Cosurile pot fi inofensive sau dureroase, iar in cazuri extreme sunt umplute cu puroi si sange care pot pata cearsafurile si hainele.

Daca te simti stanjenita de infatisarea pe care o are tenul tau, situatia este grava. Efectele emotionale pot conduce la schimbari de stare, depresii, auto-izolare sau scaderea popularitatii in scoala sau la serviciu. Daca starea acneei se inrautateste, ea poate lasa cicatrici pe care vei fi nevoita sa le suporti cativa ani de zile, prin urmare este indicat pe cat posibil sa previi aparitia acestora.


http://www.topsanatate.ro/articol/acneea-19305.html