Daca vrei sa te ingrasi, ingrasa-te mancand sanatos nu indopandu-te cu prostii! chiar daca pe la tv nu spune prea multa ciocolata face rau, iar de chipsuri nu mai vorbesc! sunt foarte toxice! Mananca un fruct(am auzit ca fructul kiwi ingrasa-e sanatos, acrisor-cu vitamina c) si poti manaca cat vrei! Oricm nu uita ca fetele sunt dragute daca sunt aranjate indiferent ca sunt grase sau slabe! Personalitatea conteaza! Degeaba vezi o fata frumoasa la televizor daca e proasta!
Am aceeasi problema si eu sunt slaba.
dar am aflat de la altii ca
depinde de organism pentru ca la unii oameni de ex. daca ai mancat o ciocolata si o punga de chipsuri maine ai deja 1 kg in plus la altii nu. dar ciocolata si chipsurile in exces dauneaza mult te sfatuiesc sa mananci mai mult carne si ca desert ciocolata/ingetata/chipsurile/sucurile pentru ca acestea daca le iei ca mic dejun sau cina pot dauna.
iar daca doresti sa te ingrasi mananca mai mult seara
Poti. am eu o colega in clasa, care mananca cate 7pungi de chipsuri+2sandwichuri pe zi si in 2luni deja s`a ingrasat foarte mult. acum nu mai mananca numai salate, ca vezi Doamne acum vrea sa slabeasca putin ca nu ii prea place cum arata dar sincer nu iti recomand asta, pentru ca este nesanatos! mai bine mananci in fiecare zi la ore fixe, vreo 3-4 mese pe zi si iei inainte de masa o pastila de Centrum(iti face pofta mare de mancare). pastila se ia 1data pe zi! Succes
Da, te poti ingrasa de la ele. dar neuniform, daca intelegi ce vreau sa zic. in sensul ca, toata grasimea se va acumula pe solduri si pe abdomen, ceea ce va arata total dizgratios. daca vrei sa te ingrasi intr-un mod normal, in primul rand te-as sfatui sa consulti un nutritionist, pentru ca, intr-adevar el iti poate personaliza dieta. daca nu alegi nutritionistul, ti-as recomanda sa mananci proteine, legume, in principal mancare sanatoasa care te va pastra in forma. si sport! cand esti slab este cel mai bine, pentru ca doar atunci iti poti modela corpul cum vrei. deja cand esti mai plinut, risti ca grasimea sa se transforme in muschi si nu va arata bine. succes!
Fast foodul zilnic mancar, efect 100%, probat pe fostul la sfatul meu, avea 50 kg cand l-am cunoscut (mai slab ca mine) si nu reusea sa se ingrase, dupa 3 luni de fast food avea 75, s-a facut si el om si avea 27 ani...nu sa zici ca a trecut timpul si...
Cred ca aduc si ele ceva acolo kilograme, dar nu prea sunt sanatoase.Ciocolata-dauneaza dintilor, iar cipsurile contin e-uri.
Nu nu poti dar poti sa iti faci rau cu ele, nu sunt sanatoase deloc. Daca vrei sa te ingrasi du-te la sala si o sa iti vina pofta de mancare.Numai mancarea te poate ingrasa mananca oua carne etc. si in cantitati mai mari decat de obicei.
Poti sa te ingrasi d la ele dar nu e bine. produce obezitate. chier daca esti slaba
'neata, Bebe Incantator!
O sa incep cu inceputul: banuiesc ca esti (sau consideri ca esti) slaba si vrei sa mai pui ceva kilograme pe tine; ma indoiesc ca chipsurile si ciocolata sunt solutia. Depinde foarte mult de metabolismul si stilul tau de viata, zic eu. Eu, de exemplu, am avut o perioada in care m-am despartit de persoana iubita si am "luat" "supradoze" de ciocolata; niciun efect. Aici "dau vina" pe metabolismul meu trasnet, insa mai e ceva: daca te duci si joci volei 4 ore dupa ce mananci 10 ciocolate, ai putea manca si 20 de ciocolate inainte si 50 de pungi de chipsuri dupa, crede-ma pe cuvant.
Ce vreau sa zic: iar ii dau inainte cu autosugestia, se pare ca pe toate va "tratez" cu autosugestia! Esti frumoasa asa cum esti, eu dac-as fi lesbiana, mi-as dori sa am o relatie cu tine.
Revenind la lucruri serioase, daca vrei sa faci ceva BUN pentru tine, apuca-te de facut sport: eu nu am vazut in viata mea un/o atlet/a sau sportiv/a aratand rau, uite, pana si cei/cele din Etiopia sau Somalia, pe seama caror popoare se fac glume mai putin placute, arata bine/normal... Si nu-mi spune mie ca au diete si antrenamente stricte pe care le respecta: uita-te la sportivii de acum 80-90 de ani si ai sa intelegi ca nicio dieta nu este superioara unui stil de viata sanatos, prin "sanatos" a se intelege AER LIBER. Sportul este cel mai bun lucru pe care il poti face, o repet, si din sport deriva iar alte lucruri pozitive: iti va creste pofta de mancare, iti va spune ca ai nevoie de mai multa hidratare (apa chiar e buna!), vei intalni oameni noi, cu care sa-ti petreci timpul, iti pune sangele in miscare, iar daca pui sufet si ai putin de noroc (personal, nu prea cred in talent, sau definesc talentul ca o recompensa automata daca pui suflet) poti face o cariera din asta si implicit bani, notorietate (poate faima); cine stie cand ii vei spune vreunei fane adolescente "Uite, fa sport si vei putea ajunge ca mine". Plus ca iesi la pensie mai devreme.
Eu am un stil de viata foarte agitat... Cand am saptamani in care imi bag codita prin toate sporturlie posibile, de la baschet la volei, tenis de masa, ba chiar si fotbal si tenis de camp.
Saptamanie pe care le numesc "pasive" sunt saptamani in care stau cam mult in fata pisiului si va ajut pe voi sa iesiti din casa.
E foarte greu sa te mentii la o anumita greutate, cum e si foarte greu sa te mentii la un anumit nivel, fie el social, economic, sau daca e sa luam cel mai elocvent exemplu, cel de la televizor: nivelul politic.
Mie, de exemplu (exagerand putin), in clasa a XI-a imi crapau pantalonii pe mine, iar intr-a XII-a abia mergeam pe strada tinandu-ma de garduri, sa nu ma zboare vantul. Aici intervine si o anumita perioada determinanta a vietii: personal nu cred in stres de dinainte de BAC, de fapt, nu cred in stres deloc, in "sunt obosit/a, nu pot..." - scuze patetice, demne de a ne retrograda la regnul animal - eu ii zic "stil de viata"; normal, cand s-a apropiat BAC-ul, dormeam mai putin, mancam mai mult (poftim!), ieseam de capul meu prin oras cand restul lumii invata. Dar am invatat si eu si am supravietuit.
Un rezumat, plus cateva "tick"-uri nementionate mai sus, daca vrei sa mai pui pe tine:
1. Poate cel mai important: vorbeste cu MEDICUL tau DE FAMILIE, nu mai cere sfaturi unor persoane care nu sunt de specialitate; in plus, daca ceva a functionat pentru cineva, nu e un leac universal valabil;
2. Fa sport; iti recomand natatia si tenisul de camp - dezvolta armonios corpul. De ce? Pentru ca aceste doua sporturi lucreaza majoritatea grupelor de muschi, daca nu chiar pe toate.
3. Mananca lucruri sanatoase, si, poate-ar fi mai bine s-o faci regulat.
4. Poti lua "B-Complex", este un sirop cu vitamine ce iti face o pofta nebuna de mancare; la mine a functionat.
5. NU MANCA PROSTII! Aici intra chipsurile: se spune ca trebuie sa mancam sub 10 grame, da, grame!, de chipsuri zilnic pentru a evita posibilitatea aparitiei cancerului... Cred ca unele studii ajunsesera chiar la valoarea de 1, 6 grame ca limita zilnica de "nocivitate".
6. Ciocolata e buna: e o sursa de proteine; cand o cumperi, uita-te sa aiba cat mai putine ingrediente, cam trei-patru: unt de cacao, lapte (praf), praf de cacao si zahar; cu cat are mai multe chestii prin ea, cu atat ar trebui sa o arunci mai repede. Fara sa vreau sa fac reclama, parca cei de la Heidi aveau doar trei ingredinete in ciocolata; alte marci recomandate: Milka si poate cea mai buna ciocolata pe care o gasesti pe piata, KANDIA. Kandia e ieftina si buna: respecta "criteriile" de mai sus. NU cumpara ciocolata cu "grasimi vegetale" (hidrogenate sau nu, adica hidrogenate sau interesterificate, ca alta metode nu stiu sa mai existe). Ciocolata cu umplutura (crema de X, de Y) ARE grasimi vegetale CU SIGURANTA. Degeaba apare Nadia Comaneci la telvizor si spune ca margarina e buna, ca nu e rea, ca nordicii d-aia sunt asa smecheri, ca ei au mult Omega-3; ei, nu cred eu ca vikingii luau in corabiile lor provizii mari de margarina cand se duceau sa atace ceea ce cunoastem noi acum ca Marea Britanie sau Franta; luau Omega-3 din peste! Hai sa-l luam si noi tot d-acolo, natural.
6 bis: Eu cand nu apuc sa mananc (mai avem si zile d-astea, nu?) cumpar alune, ca o alternativa la ciocolata: alunele, nucile, arahidele, au cam 25% proteine; ciocolata are si ea, intre 4-10%. Plus ca alunele sunt 100% naturale, nu? P Si noi avem nevoie de un necesar zinic de proteine, iti zic eu.
7. Cred ca daca ai dormi mai mult, te-ai mai ingrasa putin. Sora mea mai mare asa face si e mai rotunjoara de fel.
P
Succes! Si sa ma anunti ce iti reuseste; mi-ar face placere sa impartim o minge de baschet, ce zici?