| wolder a întrebat:

Am o prietenă care da anul ăsta bacul și vrea la litere. Nu știu spre ce să o indrum: la Română-engleză sau Engleză-Franceză? Care credeți că e mai bună? Care e "de viitor"?
Mă gândeam că e mai bine la engleza si franceza ca e bine sa știe mai multe limbi, ca engleza e cunoscută de mai mulți oameni și nu este foarte apreciată, dar dacă mai e o limbă pe lângă ea e mai bine. În schimb, mama ei îi zice să mearga la ro-eng că cică se poate face profa de romana si se câștigă bine din pregătiri. Păreri cu argumente?

Ei îi plac ambele domenii.

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa nu faca greseala sa dea Romana-Engleza, slabe sanse sa mai fii titular pe un post de profesor in zilele noastre, te da la departare, naveta, trebuie sa acumulezi experienta pentru a da grade/definitivatul, inveti de-ti sar capacele, pentru un salariu mizer. In schimb la limbi moderne, sta treaba diferit, ii va fi mai bine, translator la orice firma/post TV, si acolo este destul de greu de intrat, dar totusi nu-i ca la profesori, bataia aia de joc. Am suficiente detalii, de ce sa aleaga limbi moderne fata de romana-en.

| darrio2007 a răspuns:

Ar trebui sa o lasi pe ea sa aleaga. Daca s-ar duce unde ii spui tu s-ar putea sa nu ii placa si vei aparea vinovata in ochii ei. Parerea mea.

| Adry05 a răspuns:

Sa te duci pe ce-ti place mai mult.
Ti-ar placea sa predai romana si sa faci pregatiri la astea sau la 2 limbi straine?
Daca ai posibilitatea, mai bine iei germana in locul francezei, e mult mai cautata.

| ALGator a răspuns:

Iti dau dreptate. Engleza e ca aerul. Româna are aplicabilitate limitata iar cineva care urmeaza facultatea de limbi o stapineste automat.
Eu sper chiar ca un absolvent de engleza-franceza poate sa dea meditatii bine-mersi si la româna. Pentru meditatii nu iti trebuie in primul rind "diploma" ci un prestigiu ca esti un bun pedagog.

| MihaelaDart a răspuns:

Mai bine ar opta pe Engleza-Franceza desi la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicării ar avea un viitor mai frumos decat cea de profesor.