| Arthurrrr a întrebat:

Când merg la un interviu să mă angajez,ce să-i spun la angajator astfel încât să-l fac să mă i-a pe loc(adică să-mi zică ce acte îmi trebuie pentru angajare), sau măcar să mă bage în probă de lucru, nu să-mi zică că mă mai sună, mulți au zi că mă sună și nu m-au mai sunat?

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu te va lua niciodata nimeni pe loc pentru ca e absolut normal sa mai vada si alti oameni.

| Arthurrrr explică (pentru suntserios):

M-a luat la o fabrică cu contract de muncă, după ce am plecat de la interviu, în aceeași zi i-am dat datele de pe buletin, mi-am făcut analizele peste câteva zile, și peste 1 săptămână am fost angajat, numai că la interviu m-a mințit că nu este toxic, și totuși era toxic, așa că nu am lucrat mult la aceea fabrică

| johnnny123 a răspuns:

Pe loc nu o să te ia niciodată. Poate doar dacă ești atât de sclipitor încât îl lași mască pe ăla care te intervievează și nu vrea să te piardă.

Dar judecând după întrebările pe care le-ai pus aici, nu cred că e cazul.

| Arthurrrr explică (pentru johnnny123):

Dacă tot zice că mă sună, să-mi deie un telefon sau măcar mesaj, chiar dacă răspunsul e negativ, măcar să știu să nu mai aștept după ei, la ultimul interviu a zis că mă sună să-mi spună când încep probă de lucru, a zis că de Luni ar vrea să încep probă de lucru

| johnnny123 a răspuns (pentru Arthurrrr):

Da, în mod normal ar fi politicos să te sune și în cazul unui refuz. Dar asta o fac puțini angajatori, mai ales când este vorba despre joburi neimportante.

Dar, lăsând asta la o parte, trebuie să înțelegi că problema principală este la tine: nu ai ce oferi unui angajator, așa că nu se sinchisește nimeni de tine. Dacă ai avea ceva valoros de oferit, lucrurile ar sta cu totul altfel.

Dacă un programator de top pleacă de la Google și merge la un interviu la Meta, îți garantez că este tratat cu totul altfel. Pentru că ceea ce are de oferit este dorit de angajator.

Dacă vrei să fii tratat cu respect, atunci lucrează în primul rând să-ți sporești valoarea ta pe piața muncii.

| Arthurrrr explică (pentru johnnny123):

De unde să ghicească dacă mă descurc sau nu, dacă nu mă pune la probă de lucru să vadă ce știu să fac? Asta e trebuie să-mi caut în mai multe părți și să nu mai aștept după nimeni că sunt mulți care te mint că te sună

| romeo78 a răspuns:

Păi în primul rând există 2 criterii importante la o angajare de succes: experiența și seriozitatea!
Dacă ești începător și când mergi la interviu cu pretenții salariale, fi sigur că nu te angajează nimeni, niciodată! Iar, dacă mai faci mofturi cu programul de lucru, eventuale ore suplimentare, poți să aștepți mult și bine un telefon, căci nu îl vei primi niciodată!

| Arthurrrr explică (pentru romeo78):

Exact,deși pe OLX scrie la unele posturi că experiența nu e necesară aproape toți angajatori caută oamenii cu experiență, și cum eu nu am experiență nu o să-mi găsesc așa ușor un loc de muncă, fiindcă la interviu poate să vină și 5, 6 persoane și din 5, 6 persoane alege doar persoana care are cea mai multă experiență în acel domeniu