| sashabraus01 a întrebat:

Ce atribuții are un căpitan in armată? Cum poti ajunge la acest grad?

4 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Aia ar trebui sa vorbesc o zi intreaga. Depinde de functie, de arma din care face parte si de unitatea la care este. Una-i un capitan de infanterie, alta-i unul de aviatie. Una-i un capitan de infanterie la o unitate de infanterie si pe ce functie este si alta-i un capitan de infanterie la o unitate de tancuri si pe ce functie este. Sunt posibilitati multiple si nu se poate raspunde in cateva randuri.

| Salontanul a răspuns:

Scuze! Am uitat partea a doua. Ca sa ajungi capitan faci Academia Trupelor de Uscat, Academia Tehnica Miltara, Academia Fortelor Aeriene sau Academia navala. Iesi sublocotenent si dupa 3 ani devii locotenent. Dupa alti 5 ani devii capitan. Ideea este ca trebuie sa ai si calificative pozitive: bine, foarte bine si exceptional. Daca ai exceptional poti avansa in grad mai repede. Daca ai calificative negative (satisfacator si nesatisfacator) te amana in grad si la doua calificative negative te trece in rezerva si-ti cauti de lucru in viata civila.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Este un grad în ierarhia militară, este o funcție de conducere, de comandă.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Sa-l completez pe Salontanul:
Sunt capitani pe linie de comanda, pe linie de stat major, pe linie de logistica: servicii, auto, geniu, chimic, medicala (doctori); de aviatie: naviganti, tehnici, dirijare etc.; de marina: de comanda, tehnici; de justitie etc.