| Adela_Neacsa_ a întrebat:

Daca am terminat facultatea de management in alimentatie publica si agroturism la USAMV si am modulul psihopedagogic oare pot preda in invatamant? Multumesc

5 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Poți preda chiar și fără niciun fel de modul, însă doar cu plata la oră, adică să suplinești. Modulul este necesar doar dacă îți dorești o carieră înspre predat, adică la titularizare.

| redwarrior27 a răspuns:

Da,poți

| helpforyou a răspuns:

Da, poti sa predai. Te indrepti spre inspectorat si ii intrebi acolo, si iti vor da toate detaliile.

| AlexandraMariaStancu a răspuns:

Da, cu modul psihopedagogic te poți angaja la stat în învățământ.

Dacă te angajezi pe specializarea ta, am auzit că poți cu licență preda doar la ciclul gimnazial, iar dacă vrei ca să profesezi și la liceu, îți trebuie și masteratul.

Însă specializarea ta, facultatea ta, e cam greu să-ți spun, spre exemplu cam pe ce materii te-ai putea tu titulariza la gimnaziu. Sincer, nu văd nici o materie cu profesia ta, pe care o poți preda la gimnaziu.

Te văd însă la liceu, în liceele cu profil tehnic/vocațional și cel de meserii, cum ar fi tocmai domeniul alimentar, ori chiar liceul cu profil agricol. Nu aș știi nici acolo ce materii se predă sau ai preda tu, dar probabil ar fi cele de specialitate. Însă dacă prinzi la un liceu unde nu e personal, îți spun din proprie experiență, că vei ajunge, dacă stai mai mulți ani în acel liceu să le predai pe toate.
Spre exemplu la primar și gimnaziu, am văzut profesori de română sau muzică ce predau și istoria, și geografia și chimia, deoarece nu sunt cadre pe post. :/ happy Crunta realitate din păcate. happy

| cristianmihai1 a răspuns:

Salut!

Modulul de psihopedagogie din cadrul facultății de management în alimentație publică și agroturism de la USAMV ar putea fi util în ceea ce privește predarea în învățământ, deoarece acest modul vă oferă cunoștințe despre metodele și tehnicile de predare și învățare.

Cu toate acestea, dacă doriți să predați în învățământ, ar trebui să verificați cerințele specifice pentru a deveni profesor în România. Acestea pot include o formare suplimentară în domeniul educației, cum ar fi un program de master în învățământ sau o formare pedagogică, precum și o examinare de certificare pentru a deveni profesor.

Este important să verificați cu atenție cerințele specifice înainte de a lua o decizie, și să vorbiti cu reprezentantii din invatamantul din Romania pentru a va asigura ca indepliniți toate cerințele necesare pentru a preda.