| Ben1234 a întrebat:

Salut! Am o intrebare dacă faci un curs de calificare în loc de profesionala sau liceu, te angajeaza cineva?

Răspuns Câştigător
| ReddY25 a răspuns:

Da, cu condiția să demonstrezi angajatorului că ești potrivit pentru job. Patronii nu se prea încurcă azi cu visătorii care se bazează pe o diplomă de studii. Învață bine o meserie și îți garantez că vei fi angajat.

15 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Dacă dai dovadă că ai învățat ceva din acel curs și poți face față cerințelor din fișa postului, de ce nu?

| dullcat a răspuns:

Te angajeaza patroni care isi bat joc de tine.Mai safe e sa ai liceul si bacul luat, iar apoi sa faci curs sau orice doresti, pentru a reduce din posibilitatea ca aceste scenarii neplacute sa se intample.

| carevaescu a răspuns (pentru dullcat):

Spune bine dullipisi. Baga de seama.
Nu numai atat, dar si societatea in mare te va privi altfel daca ai studiile terminate versus nici măcar liceul.

| Hyperion7 a răspuns (pentru dullcat):

Daca e așa, patronii își cam bat joc de tine și cu doctoratul luat, cam fac ei ceva pe diploma ta de absolvent de liceu, mai ales daca nu ești pe placul lui

| SydneyFunnelWeb a răspuns (pentru dullcat):

De ce să își bată joc de el dacă este priceput? Tu, ce ai prefera, un prost cu diplome multe sau un meseriaș cu o simplă diplomă?

| SydneyFunnelWeb a răspuns (pentru carevaescu):

Ce treabă are el cu societatea? De ce ar tine cont de toți inapții atunci când el este deasupra lor? Cunoașterea unei meserii de bază este ideală în ziua de azi. Bufonii incapabili cu diplome "mari" pot doar râde între ei, de ei, pentru ei.
De exemplu, eu nu angajez bufoni de genul ăsta. Firma mea trebuie să producă, nu să stea după toți necalificații "mari diplomați". Vreau randament, fiindcă firma mea nu este azil pentru impotenți. Cel care știe meserie are parte de salariu bun și de tot respectul. Așa merge treaba.

| carevaescu a răspuns (pentru SydneyFunnelWeb):

Ma bucur ca iti tratezi angajatii cu respect. Poti extinde respectul acesta sa includa si restul lumii. Nu are sens sa i numesti bufoni, impotenti si asa mai departe.

Bine ar fi daca restul societății ti-ar urma exemplul in privinta respectului fata de angajat pe care il declari, dar realitatea este mult mai cruntă.

| dullcat a răspuns (pentru Hyperion7):

Exista si astfel de cazuri, insa am zis,, pentru a reduce din posibilitatea ca aceste scenarii neplacute sa se intample.''

| dullcat a răspuns (pentru SydneyFunnelWeb):

Pentru ca esti tratat in functie de studiile pe care le ai. Daca nu ma crezi, te invit sa vorbesti cu persoane care nu au nici liceul terminat, sa vezi ce faina e viata. Ultima data o femeie de vreo 37 de ani imi spunea ca ea are doar 4 clase si o nu o angajeaza nimeni, iar mie nu-mi venea sa cred cum o alta incerca sa o incurajeze si sa-i spuna ca va fi bine.Cum mai exact sa fie bine daca nu iti poti gasi un loc de munca unde sa fii tratat ca oamenii, nu ca animalele, din cauza ca ai 0 experienta? Cum poate fi bine cand se urla la tine si nu iti primesti drepturile, lucrezi la negru sau pe contract care nu se respecta, iar banii nu iti ajung pentru supravietuirea zilnica (supravietuire, nu trai decent cu necesitatile minime)? Tu nu reprezinti majoritatea patronilor din Romania, ci esti un caz izolat.

| anonimg a răspuns:

Nu prea au nicio putere cursurile de calificare în fața angajatorilor.
Și liceul este mai bun decât școala profesională. Mai toți care au terminat școala profesională s-au înscris apoi iarăși la liceu (la seral, că nu le mai permite legea să facă liceul la zi din pricina vârstei).
Recomand liceul la zi; nu îți va părea rău. Fără liceu te vei lovi de multe probleme, și vei pierde multe joburi bune din pricina că nu vei avea liceul.

| Hyperion7 a răspuns:

Absolut.

| ReddY25 a răspuns:

Cu greu

| carevaescu a răspuns:

Posibil, desi greu

| KovacsB a răspuns:

Nu inveti mare lucru la un curs de calificare de 2 -3 luni.
Ai tot un fel de diploma si legal te poti angaja, dar ca sa inveti o meserie la un nivel acceptabil ai nevoie de cativa ani.
Poate ai noroc si dai de un angajator de treaba care sa investeasca in tine si sa aiba rabdare sa inveti. Apoi depinde cat de mult iti place ceea ce faci si usurinta cu care inveti.
Poti sa faci si facultate si sa fii o nulitate in domeniu nu este o regula.

| Darius50boss a răspuns:

Da