| AlexAmariei a întrebat:

Salut!
Sper sa nu deranjez pe nimeni cu aceasta postare si imi doresc sa gasesc aici o parere, un sfat, o recomandare, pe aceasta cale vreau sa le multumesc anticipat celor care isi vor aloca din timpul lor pentru a-mi raspunde.
Sunt nascut si crescut in Romania, locuiesc in apropiere de Bucuresti cu parintii mei, am 30 de ani, nu am relatie, nu am copii, in strainatate am iesit doar in vacanta, niciodata la munca sau la facut bani.
Sunt intr-un moment de cumpana, nu stiu ce sa fac, simt ca am potential, dar nu il valorific.
Am absolvit 12 clase, am diploma de bacalaureat, permise categoriile B+E si C+E, autorizatie pentru motostivuitor, atestat pentru Uber (transport persoane), muncesc de la 18 ani, am lucrat ca sofer pe duba de 3.5 tone, am lucrat pentru Uber in Bucuresti, am lucrat si pe stivuitor, acum lucrez pe camion. Sunt dispus sa invat orice si sa fac orice, ma intereseaza sa fac bani, cat mai multi este posibil.
Acum ca am explicat situatia pe scurt, intreb: daca ai fii in locul meu ai alege sa ramai in Romania si sa muncesti aici sau sa iti deschizi o afacere? Ai alege sa pleci in strainatate? In strainatate in Europa sau pe alt continent? Ce tara/tari ai prefera? Vorbesc doar romana si engleza, engleza la care mai am de lucrat, dar ma descurc.
Inca o data vreau sa multumesc celor ce imi vor raspunde si sper sa nu deranjeze pe nimeni aceasta postare.
Toate cele bune, Doamne ajuta!
P.S.: daca plec in alta tara acolo nu am nimeni, nu cunosc pe nimeni.

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Doar tu poti decide, in functie de experienta ta de viata.

| Edyhehe8404 a răspuns:

După cele spuse, e clar ca in România e mai greu, de aceea pentru mine diaspora ar fi i varianta, acum ar ramane la latitudinea ta daca te ai mai întoarce în țară sau nu ( 80% din cei care pleacă in afara nu se mai întorc) dar repet, depinde de tine

| aizen0567 a răspuns:

Intelept ar fi sa pleci si sa strangi bani, sa i pui intr-un cont de economii pentru ceva timp si apoi cand te intorci in tara sa ti deschizi o afecere sau poate chiar mai multe. Eu in locul tau as alege sa lucrez in strainatate, mai bine ratez cateva sarbatori si vacante dar dupa sa mi permit sa deschid o franciza sau un bussiness propriu.