| CMGeorge98 a întrebat:

Salut TPU! Acum 5 ani ma terminat scoala profesionala, pe profiulul mecanic auto insa nu re usesc sa-mi gasesc de munca in acest domeniu din cauza faptului ca am ales sa-mi termin studiile liceale( cu diploma de BAC) in loc sa ma bag direct pe meserie. Doresc sa gasesc pe cineva dornic sa ma invete aceasta meserie (tin sa precizez ca ma pasioneaza acest domeniu insa nu i-am dat mare importanta in timpul adolescentei mele, dar acum regret foarte mult dat fiind faptul ca aceasta meserie este foarte cautata, mai ales cei care o practica cu profesionalism). Intreabrea ar fi : Cunoasteti pe cineva dornic sa ma invete aceasta meserie?(precizez faptul ca stau in Bucuresti)

3 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Ideal este sa cauti sa intri ucenic pe la un atelier auto, sa faci intai munca voluntara, ca sa inveti ceva de la mecanicul de acolo, fiindca nu-i nimeni dispusa sa te invete asa cum doresti tu.
BAC-ul nu-i o pierdere de timp, dimpotriva! Ar trebuii sa nu-l regreti pentru ca-ti va ajuta mult in viata, mai mult decat un curs de mecanic, care oricum nu valoreaza nimic pana nu-l profesezi.

| Dintrebare a răspuns:

Nu cunosc niciun mecanic in Bucuresti. Dar as avea o sugestie. Poti pur si simplu sa mergi la ateliere auto si sa te prezinti si sa le spui ce ne-ai povestit si noua. Fara nicio rusine si fara emotii. Sau la service-urile mai mari care au si site, poti trimite un mail. Dar cel mai bine ar fi sa mergi tu in persoana. Daca oamenii sunt deschisi sa te asculte bine, daca nu, nu ai nimic de pierdut.

| LonelyBoyyallways2420 a răspuns:

Și eu am terminat tot pe domeniul mecanic auto dar în timp am decis să încerc și alte meserii gen muncitor în fabrici, ospătar sau vânzător.