|

Salutare!

Sunt un tip oarecare din judetul Neamt si am aproape 21 de ani.

Am terminat la un liceu tehnic(nu dau nume) am dat examenul de bac in urma cu 2 ani insa nu l-am luat din cauza limbii romane, desi am avut note oarecum bune la celelalte 2 examene(7.55 la matematica si 6.8 la biologie) dar nu m-am silit sa il dau din nou in toamna asa ca m-am angajat.

Am avut mai multe locuri de munca(Ospatar, Casier) insa am observat ca nu prea merge iar salariul nu imi placea.

M-am gandit sa dau din nou bacul anul asta iar apoi sa dau la facultate la Iasi, mai exact la facultatea de inginerie electrica energetica si info aplicata din cazul universitatii Gheorghe Asachi pentru ca am terminat la profil electric si am cunostinte de curent electric insa nu sunt sigur daca ma voi descurca cum trebuie.Alta optiune ar fi sa merg in strainatate sa lucrez, fara facultate pentru ca am cunostinte

in Italia si cu siguranta e mult mai bine decat aici.Nu stiu ce voi face... sunt total debusolat...Voi ce ati face in locul meu?Multumesc anticipat!

3 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Daca privesti problema ca o solutie de moment pleci afara lucrezi si iti faci bani, daca vrei o solutie pe termen indelungat eu zic ca mergi sa iti dai obligatoriu bacul ca altfel toata viata ai sa primesti doar firmiturile de la altii, acum si la unele hipermarketuri ca si casier iti cer minim liceul, apoi daca vrei sa alegi facultatea sau nu este optional, insa si aici eu as opta pentru o facultate si intre timp sa imbini cu un job pe profil ca part-time si dupa full-time, pentru ca indiferent cum este invatamantul din Romania, specializarea ti-o mai faci si tu cu munca, vointa, cursuri de perfectionare, dar sa stii ca diploma te pune mai in fata, ai sa ajungi in puncte in care tu esti foarte bun, dar vine altul mai prost si cu diplome si iti ia fata.
Depinde si de ambitiile tale, bafta multa!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru InVisible99):

Iti multunesc mult pentru ajutor!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Salut!
Păi în primul rând... Crezi că dacă ar fi ai trage cât să iei bacul? Adică e un lucru important pentru tine? Sau ai înclina mai mult pe muncă? Eu sincer dacă ar fi mai ales că spui că ai mai și lucrat... m-aș duce undeva în afară și aș munci! Părerea mea! Mai așteaptă răspuns! Baftă în orice vei alege și noroc în viață! Sper să te ajute câtuși de puțin răspunsul meu!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează