| LisaJulie a întrebat:

Studii superioare sau experiența? Ce a întreabat un angajator prima data la un interviu( in experienta voastra )?

13 răspunsuri:
| FreddieM a răspuns:

Experiența bate studiile daca nu sunt cerute ca și condiție de angajare.
Nu am fost întrebat pentru că am ales un job care nu necesita studii superioare.
Cheers

| Yurisa a răspuns:

Experiență, clar.
Am studii superioare (4 ani de facultate btw) și muncesc o tâmpenie la negru pentru că asta am găsit. Fără experiență și relații nu te ia nimeni

| Frank51 a răspuns:

Ambele sunt importante și depind una de cealaltă. Degeaba ai experiență și angajatorul cere studii superioare ca să te încadreze într-o anumită funcție, și degeaba ai studii superioare dar nu ai experiență și nu ești pregătit pentru rolul respectiv.

Am avut întrebări legate de ambele aspecte la interviuri.

| LisaJulie explică (pentru FreddieM):

De curiozitate ce lucrezi?

| GabiDumitrescu a răspuns:

In calitate de angajator aici... Ma intereseaza 1000% experienta. Ca idee, am cautat acum citiva ani sa angajez pe cineva. O gramada de studii superioare degeaba, inclusiv oameni care lucrau in corporatii cu strainatatea, si am angajat intr-un final o tipa cu facultatea neterminata, absolventa de colegiu tehnic, pe baza experientei si a faptului ca a fost singura care a trecut proba practica (era vb de traducere engleza-germana).

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Yurisa):

Ce facultate, ISE/FEAA? Sau alta vrajeala inutila?

| Yurisa a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Drept

| Yurisa a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Oricum dreptul se încadrează la vrăjeală inutilă laughing)))

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ca participant la procesul de angajare in firma in care lucrez... studiile le discutam mereu la final de interviu, prima data experienta.

| siriusblack98 a răspuns:

Experienta in toate cazurile. Am lucrat prin mai multe multinationale, nici cand am lucrat ca manager si ulterior contabil nu m-au intrebat de studii superioare, ii interesau strict experienta si programele de lucru pe care le cunosc + suita Microsoft.

| FreddieM a răspuns (pentru Frank51):

Răspuns scontat. Normal că nu poți să aplici, oricâtă experiența ai avea, pe un job care necesita sa ai studii superioare. Ideea se concentrează pe un job relevant unde e nevoie de maxima experiența fara că angajatorul să piardă timpul.
Cheers

| Frank51 a răspuns (pentru FreddieM):

Nu chiar. Inițiatorul a întrebat despre ambele aspecte, deci sunt dezbătute ambele. Nu a specificat că ideea se concentrează în jurul unui job care necesită doar experiență.

Există joburi care necesită doar experiență, joburi care necesită facultate, și joburi la care trebuie să le ai pe ambele.

Care e scopul comentariului tău? Poate nu am înțeles la ce te referi.

| Cipi1212 a răspuns:

Sunt anumite anunțuri de angajare unde nu se cere experiență dar după încheierea interviului îți zice că te sună dar nu te mai sună.