| Agardek69 a întrebat:

Sunt student la un colegiu pe un profil alimentar in an terminal in Marea Britanie si doresc sa imi continui studiile la o facultate in Romania. Acum problema este ca cei de la CNRED imi cer gcse+gce pentru a-mi echivala diploma de bacalaureat insa eu am doar gcse deoarece sunt la un colegiu pe profesie si nu la A levels. Intrebarea mea este daca imi mai echivaleaza bacaulereatul sau trebuie sa fac din nou clasa a 12-a cand ma reintorc in Romania.

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Cel mai sănătos e să duci actele la inspectoratul școlar din județul de domiciliu (care e ăla?) și să-ți spună ei EXACT dacă mai trebuie ceva. Sau nu

| Agardek69 explică (pentru sierra1):

Am dat inca un email la CNRED si am primit raspunsul asta "Diplomele General Certificate of Education Advanced level și Level 3 Extended Diploma permit accesul la studii universitare în Marea Britanie, și prin urmare pot fi echivalate, după evaluarea documentelor depuse la dosarul de echivalare cu diploma de bacalaureat din România. Dacă veți obține o altă diplomă, alt nivel de studii, se va echivala cu nivelul corespunzător din sistemul românesc de învățământ, după evaluarea documentelor depuse la dosarul de echivalare" insa pe site-ul lor scrie alt ceva, acum astept sa vina vara sa termin colegiul sa ma duc sa vad ce-mi zic.

| sierra1 a răspuns (pentru Agardek69):

Baftă