| AlexMarosan21 a întrebat:

Voi cum v-ati gasit chemarea/vocatia? Am 25 de ani dar nu am o placere spre ceva anume, am terminat liceul in strainatate si am echivalare de bac, am venit in Romania si am facut 1 an de studii la Facultatea de Litere, mai exact la limbi moderne aplicate engleza -germana. Din pacate m-am lasat in anul 2 pentru ca nu imi placea domeniul. Ulterior m-am angajat ca si muncitor necalificat intr-o fabrica cam 2 ani (o mare greseala) deoarece acolo erau tot felul de oameni si nu m-am putut adapta plus ca salariul era unul foarte mic, am decis sa schimb cu altceva. De aproximativ 3 ani lucrez ca si agent de turism, la inceput chiar mi-a placut si eram foarte entuziasmat pentru ca am calatorit in multe tari si experientele erau foarte faine doar ca in ultimul timp vanzarile au inceput sa scada si nu prea mai sunt impacat, parca imi doresc altceva si stiu ca pot mai mult, doar ca inca nu am descoperit `acel ceva`. Intr-o agentie de turism nu prea ai viitor, plus ca nu prea sunt perspective. Voi cum v-ati descoperit chemarea, vocatia si ulterior meseria? Ideea e ca nu prea am hobby-uri sau ceva anume sa imi placa si de aceea imi este foarte greu sa ma apuc de ceva anume. Voi cum v-ati gasit vocatia? Dau funda!

Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Eu am simtit hobby-urile, nu mi-am propus sa le descopar, am simtit din scoala ca ma atrag calculatoarele, tehnica, istoria, economia, politica, despre spatiu.

Iar la 31 ani am descoperit ca-mi place si medicina si anume domeniul diabet, nutritie si boli metabolice cand mama avea diabet, am simtit ca-mi place cand am avut tangenta cu domeniu, deci tot am simtit de la sine.

La tine e o problema de personalitate undeva de nu simti ca-ti place mai nimic.
In general le simti avand tangenta cu n domenii.

9 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Munca nu e un hobby! muncesti de nevoie si ca trebuie! pune mana la munca nu sta pe banii parintilor ca te vei trezi batran si fara nimic!

| Frank51 a răspuns:

Făceam sisteme de alarmă automate, sonerii, lumini automate, când aveam 7-8 ani, deci prin clasa a 2-a. Foloseam motorașe de jucărie, folie de aluminiu, întrerupătoare, asta îmi ocupa tot timpul din școala generală. Apoi în liceu am trecut la treburi mai serioase, am ales un liceu tehnologic, am învățat despre automate programabile si limbajul Ladder, am învățat să automatizez procese. În facultate am tins spre programare mai mult, iar masterul l-am facut strict pentru dezvoltare software.

Deci am genetic pasiunea asta spre tech, nu a fost o alegere ci am mers pe calea naturală.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai m-am gandit ce mi-ar fi mai usor sa imi gasesc de lucru si sa fiu bine platit. Daca ma luam dupa hobby uri poate eram muritor de foame acu.

| gabicoo a răspuns:

Era la promoție în Kaufland.

| angel6lust a răspuns:

Pana mea, am văzut că ăia de la pîrnaie o scos concurs și-am zis să dau, puii mei.

| GligoresiLaruca a răspuns:

Eu in clasa a 10 stiam ce vream, ai aia am facut.Au trecut multi ani de atunci si imi mentin ideea.

| Mosotti a răspuns (pentru lpavel):

Daca nu iti place ce faci, innebunesti dracu, sal il iei odata la luna, dar tu trebuie sa fi zilnic bine psihic.
Depinde de om, unii nu pot sa faca ce nu le place ca ii irita, enerveaza, plictiseste si cedeaza psihicul, asa o fi si el. Adica da, ia bani dar ca sa-si intretina stresul si dracii?

| lpavel a răspuns (pentru Mosotti):

Toti tinerii sub 25 de ani asa sunt apoi se trezesc pe la 40 de ani ca ei nu au nimic. dupa cum am zis, munca nu este un hobby! dupa cativa ani orice meserie ai avea te plictisesti de ea si incepi s-o urasti, DAR trebuie sa mergi mai departe la munca pentru ca ai nevoie de bani! cei peste 30 toti stim asta, tu sigur nu ai atat devreme ce zici altceva...

| Mosotti a răspuns (pentru lpavel):

Da, nu am atat adica 30 ani, am 47 ani si 5 luni, deci cand ai zis sigur, ai gresit.

Am inteles ce spui si ai dreptate, insa unii nu pot face asa, ti-am mai spus, nu ii duce psihicul sa faca ceva la comanda, sa faca fortat.
Sigur ca poate el va face asta pana la urma, dar zic ca idee. Tocmai ca am varsta asta stiu aceste lucruri, nu e chiar asa simplu pentru oricine, dar majoritatea fac fata, e corect.

Sigur ca te plictisesti de o meserie, dar macar pana atunci sa-ti placa! Daca o iei din start altfel, e nasolie pentru unii.
De acolo stres, boli, etc.