| BlackVeil a întrebat:

Am un aer conditionat de 24000 btu care nu mai racea suficient, functionand cu freon tipul R22, am chemat instalatorul si mi-a scos totul afara, a bagat o pompa de vid si a reincarcat cu R407c(pe motiv ca R22 nu se mai comercializeaza), dupa plecarea lui iarasi nu raceste, ba chiar cred ca e mai rau. Care ar putea fi motivul, as vrea sa aflu pana chem instalatorul sa pot vorbi cu el de la egal la egal.

Astept pareri, sfaturi avizate, dau funda!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce tampit! Instalatia frigorifica trebuie CURATATA extraordinar de bine, inainte de a schimba refrigerantul. Mai trebuie schimbat si uleiul compresorului, pentru a fi compatibil cu noul tip de refrigerant. Instalatia se curata cu umplere si purjare repetata (cel putin de 2 ori) cu Azot, abia atunci treci la vacuumare. Poate functiona bine.
P.P. Daca ai nevoie de R22, poate-ti pun o vorba bunawinking

1 răspuns:
| berecirobert a răspuns:

Acel instalator a facut o mare greseala, freonul r22 nu se inlocuieste cu nimic,aceasta problema era sa o patesc eu la masina mea care este mai veke,noroc ca m-am interesat, si am gasit pe cineva care mai are freon r22, acel freon r407c lucreaza la alte presiuni si valori fata de r22, si poate strica compresorul daca nu cumva l-a stricat deja,.