| drobota a întrebat:

am o centrala pe lemne de 24v si m-ar interesa sa cumpar un ups, deoarece in zona mea sunt dese intreruperi de curent. Stie cineva care ar fi cel mai bun?

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Eu iti sugerez sa cumperi un UPS pentru calculator, este in principiu acelasi lucru, doar ca e mai ieftin.
Cu privire la marca si model, eu unul nu ma bag, ca nu cunost piata. Dar daca ne spui de cati W este pompa de recirculare (scrie pe ea), iti putem face sugestii cu privire la capacitatea UPS-ului.

| drobota explică (pentru regis):

230 v

| regis a răspuns (pentru drobota):

Vezi W (Watt), nu V (Volt).

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate altii stiu mai bine, dar eu stiu ca acel UPS tine cam o jumatate de ora (in functie de consum). Daca intreruperile sint de lunga durata...

| regis a răspuns (pentru anonim_4396):

Tine mai mult de jumatate de ora, in functie de capacitatea UPS-ului si de consumul pompei de recirculare. Chiar un UPS ieftin, pentru PC, iti poate asigura mai mult de 2 ore autonomie, dar chiar si o jumatate de ora poate fi suficienta, mai ales daca esti acasa. In jumatatea de ora respectiva se pot scoate lemnele nearse.
Penele de curent de lunga durata sunt insa mult mai rare decat cele de jumatate de ora.