Preturile la chirii, ca si la orice produs sau serviciu (cu exceptia celor de monopol sau impuse de stat) se formeaza exclusiv pe baza cererii si a ofertei. Cat timp cat se vor gasi persoane dispuse sa plateasca lunar 170 de euro pentru acel apartament, chiria nu va scadea, pentru ca proprietarii de imobile nu sunt fundatii de ajutorare a persoanelor fara locuinta. Nu e treaba proprietarului nici ce salariu lunar ai tu, nici cati bani iti raman de cheltuiala.
In strainatate, vorbesc din experienta, de exemplu in Anglia minimul pe economie este 1000 de lire, cel putin atat a fost cand am fost acolo, din aia 1000 SINGUR iti permiteai si de o chirie, si de facturi, iti permiteai sa iesi si in oras la restaurant si mai si ramaneai cu ceva bani, suficienti pana la urmatorul salar... Atunci, in Anglia care este o tara dezvoltata si cu o economie infloritoare se poate ca un om sa se descurce SINGUR cu un salar minim(ex: cu un job penal de spalator de vase si curatenie)atunci la noi din minim, chiar daca e mult mai mic minimul, de ce nu se poate? Si noi pentru minimul ala muncim de ne rupem oasele si ajungem acasa seara si obositi si terminati psihic si fara bani
Adica, ar trebui ca preturile sa fie in functie de minimul ala nenorocit ca nu toti suntem copii de mari sefi care ne-au bagat fundurile intr-un birou si sa ne doara la basca de viata. Am inteles ce ai spus totusi, dar nu mi se pare nimic corect. Si preturi mari si si calitate proasta.
In strainatate, ca si in tara, preturile sunt formate pe baza cererii si a ofertei. La fel si salariile. Nu am zis nici ca e corect, nici ca imi convine si nici nu sunt eu cel care face regulile.