| cosmi98 a întrebat:

Buna as vfrea sa-mi fac un mic iezulet de 1/2 si inaltimea de 1m. nu am de unde sa aduc apa curgatore...
Ce pot face imi puteti da niste idei ceva... as vrea sa pun niste carasei... Oare ar trebui sa sap mai mult pana dau de apa? as introduce o teava si as astupa inapoi cu pamant dar nu stiu la ce distanta este apa si sa ma apuc sa sap asa ca nebunu?

Răspuns Câştigător
| Mihaela1964 a răspuns:

Poti pune folie pentru iazuri(merge si folie de solar dublata), pe care o fixezi pe margine cu bolovani, pui apa in groapa si n-ai nevoie de izvor.Vara completezi cu apa prospata pentru ca se va evapora.Am tinut asa asta vara pestisori prinsi de baietii mei. Numai bine.happy

4 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Ce ai tu sau vrei sa faci ala este acvariu nu iezulet.Dar asta e daca tot vrei atunci ce poti face este sa pui apa in acea groapa ce o sapi, insa probleme este sa nu se inflitreze si sa ramai fara apa. Daca ajungi sa tii apa acolo cumva pui o poma micuta care sa iti circule apa in sisteminchis. Pompa ia apa din iezuletu tau si o arunca pe sus sau pui tu acolo ceva pietre si duci teava sau furtunu de la pompa acolo sub pietre ori deasupra ultimei pietre si sa cada asa peste acele roci inapoi in iaz.Astfel vei oxigena apa si pesti nu vor muri. Daca tii pestii doar asa intr-o groapa in care apanu circula or sa moara dupa 2-3 zile.Acum cum tii iazul alamereu cu apanu stiu, aduci apa de undeva cind vezi ca scade mai pui apa si tot asa pina cind o sa se satureze pamintul din jurul iazului si dupa apanu va mai scadea.Dar decit sa faci iaz mai bine cumperi ceva pesti de la market si ai rezolvat problema. Daca vrei sa ai iaz asa de placere atunci asta e muncesti, dai bani ca sa iti satifaci placerile.Bafta si spor la treaba

| Bondarel99 a răspuns:

Poate te ajuta filmuletele astea
http://www.youtube.com/watch?v=QgX9Yn5hXgE

| mariamot a răspuns:

Daca ai o fantana sau un izvor, saapi un sant si bagi o teava. La capatul tevii faci un fel de helesteu, iar la capatul helesteului faci o scurgere pentru. ca trebuie sa dai din cand in cand drumul la apa, sau daca apa izvoraste, cel mai bine ar fi sa curga tot timpul pentru ca carasi nu prea rezista daca ii apa statatoare. apa o poti duce prin cadere sau cu pompalaughing

| mariamot a răspuns:

Eu de obicei cand prind pesti de la tata, de la balta le fac o groapa langa un izvor si ii tin acolo cate o saptamana, chiar si in izvor happy