| maphiotul a întrebat:

Buna seara.
Stiti careva care e diferența intre caloriferul electric si convectorul electric?
Care e mai bun și de ce? Si care e mai econom?
Emană vreo unul dintre ele puțin miros de ulei încins sau face vreunul puțină gălăgie când incălzește?
Avantaje/dezavantaje
Mulțumesc

Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

Caloriferul e un dispozitiv cu elementi care contin ceva ce retine si transfera caldura, de multe ori ulei iar convectorul e un dispozitiv care are o rezistenta si incalzeste camera prin convectie (aerul rece de jos e incalzit iar aerul cald incalzit, care e mai putin dens, se ridica). Convectorul nu are ulei sau altceva in el.

Prima diferenta e de greutate, caloriferele sunt mult mai grele si sunt greu de mutat daca ai covoare, convectoarele sunt mult usoare. A doua diferenta tine de alte functii pe langa incalzire, pe calorifer mai poti sa pui ceva la uscat dar pe convector nu ca nu mai incalzeste. Si nu in ultimul rand, caloriferul se incalzeste mai greu dar ramane cald ceva vreme si dupa ce e oprit, convectorul nu mai incalzeste dupa ce s-a racit rezistenta.

Glagie nu fac nici unu daca nu exista defecte, convectorul nu are ventilator iar caloriferul e calorifer. De mirosit nu miro daca nu cumva exista vreun defect, adica sa existe o scurgere de ulei la calorifer sau sa fi ajuns ceva pe rezistenta convectorului

Consumul e cam acelasi si ideea e simpla, cu cat iei un dispozitiv cu putere mai mare, o sa incalzeasca mai tare dar o sa consume mai mult curent.

| maphiotul explică (pentru RoCkKiD):

Atunci o sa iau sigur calorifer electric
Nu stii unul de 1500-2000 w cam cat curent aproximativ ar consuma sa zic la o incalzire medie înspre mică intr-o luna?
Si am mai gasit unul fain dar nu știu cu ce se mănâncă happy
Panou radiant de podea TESY MC 2014 pe eMAG.ce zici de el?

| RoCkKiD a răspuns (pentru maphiotul):

Tu stii ce iti trebuie in functie de cum planuiesti sa-l folosesti.

Consumul depinde de cat e folosit, e greu de estimat pentru ca depinde cate ore il folosesti, la ce putere si ce pret ai in functie de contractul cu furnizorul de energie electrica.

Daca de exemplu iei unu de 2000W si il folosesti la maxim 5 ore pe zi, ca na se presupune ca mare parte din zi esti plecat cu treburi aia ar insemna cam 300 kWh pe luna. Preturile variaza cam intre 1 si 1, 5 lei pe KWH deci ar costa undeva intre 300 si 450 de lei pe luna.

Nu prea am vazut panouri radiante deci e posibil sa zic prostii dar nu cred ca merg ca sursa de incalzire principala, de obicei au putere mai mica si cred ca scopul lor e sa le folosesti daca vrei mai multa caldura intr-un loc anume, nu ca sa incalzesti toata incaperea.

| maphiotul explică (pentru RoCkKiD):

Noi platim 0.70 pe kw, sunt la hidroelectrica.dar oricum vad ca consuma foarte mult.pe site-urile unde se vand la nici unu nu scrie consumul
Am mentionat mai sus ca il folosesc la nivel mediu spre mic pentru ca is călduros
Si are termostat asta care vreau sa il iau deci nu merge incontinuu

38 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Caloriferul electric este similar unui calorifer de fonta, se incalzeste lent si transfera caldura tot lent in aerul din incapere, in mare parte prin radiatie.
Convectorul electric este similar unui calorifer de tabla, imediat dupa pornire aerul din interior se incalzeste si se ridica in sus, in locul lui venind aerul rece pe dedesubt, fenomen numit convectie.
Nu este unul mai bun ca altul, depinde ce varianta preferi. Ca si consum, acesta va fi absolut identic.
Miros de ulei si zgomote nu are voie sa emane niciunul, decat daca e defect.
Avantajele si dezavantajele sunt usor de intuit, vezi ce criteriu te intereseaza: greutate, dimensiuni, viteza de incalzire, simplitate (=sanse mici de defectare).

| cristi202 a răspuns:

Cel mai bun la încălzirea pe curent electric e panoul radiant. E un simplu panou pe care îl fixezi pe perete sau tavan, și care încălzește obiectele prin raze infraroșii. E net superior oricărei forme de încălzire, poate doar cea prin pardoseala o mai întrece, pentru că încălzește obiectele, deci patul va fi călduț cand te vei baga in el, pardoseala nu va mai fi rece cînd calci pe ea. Că randament, ce nu face un calorifer la 2 kw, (care încălzește mai mult ce ee aproape de el doar) panoul radiant face la 800 de w. Și chestia faina e că poți seta temperatura din încăpere de la termostat cu o diferență de 0, 5 grade. Zic in cunoștință de cauză, pentru că am unul în dormitor de mai bine de 10 ani.

| sierra1 a răspuns:

"Emană vreo unu dintre ele puțin miros de ulei încins "

- da, primul, dacă e jefuit (are scurgeri), al 2-lea doar incălzește aerul nemijlocit. Gălăgie face ventilatorul (tot jefuit) al celui de-al 2 lea

| maphiotul explică (pentru sierra1):

,,da, primul, dacă e jefuit (are scurgeri), al 2-lea doar incălzește aerul nemijlocit. Gălăgie face ventilatorul (tot jefuit) al celui de-al 2 lea"
Glumești sau nu inteleg eu ce vrei sa zici?
Cum adică jefuit?
Si de ce sa aibă scurgeri daca il comand nou de pe eMAG?

| sierra1 a răspuns (pentru maphiotul):

Jefuit = vechitură uzată

| maphiotul explică (pentru sierra1):

Cum sa fie vechitura uzata daca cumpar nou nouț?
Si iau de firma buna tesy sau well
Sau daewoo

| sierra1 a răspuns (pentru maphiotul):

DACĂ e jefuit, are scurgeri sau celuilalt îi hârâie ventilatorul. Acu pricepuși?

| relian a răspuns:

-Convectorul incalzeste aerul,apoi aerul incalzeste obictele din camera,peretii etc.
-Radiatorul,asta daca foloseste radiatie,incazeste direct obiectele,peretii,este daca vrei asa cum stai tu la soare,cand tu stai la soare nu aerul te incalzeste,ci direct radiatia emisa venita de la soare, deci te incalzeste direct radiatia, atunci cand loveste obiecte.

Radiatoarele nu au nevoie de ventilatoare, poe cand convectoarele au ventilatoare ori circulatie naturala a aerului pentru a incalzi o camera si obiectele de acolo.

Deci radiatoarele emit radiatii electromagnetice, o sa te sperii si nu mai cumperi de astea laughing o sa spui ca te radiaza.Dar nu te radiaza, is mai puternice radiatiile de la soare decat cele de la aparatele genul asta.

Ok acum sa raspund ce ai intrebat de ala cu ulei si alantu.Ambele fac cal; dura prin convectie, adica mai intai incalzesc aerul, apoi aerul cedeaza caldura catre obiecte si catre tine.

Mai bune is radiatoarele, alea care radiaza unde electromengetice, pentru ca te simti mai confortabil si apoi nu formeaza umezeala sa faci muceagaiu, igrasie.Caldura prin radiatie este mai uscata decat prin convectie,aerul incalzit are apa,aia poate condensa etc bla bla povesti nemuritoare.

Deci ce ai aratat tu ambele fac caldura prin convectie.

Rdiatoare care folosesc radiatii,is alea cu lampi infrarosii,un exemplu.
Radiatiile trec prin aer,se duc peste tot in camera,lovestc peretii,obiectele,pe tine si cand lovesc se transforma in caldura.

Obiectele incalzite astfel apoi cedeaza caldura in aer.Ce se intampla? Caldura radianta este mai confortabila,de ce? Pt ca aerul nu se incalzeste la fel ca si obiectele din camera,deci tu poti sa te simti cald,dar stai intr-un aer nitel mai racoaros,iti da acea senzatie de placut laughing
Cam astea ar fi modurile astea dea incalzi.
AC-ul este tot convectie,aerul este circulat peste acel radiator cum zic oamenii,ala cedeaza caldura catre aer,aerul cedeaza catre tine si obiecte,pereti.

Economic si confortabil este atunci cand se incalzesc direct obiectele,asa cum am spus ca este radiatia.

Bine tu probabil te sperii cand auzi radiatii,nu vrei sa fii radiat laughing dar poti sa stai linistit,un aparat de asta nu este mai periculos decat daca stai afara la soare.

Eu in locul tau stii ce as lua? AC heatpump,ala il instalezi acolo sus pe perete,vara rece,iarna cald laughing te doare la basca,consum mai mic decat radiatoare,convectoare etc.

Am uitat sa zic ca convectoarele au ventilatoare,sau am zis,dar nu fac zgomote mari,mai ales daca is noi.

Deci eu asa as face,as instala un aparat de aer conditionat, pentru ca este mai bun si mai econom si face ambele si rece si cald.

Tu faci cum vrei, ce iti place, faci de ce bani ai la dispozitie, dar viitorul asta asta AC laughing ala foloseste tot curent electric, dar o parte din caldura o aduce de afara prin legea gazelor.Nu mai inytram in amanunte ca nu cred ca te intereseaza, dar AC este mai ieftin comparativ cu calorifere electrice ca si consum.

| maphiotul explică (pentru relian):

Am vrut sa bag AC dar nu am reușit toată vara pentru ca toate firmele din oras au zis ca doar prin noiembrie mai au timp sa instaleze
Dar oricum AC nu il pot folosii noaptea pentru căldură deoarece aud foarte bine in somn si oricat de silentios e tot il aud
Ce parere ai, caloriferul electric cu ulei consuma aerul din camera? Dar de mirosit a ulei incins miroase? ca am avut unul dar mai demult chiar din Germania, nu avea nici o scurgere dar mirosea. posibil pentru ca era model vechi

| maphiotul explică (pentru relian):

Ai setat ceva sa nu mai poti primii fundă?
Ca nu mai apare opțiunea in dreptul tău

| relian a răspuns (pentru maphiotul):

Caloriferul cu ulei nu consuma aerul din camera.Aerul din camere afr fi consumat de instalatie pe gaze daca ai avea asa ceva.Dar si acolo daca este,se aduce aer cumva de afara,uneori tot timpul.

Cu alte cuvinte orice chestie electrica,ca este electrocasnic,cai radiator,,ce ai aratat tu pe ulei si conecvtor,nu iti consuma oxigenul din camera.
Oxigenul este consumat doara daca se arde ceva fizic, lemn, carbune, gaze naturale.
Daca tot vrei sa cumperi, ar fi mai bun convectorul, este mai simplu.Cel pe ulei nu miroase a ulei.Acel ulei este inchis ermetic acolo in acel calorifer,deci nu exista sa miroase a ulei.

Comvectorul ala,are o rezistenta electrica,aia se incinge, aerul care trece peste ea se incalzeste si cam asta e tot.
Casloriferul cu ulei, la fel afre o rezistenta electrica, aia incalzeste uleiul, uleiul la rindul lui incalzeste caloriferu si apoi caloriferul incalzeste aerul din camera.
Mai simplu si mai bun, zic eu ar fi convectorul ala.Gen convector funstionaeaza si aparatele de aer conditionat electrice, alea centralizate.

Unia or sa zica, ala pe ulei ar fi mai bun, ca nu se raceste rapid.Cind uleiul se incinge cedeaza caldura catre calorifer,apoi aerul se incalzeste pana la o anumita temperatura ce setezi tu si apoi daca atinge acea temp se opreste.
Cind s-a oprit,uleiul inca este incins,mai dogoara ceva caldura.

Convectorul incalzeste aerul mai rapid,plus are un ventilator care circula aerul mai eficient si il amesteca,dar in momentul cand sa atins temperatura setata de tine,ala se inchide si imediat se si raceste,adica acel element se raceste.

Diferenta dintre ele ar fi ca Convectorul ar face mai multe porniri/opriri,in rest nu stiu daca caloriferul pe ulei ar consuma mai putina electricitate,banui ca tot pe acolo este consumul.

La convector daca ai butonul ala se setezi sa mearga si numa ventilatorul este si mai bun,pentru ca odata ce s-a oprit,tu poti sa setezi ca ventilatorul sa continuie sa ventileze,astfel ca aertul din camera o sa fie mai uniform incalzit,comparativ cu caloriferul pe ulei.

Si daca nu are sa functioneze ventilatorul si tot timpul,tot e mai bun ca si caldura uniforma in camera,ma refer la convector,pentru ca are acel ventilator ca face treaba destul de buna.
Caloriferul pe ulei nu are ventilator,cel putin asa cred.

Ok referitor la aer conditionat,e mai bun sa pui iarna,vin aia sa te roage si pretul cred ca este mai mic,atit la aparate cit si la instalare,iarna cand oamenii nu prea se omoara sa puna aer conditionat,magazinele ofera reduceri,comparativ cu vara.

Acel ventilator de la awerul conditionat,ala din interior,eu sincer nu il aud nici ziua,este f silentios.Dar daca tu spui ca auzi,atunci ia pe ulei,ca si alantu convectoru are ventilator.

Ce ai mai putea sa faci,sa pui aer conditionat in toata casa, centralizat, in felul asta nu mai auzit tu nici un zgomot.Dar depinde si ce locuinta ai, casa, aptm, plus aia in RO nu cred ca fac asa ceva.Sau poate ca nu stiu eu.
Companii de aer conditionat alea mari, ces in toata lumea is si acolo, dar trebuie vazut daca au sisteme centralizate pentru toata casa.alea is ceva diferite de ce stiu romanii.

Nu am setata nimic sa primesac sau sa nu primesc ceva.Asa e pe TPU functioneaza de cit face laughing

| relian a răspuns:

Ok ma uitai la modelul ala ce ai aratat tu de aer conditionat.Din specificatii spune urmatoarele :

-Este si Heatpump, adica face si caldura
-Poate satisface pana la 35 metri patrati
-Este inverter.
-Zgomot 20 decibeli.

-Cind auzi Heatpump aia inseamna ca si incalzeste
-Inverter inseamna ca aparatu de afara va merge non stop, are un compresor variabil, vorba vine.Ei zic ca ar fi mai eficient sa mearga compresorul tot timpul pentru ca ar economisi electricitate.

Acu cit de adevrat o fi habar nu am, ii credem pe ei pe cuvint laughing.Ce se intimpla.La pornire orice motor consuma o cantitate mai mare de electricitate, cum zic oamenii trage amperi de aproximativ 8 ori mai mult decat are nevoie odata cea plecat.
Dar chestia asta se intampla doar atunci la pornire o secunda doua,sau nici atit.
Astia au calculat probabil cate porniri se face,ori au contorizat si au ajuns la concluzia ca ar fi mai bun daca odata pornit compresorul ar merge intruna laughing

Bine cand merge intruna,ma refer,atunci cand la tine in camera sa satisfacut temperatura setata,aparatu din interior spune compresorului de afara ca e gata,la aparatele clasice care nu-s inverter, aparatu din interior inchide pe cel de afara de tot, mai exact inchide curentul de la contactor.

Ca urmare cand temperatura este satisfacuta, acest inverter trimite semnal afara la aparatul ala si compresorul intra intr-un mod lent, probabil, is reduce la minim turatia si va circula acolo in circuti inchis freonul.

Cam asta este aceasta tehnologie inverter.Eu nu stiu cum sa zic, mai multe piese, mai multe probleme laughing pentru ca ai piesa in plus, acolo trebuie sa fie ceva un valva care sa inchida circuitu spre camera si sa il invirta doara in aparatu de afara.Deci ai piesa in plus,plus trebuie sa aiba si un computer, deci un circuit electronic si la aparatul de afara.
Eu daca as fi in RO si as pune un aparat de genul asta, as opta pentru fara inverter, pentru ceva f simplu.

-restul de specificatii ce zic aia acolo is basme, nu trebuie sa iei in seama, mai toate aparatele fac ce face si asta sau mai stiu eu care.Plus aia mai si baga din top laughing vai dezumidificiator laughing pai asta face orice AC, sau ce mai zic ei acolo telecomanda, sau wifi sa setezi tem din telefon si de oriunde, dar acu e la moda rahaturile astea.

Deci cu cit are mai multe rahaturi cu atit e mai scump laughing inverterele is mai scumpe ca cele fara inverter.Eu aici ce am vazut,instalat nu a fost nici unu cu inverter, Nu e voreba de bani, noi instalam in general la companii, aia au bani, plus curentul aici este ieftin.

Probabil au vrut aia mai ieftin, cum am zis inverter are chestii in plus destule si normal ca e scump.De la compresor la valve, circuit electronic bla bla.
Am vazut ca modelul asta nu are wifi, dar nici nu-ti trebuie.

Cam asa stau lucrurile.Sa mearga ala de afara intruna fara sa se opreasca,nu stiu ce sa zic,ei zic ca consumul de electricitate este f mic,o fi ii credem pe cuvint.
Care este interresat poate monitoriza,poate monta un contor electric doara pe circuitul aparatului de aer si monitorizeaza,vede cit consuma.
Dar trebuie sa ai si un alt aparat in exact aceleasi conditii si sa fie fara inverter,asta sa vezi exact cum sta treaba.

Tu daca chiar nu vrei sa il folosesti si sa incalzeasca,atunci ia unu fara heatpumpa,deci care sa nu gfaca caldura,este mult mai ieftin si mult mai simplu ca si aparat, ma refer ala de afara.

Treb sa stii exact si pe viitor daca si ce vei folosi. Daca vrei doara rece, nu are rost sa dai bani in plus, eu asa as face. Daca ai gaz metan, atunci faci caldura cu gaz, este mult mai ieftin in RO gazu comparativ cu electricitatea.

Plus inveerter. pfff tare ma tem ca nu face ala cine stie ce nave spatiale laughing parca vad consumul e tot pe acolo ca si la cele fara inverter.
Dar stii cum e si daca consuma 1 mm mai putin,gata este mai eficient,aia baga acolo la reclama.
Deci trebuie intrebat,cautat specificatiile la unu care nu-i inverter si vazut,desi ei nu spun,dau doara niste litere A+ sau A++ adica pistol cu apa laughing.
Ok daca ai intrebari si stiu,iti zic.
Citeste si tu ce am scris eu pe aici,scoate ce te intereseaza,adica cuvintele alea inverter,heatpump etc,sa stii ce sa intrebi pe aia,sa stii de care vrei tu sa pui,cu caldura,fara caldura,inverter sau fara inverter.

Ca idee,acu te intreb eu pe tine laughing tu poti cumpara de la magazine aparate de aer conditionat? Sa le cumperi si sa le iei tu acasa zic? Sau tu cumperi si merge cineva autorizat sa le ridice si sa vina sa til instaleze?

Ok ce mai pot sa iti zic? Am vazut stai la bloc. Daca este posibil eu zic sa instalezi unitatea de afara in balcon,daca se poate.
Nu te lua dupa ce zic aia care instaleaza,tu poti duce ala de afara si jos,bine nul duci dar zic ca idee,ori pe bloc,doar ca aia or sa te abureasca ca nu se poate laughing de ce?
Pt ca o sa fie teava in plus de cupru,liniile alea de cupru prin care cirfcula freonul,apoi nu mai merge, deschizi valva la ala de afara si gata au plecat laughing ca nu mai functioneaza bine.

Deci cu cit tevile alea is mai lungi, sau duci condenserul mai departe de unitatea din interior, va trebuie bagat freon, aia probabil is depasiti, de aia or sa zica ca nu se poate.

Eu asa las pune pe balcon.Am vazut asa prin Italia,am o sora si ea are aparat de aer centralizat si condenserul este afara pe balcon,nu mai le pun nici aia atirnate pe ziduri la vedere.

De ce e mai bun pe balcon? Asta daca tu ai balconul deschis,daca l-ai inchis,atunci nu merge pus acolo.
Las pune pe balcon jos,jos jos,iar cand e il cureti f usor.

Ma intreb oare cine curata radiatoarele alea atrinate de ziduri? Ala daca o sa citesti cartea aparatului o sa vezi ca se curata anual laughing ca de nu se aduna acolo praf la greu si se duce de suflet compresorul,ori nu-ti mai raceste bine,consum de curent mare cu tot cu inverterul lor.

Iti dai seama daca ala inverter merge tot timpul,banui ca si ventilatorul merge mai mult,o sa plece si o sa se opreasca de f multe ori ventilatorul de afara,asa cred,nu stiu, nu am vazut un inverter pana acum.
Dar sigur si ventilatorul merge mai mult timp, ceea ce va face sa se adune praf acolo si mai mult decat la cele simple.

Daca consumul la astea cu inverter nu-i cine stie ce ca diferenta fata de unu fara inverter, atunci eu as opta pentru unu simplu fara, inverter = mai multe probleme.

Daca diferenta de consum este seminificativa, stiu si eu sa zicem consuma cu 25-30% mai putin, atunci da merita.dar daca stiu si eu consuma cu 5 lei pe an mai putin laughing lasa-ma nene nu-s curios de invertere.
Deci cam asa sta situatiunea.Tu selelcteaza, spicuieste ce te intereseaza din ce am spus, din ce am scris romane pe aici si cand cumperi sa stii ce cumperi.

| maphiotul explică (pentru relian):

,,Ma intreb oare cine curata radiatoarele alea atrinate de ziduri?" Hahaaa ai dreptate laughing
Da, sa il comand eu de pe eMAG si da mi-l monteza un meserias autorizat.nu cumpar eu ce vand firmele de aer conditionat ca nu e ok.cel putin nu in romania.si nu ma complic sa justific afirmația mea
Am ales acest Ac pentru ca e de la Daikin si stiu ca is cele mai bune.dar la specificatii nu ma pricep
Cand ai vreme uita-te tu te rog pe emag.ro si vezi care mi se potriveste
Dar sa fie firma buna. daikin, Samsung, Panasonic sau daewoo.nu altceva!
Mersii, thank you

| relian a răspuns (pentru maphiotul):

Daikin nu-s cele mai bune,is cele mai ieftine,aia vind cel mai mult.
Am zis,tu stii ce vrei, Daca nu vrei caldura, cauti unu care nu face caldura, scrie la specificatii pe pagina produsului daca te uiti.

Cel mai bun este sa mergi la magazin si sa vorbesti cu aia.
Deci cauta fara sa faca si cald, si daca vrei fara inverter, la fel cauti fara.Ala ar fi cel mai simplu si cel mai bun pentru tine,daca asta cauti.

O sa ma uit cand am timp sa vaz ca idee,poate o sa-i pun si eu mamei unu,tot asa macar pentru rece vara,e bun pentru cei batraini si bolnavi.
Un om bolnav nu trebuie sa stea in cald, trebuie sa stea la racoare.

Sint companii de aer conditionat, altele decat ai scris tu, care is mai bune, dar cum am zis la mini splituri, merge orice brand.

Hai sa iti mai zic ceva.Toate aparatele de aer conditionat folosesc aceleasi piese laughing
Is doara cateva firme, nu mai stiu exact vreo 3 branduri de compresoare,piesele electrice is facute de companii electrice,ma refer contactoare,cabluri,sensori si motoare.

Deci toti astia care fac aparate de aer conditionat nu fac ei ce am enumerat,ei le cumpara de la altii,fac ei acel radiator si pune pune piesele gramada.
Singura chestie care ar fi numa dea lor,ar fi computerul,care au computer,nu-s faciute de ei, tot de o fimr ade electronica, dar is facute numai pentru ei aspecial.

In rest toti folosesc exact aceleasi compresore, aceleasi motoare, aceiasi teava de cupru sau aluminiu laughing difera tablaria astia Daikin fac tablaria cea mai proasta, cea mai subtire si mai ieftina.

Bine ma refer la aparatele alea mamri nu la trotinele astea ce is prin UE.Astea is plastic cu bucati metalice.
Toate is bune, toate se pot defecta si asa mai departe.O sa ma uit si sa vaz ce au aia pe la Dedeman si ce ai zis tu Emag. Firma buna, toate is firme, nu gasesti aftermarket, sau chinazarii in domeniul asta laughing

| maphiotul explică (pentru relian):

Hai că da.,, daikin in cele mai ieftine si nu is cele mai bune"..acu chiar ca ai zis-o...ai dat cu mucii in fasole laughing.te-am lăudat si acum mă faci de minune laughing
ai zis exact contrariul
ia zii atunci care e mai bună ca daikinu si care e mai scumpă?
Dar zi-mi in europa, nu imi da exemple din america
Si daca vrei sa ma ajuti cauta-mi pe eMAG cum am zis.de la dedeman nu cumpar nimic nici sa imi dea gratis, au doar căcaturi

| relian a răspuns (pentru maphiotul):

Ai idee cate companii de AC sunt in lume? Is mii de companii, asa a nu poate spune nimeni care e mai bun.Sa spui care este mai vindut da, dar nici in cazul asta nu poti multumi pe toti.

Cea mai mare companie din lume de aparate sde aer conditionat este Carrier, dar astia vind si fac mai mult comerciale si alte ozn-euri.
Cum am spus is ca si la computere, unde 2-3 fac piesele, altii care pun gramada un PC sau un laptoip is sute de companii, dar folosesc peiesele si softul de la 2-3 companii.

Is mai bune alea care fac reclama mai multa laughing alea care is intretinute bine si se strica mai rar.Deci daca nu intretii un aparat de aer conditionat la timp se va defecta indiferent ce brand este.

Daca te uiti pe internet, unia zic vai e mai bun Daikin, de ce? Raspunsul este unu care suna cam asa sau unu din raspunsuri : Daikin folosesc refrigerant R-32 care este mai prieteneso cu mediul inconjurator.

Ei ce zici? Pe tine te intereseaza ceva care face bine la mediu, adica vorba vine, ori te intereseaza sa fie bun pentru tine?
Cauta pe net si o sa vezi, numa cacaturi asa cum zici si tu laughing is mai buni X sau Y pentru ca polueaza mai putin, pentru ca nu stiu xce mai face peste prpajit la tigaie laughing pai pe tine te intereseaza astea?

Pe om intereseaza pretu si sa faca treaba buna si sa nu se strice repede.

Deci nu poti sa spui, nici specialistii nu pot spune care ar fi cel mai bun AC sau companie.Aceaiasi companie face multe chestii, frigidere, AC, mici mijlocii, mari. foarte mari etc bla bla.ca urmare nu este o companie sa faca totu cel mai de calitate.

Aici in America a fost o companie,asta din ce spun unia batrani pe aici,faceau aia numa produse de calitate, dar totu, insa au dat faliment laughing nu se mai stricau alea deloc, aparu de astia mult mai ieftini, omu se uita la bani pana la urma.

Daca cauti cine fac minisplituri mai bune, o sa gasesti ca Samsung nu Daikin fac mai bune.
Dar cum zic is multe chestiile ce se iau in calcul.Se ia de la consum, chiar daca consuma cu 5 bani pe an mai putin,gata ala e mai bun laughing se ia zgomote,rahaturi ce o sa iti umple aia capu,cde am zis c are e doara reclama.
Cel mai bun,iti zic eu care este,e ala care se strica cel mai greu laughing Cazre ar fi ala? Unu simplu,cit mai simplu,fara prea multe complicatii.

Cea mai mare companie este aia ce am zis eu Carrier aia se stie sigur,cea mai buna,se pare ca nu exista.
Mai gasesti care e cel mai silentios minisplit de pe piata? Mitsubishi asa zic unia.
Dupa cum observi cele mai bun nu se refera la alte chestii,la daca face frig, pentru ca toate functioneaza la fel, ba din ce zic specialistii refrigerantul ala ce il foloseste Daikin este mai slab, ma refer ca si ce face el, dar este bagat in reclama cel mai bun laughing pentru ca este mai usor de recilcat.ca sa vezi si tu ce inseamna "cel mai bun "

Eu zic sa cumperi un aparat de care o fi ca si brand,si sa aiba ce te intereseaza pe tine.
Treb sa stii sigur ce anume vrei-cu sau fara caldura,cu sau fara inverter,cu sau fara wifi,restul is doara reclama,sa nu pui botu la basmele lor.
O sa iti zica,sau vezi,vai nu stiu ce tehnologie incorporata,scoate apa din aer nu stiu cum laughing is povesti,toate alea costa bani si tu ca persoana nu simti nici o diferenta,doara la buzunar.

Referitor la cacaturi,acelasi **** cel are Emag, il are si dedeman laughing nu face compania de AC aparate special pentru dedeaman sau pentru Emag.

Pe tine te intereseaza sa vezi specificatii ce ersti tu interesat, apoi stii, da uite eu asta vreau, notetyi modelul respectiv si cauti cine il vinde cel mai ieftin si de acolo cumperi.

Poti gasi acelasi aparat cu inca jumate mai mult ca pret la mai stiu eu ce magazin, asa si aia inseamna ce? Inseaman ca ala e pretu alora laughing de ce sa cumpar eu sa dau exemplu Coca cola cu 5 lei cand pot sa cumpar cu 2 lei laughing eset exact acelasi produs, facut exact de aceiasi fabrica.

Deci in domeniul asta nu face nimeni produse special pentru un anume magazin, nu exista asa ceva.

La haine da, acolo un magazin de asta f mare, fabrica ar putea sa faca ceva modele doar pentru acel magazin.Asta stiu sigu,dar la aparate ce vorbim noi, la automobile si etc, nu face fabrica nimic special pentru nimeni.

Mai se fac placi de baza speciale pentru o anume firma, dar aparate de aer pentru un anume magazin, asa ceva nu exista, mai ales special facute pe EMag da cine is astia Emag or fi ceva extraterestrii laughing

| relian a răspuns:

Ma uitai pe Emag ala ce ai zis tu, te lasi pagubas cate vind aia laughing. Deci trebuie sa stii ce doresti tu, sa poti cauta dupa filtre.In primul rind trebuie sa spui cit metri patrati are camera aia unde vrei sa pui acel aparat. Apoi cu sau fara caldura, iar restul cauti pe cel mai ieftin.Am vazut Samsung ar fi printre cele mai silentioase ce le au aia la vinzare.

Daca tot am fost pe Emag ma uitai si la incalzire.Am vazut sunt si panouri radiante si radiatoare, deci alea ce nu vezi nu simti nimic, nu au ventilatoare si incalzeste prin radiatie.Ai acolo lista lunga sati ajunga laughing dar si la alea trebuie sa cauti unu de puterea pentru spatiu ce vrei tu sa incalzesti.
Panourile alea radiante is ca si tablourile,unele choar au peisaje,laughingaltele le asezi pe jos,altele arata ca un tv, pffff ai ce alege, sau radiatoare, dar pe alea le vezi, fac lumina in camera nu o sa iti convina, tu esti cam mofturos la de toate laughing

| Bubico2022 a răspuns:

Vad ca ai dat funda cuiva care ti-a spus ce e una si ce e ailalta
de fapt... ambele sunt proaste
ideea e ca ambele incalzesc aerul pe baza de cata izolatie ai in constructie, adica, produc caldura static, caldura care se duce in sus, si deci, ca sa te incalzesti, trebuie sa ai izolatie, ca sa se umple intreaga camera de caldura de sus in jos

cele mai bune si mai economicoase sunt aerotermele, care arunca aerul orizontal, sau aproape orizontal, moment in care pe aia poti sa o pui pe tine si sa te incalzesti chiar daca in restul camerei e frig, asa ca poti folosi cea mai joasa treapta, si deci sa consumi mult mai putin

cat despre galagie, da, nici caloriferul nici convectorul nu fac deloc, insa aerotermele fac, pentru ca e un ventilator... totusi, dupa 5 minute nu il mai percepi, devine zgomot de fond

| relian a răspuns (pentru Bubico2022):

Despre ce vorbesti bubico acolo,ambele is proaste ce anume? Convectorul ala este de fapt aeroterma laughing aia ce zici tu ca are ventilator si ventileaza aerul in camera.
Convector zic unia pentru ca foloseste convectia pentru a incalzi.
Aeroterma ta face exact acelasi lucru ce face si convectorul,is construite exact la dfel,pentru ca de fapt este aceiasi chestie.

Doar daca sa zic cauti un convector,resou,mai simplus spus,ala nu are ventilator, dar astea mai noi majoritatea au.
Cei aia caldura statica? Chiar daca nu are ventilator, aerul care vine la elementu electric este incalzit.Din cate stim, nu stiu tu daca stii, aerul cald este mai usor dec it cel rece, ca urmare aeruyl care sa incalzit urca si coboara cel rece.Deci exista o ventilatie naturala a aerului.Nu se compara cu aia facuta de un ventilator,dar merge si asa,o sa ai caldura neuniforma,comparativ cu aparatele care au ventilator si uniformizeaza mai bine,amesteca mai bine aerul rece cu cel cald.


De izolatie,asta da,ai spus un lucru f bun.Cel mai mult la o locuinta conteaza sa ai o izolare cit mai buna la locuintei,asa poti economisi energie,ca este electrica s,au gaz, izolarea cit mai buna a locuintei salveaza multi bani.

Cel mai bun este sa izolzi la interior, toti peretii, tavanul la fel, pui rigips peste, pui lemn sau ceva lemnos pe jos la fel cit mai gros si salvzi cel putin 35% comparativ cu ce au acum oamenii.

Omu a vrut sa dea funda mie,dar i-am zis ca nu-s curios de funde,ori ca nu pentru asta raspund pe aici,in sf,nu putea sa iti dea funda nici tie ca si tu aio spus incomplet,ca e mai bun aeroterma,dar acel; convector de fapt este aeroterma.

Ea mai buna caldura din toate pctele de vedere is radiatoarele,desi nu am vazut la nimeni,laughing zic si eu ce spun specialistii, nici nu am intrat in vreo caldire incazita in felul asta, sa vad cum te simti, ori daca e asa cum se povesteste.
Radiatoarele nu au nevoie de ventilator, nu auzi nimic, nu vezi nimic.Nici nu ma uitai la cost, sa vad cit costa un aparat genul ala sau o instalatie de felul asta.

| maphiotul explică (pentru Bubico2022):

Iar avem scârbă si scandal din cauza fundei?
tu crezi ca eu is Virgil Ianțu sa stiu exact intotdeauna care e raspunsul perfect?laughing
omul a raspuns la ce am intrebat si i-am dat fundă pe merit
ca mai apare dupa aia cate un raspuns mai argumentat asta e riscul meseriei laughing
vezi ca pun imediat iar o intrebare, trezește-te ca ai dormit destul de aseara până acum, fii pe faza,
răspunde primul si iti dau ție fundă happy

| maphiotul explică (pentru relian):

Ventilatorul de la convector il aud sigur oricat e de silentios
La fel si aerul condiționat cand se mișcă clapeta, știu pentru ca virgulă cu serviciul meu am dormit de foarte multe ori la hoteluri, majoritatea hoteluri scumpe care aveau AC de firma si totusi noaptea ma trezeam si il apream ca il auzeam cum lucreaza
O sa bag AC cum zici tu la iarna, am studiat problema si am unul salvat pe eMAG sa vad cand intra la pret bun il comand.dar il iau strict pentru răcoare nu si sa mearga noaptea pe caldura
Suntem 4 persoane in apartament, nu pot pune decat in camera unde stau eu cu nevasta-mea, ceilalti doi nu vor
Am tot studiat raspunsurile cui sa dau fundă si in dreptul tau nu era opțiunea de a primii fundă.o sa ma uit iar daca raspunzi la urmatoarea intrebare sa vad tot asa o sa apară

iti trimit modelul de AC sa iti dai o parere
daca e ok pentru o camera

Aparat de aer conditionat Daikin Sensira Bluevolution Entry Level 12000 btu+ chit complet accesorii montaj

Acum nu ma lasa sa postez acest comentariu, zice ca se afla in baza de date.il modific sa vad daca ma lasa happy

| maphiotul explică (pentru Bubico2022):

Ps: gasesti noua intrebare la educatie si cultura generala in caz ca nu mi-o mută tpu.nu stiu daca am pus-o unde trebuie

| relian a răspuns (pentru maphiotul):

Toate aparateler alea de aer conditionat is bune,asta pana se strica laughing dar serios is bune,trebuie sa ai grija de ele,sa le cureti filtrele,iar aia care le instaleaza sa le incarce corespunzator,daca este nevoie.

Legat de aparatele de aer conditionat ce spui tu de la hotele,alea is altfel de aparate,nu-s de astea ce pui tu in perete sus.
Alea de la hotele is,sper ca asa or fi,is pachete,adica totu intr-un singur aparat.
Te uiti la hotel si daca pe afara nu vezi spinzurate laughing acele condensere,atunci au pachete, daca au pe zidu din exterior condenser, atunci este minisplit.
E o diferenta intre un pachet si un split.
-Pachetul ai intr-un singur aparat, atit ala de la exterior ce stii tu cit si ala din interior.
-Spliturile sau in romana separat, despartit, is alcatuite din 2 parti.O parte afara si o alta parte inauntru.
La rindul lor spliturile is minisplituri si splituri.Ce aveti voi in RO is minisplituri.
Aceste minisplituri merg 1 condenser afara si un evaporator in interior, sau 1 condenser afara si pana la 8 evap; oratoare la interior.Dar acestea cu mai multe evaporatoare is scumpe rau,ala de afara are compresor variabil,ceva gen ca la masina,fctie de cate aparate la interior merg,el pompeaza diferit.

Deci acum te gindesti ce ai vazut tu la acel hotel de care spui.
Minispliturile sunt f silentioase,eu sincer nu le aud,iar pachetele is galagioase,pentru ca ai si compresorul acolo in camera.

Plus de asta depinde din ce an erau acele aparate ce ai vazut tu la hotel,daca erau f vechi e si normal, alea is mai galagioase, in prezent se pun aparate din ce in ce mai silentioase.

Eu locuiesc in state, sincer nu stiu in RO Ce reguli sunt, ma refer legat de capacitatea acelui aparat, raportat la camera ce urmeaza a fgi racita sau incalzita.
Aparatul ce arati tu are 1 tona, sau 12 mii de BTU.Tu trebuie sa intrebi la magazin, iar aia ar trebuie sa stie ce aparat ai tu nevoie pentru camera ta, adica de ce putere, de citi BTU OK?

De ce? Pt ca aparatele alea cu cit is mai amri cu atit is mai scumpe, ca urmare trebuie sa instalezi un aparat care sa faca treaba buna pentru camera ta.
Cei de la magazine care vind aparate de AC ar trebuie sa intrebe citi metri patrati are camera unde doresti sa instalezi, si cit de inalta este.Aia fac calcul,adica metri patrati cu inaltimea iti da volumul acelei camere,Aia stiu ce volum de aer o sa racesti si iti vind aparatul corespunzator.

Aparatele de AC si fabricate pentru a raci sau incalzi un spatiu cit mai corespunzator si omu sa se simta cit mai confortabil.
-Un aparat prea mic,nu o sa faca fata,va functiona tot tyimpu,ce va duce la consum mare de electricitate.
-Un aparat prea mare satisface rapid temperatura setata de tine,dar nu va elimina umiditatea din aer cit trebuie.

Aparatele de aer conditonat nu doara racesc aerul,ele elimina si apa din acel aer,asa te simti mai confortabil.
Deci fctie de volumul de aer ce urmeaza sa racesti,in fctie de cit de izolata este acea camera, cate ferestre are, in ce pozitie este fereastra, daca e la sud, sau la vest etc, asa se calculeaza cit de mare sa fie aparatul de aer conditionat.

Deci nu se pune asa dupa ureche.Iti dau un exemplu.Aici in Texas unde sunt eu pentru zona de climat de aici se foloseste cam 1 tona adica 12 mii de BTU la 500 sq feet, adica la 14 metri cubi, asdica ce ai tu, aici merge cam al 14 metri cubi.

Dar asta fara asa in mare,mai trebuie sa stii cum am zis de ferestre,de gradul de izolare, de cate perssoane stau in acea camera, de cate usi sunt, etc
Scuze ca scriu mult, dar sa iti faci macar idee despre ceva trebuie sa explic mai in amanunt.
Aici in America nu se prea folosesc aparate de gen cum is prin RO, adica minisplituri.Astea is folosite de exemplu pe la camere unde astepti liftu, si alte incapri genul asta.Stiu ca nu le auzi pentru ca am instalat cateva,apoi am intretinut un bloc care avea asa aparate dar in anumite incaperi si cum zic nu le auzeai.

Aici la hotele nu sunt minisplituri,americanii nu da voie sa atirni pe zidurile de afara aparate de nici un fel laughing arata ca naiba,arata urit,deci ori le pui pe acoperis, ori pe jos mascate de arbusti etc.

Asa ceva numai in UE vezi, in America nu o sa vezi niciodata atirnate pe zidurile din exterior rahaturi laughing
Aici hotelurile au pachete, pentru ca is mai ieftine, f usor de intretinut si de schimbat.In camera de hotel,motel,ai o gaura in zid,atit cit este acel aparat de aer conditionat si il tragi din zid usor, mfrumos, pui altul la loc laughing.
La exterior nu se vede, e doara un gratar, facut si ala frumos sa dea bine si cam aia e tot.
Dar astea pachete is zgomotoase, intr-adevar le auzi cand pleaca.

| Bubico2022 a răspuns (pentru maphiotul):

Funda noastra, unde eeeeeee
funda noastra, ce-am facut cu eeeeeeeeeea
rolling on the floor
mi se rupe de funda, sincer, dar ma distreaza ideea

| Bubico2022 a răspuns (pentru relian):

"acum 7 ore | relian a răspuns (pentru Bubico2022):
Despre ce vorbesti bubico acolo, ambele is proaste ce anume? Convectorul ala este de fapt aeroterma"

NOP, convectorul e doar 2/3 din aeroterma, adica are un sistem de siguranta sa nu iti poti pune dejtele pe ceva incins la rosu, si apoi are ceva incins la rosu
insa aeroterma are si un ventilator
iar ventilatorul, cum spuneam, face sa arunce aerul cald, orizontal, sau aproape orizontal, iar asta e un lucru care face TOATA DIFERENTA
iar, cum spuneam, diferenta e ca, cu o aeroterma te poti incalzi tu, la o treapta de putere mica, in loc sa incalzesti TOATA camera

| maphiotul explică (pentru relian):

Nu ma deranjeaza deloc ca scrii mult
Is fascinat de cate lucruri știi
Felicitari!

| relian a răspuns (pentru Bubico2022):

Amice nu mai semnaliza. Spui tu ca aeroterma are si un ventilator? Asa si convectoarele nu au ventilator?"Unele convectoare au chiar mai multe ventilatoare,despre ce desene animate vorbesti?
Serios alea is diferentele ce arati tu?
Mai cauta,numa daca te uiti pe Emag vorba lu Mafiotu nu o sa stii la ce sa te mai uiti.
Deci convectaoarele nu au trepe de incalzire laughing
Cum am spus nu mai semnaliza,lasa asa cum o cazut,nu te mai fa de ris aiurea.
Ambele functioneaza exact la fel,aia e tot,sunt si aerotermen la care nu vezi rezistenta,arata exact ca si un convector,casca urechile daca ochi nu ai pe internet si vezi cate tipuri constructive is, si la aeroterme si la convectoare.
Le spune diferit pentru ca au constructii diferite, dar functionearea este exact la fel.
Tu vii si spui ca maninci franzela nu paine rotunda, sau lipie, turta, deci franzela ta nu-i piine laughing ceva de genul asta spui tu.

Nu mai imi scrie nimic ca nu-s curios de persoane genul tau.Bye.

| maphiotul explică (pentru relian):

Relian eu nu ma pricep la aere conditionate, nu is specialist si mai ales ca nu am avut niciodata in casa nu din cauza banilor ci din cauza ca nu a vrut nevasta-mea din cateva motive.De aia te-am intrebat pe tine
Dar cu serviciul meu (poate ti-am mai zis, nu mai știu) umblu prin toata europa si am cazari la hoteluri foarte tari(nu plătesc eu nota)laughing
Cam la 80% dintre hoteluri au Daikin, la vreo 10% Samsung, 10% alte firme.De Carrier firma,,ta" din Palm Beach, Florida nu am auzit si nu am vazut in viata mea in Europa
(in America banuiesc ca da, o fii cunoscută)
Nu cred ca toti managerii de hoteluri din europa sunt nebuni.
Deci vreau ceva popular in Europa, nu in america
In fine, nu vreau sa intru in discutii interminabile cu tine despre AC
La ce sa-ti mai argumentez? intre Dedeman si emag.La Dedeman cea mai mare parte au produse ieftine, sau variantele low cost de la anumite firme chiar daca sunt firme de renume si de firme slabe ma refer la modul general nu doar la AC, pe cand pe Emag la toate produsele au si mai ieftine dar si produse de cele mai de top
In loc sa scrii 2 ore pomelnicu era mai simplu sa cauti un AC pe eMAG(nu in altă parte) pentru mine laughing
Omule, un AC pentru o camera normala, medie.nu am masurat-o dar nu trebuie exact la milimemtru
Un AC care sa faca si rece si cald, sa fie silentios si sa fie una din cele 4 firme care am scris intr-un comentariu anterior
Atat si nimic mai mult.nu am nevoie nici de protectie a naturii,nici de wifi,nici de telecomandalaughing poate fii cu butoane,ca is inalt sau ma urc pe un scaunlaughing,nici de afișaj digital,nici de bluetooth, nici de alte tehnologii extraterestre
Cu faza cu,, mofturos" poate ai dreptate un piclaughing, dar eu cred ca am cateva pretentii minime, normale.Mai mult e ca am cateva,, fixuri" nu ca is mofturos
asa mult am cerut de ma consideri mofturos? alții au de 100 de ori mai multe fixuri ca mine
Deci imi recomanzi 2 sau 3 AC-uri de pe eMAG; care sa corespunda,, mofturilor" mele? laughing
Nu ti-am cerut asa mult...
Sau comand ce mă taie capu' pe mine si gata
Cu radiatorul am rezolvat, azi trebuie sa vină

| relian a răspuns (pentru maphiotul):

Sa inteleg ca nu vrei sa masori camera aia, am inteles.Ia daikin daca aia tiau zis toti, eu ti-am spus ia orice aparat de oricare brand, ca toate is la fel.
In rest am zis, sa nu faca caldura, odata ce tu ai altceva pentru incalzire.Sincer nu stiu,toate is la fel,difera brandu si unu are wifi,altul rahat bla bla.
Si nu au multe filtre,adica sa cauti fara caldura,aia la magazin probabil au in sistem mai multe filtre,asa ca tu mergi direct la aia la EMag,zici vrei un aparat doara sa faca rece si fara multe rahaturi pe el,spui cit mai simplu, doara sa gfaca rece, nu caldura, nu wifi, nu alte povesti.

Degeaba iti zic eu ia pe ala, daca de ala nu are fara caldura.Am vazut ca mai toate is inverter laughing cel putin ma uitai la cateva,la fel.

Nu ma apuc acu sa stau sa ma uit la toate aparatele de pe EMag,tu ai vazut cate is acolo?
Is la balamuc,plus ca n-are filtru rece,sau cald,asa reduceai f mult cautarile.
Deci imi pare rau,ia si tu ce crezi,ia daikin,dar mavcar sa scrie pe el Daikin nu altceva,pentru ca aia mai au si alte branduri care le-au cumparat de la altii ok?

Eu cand o fi sa vijn in RO la fel o sa fac,ma duc la magazin si acolo intreb,le zic ce vreau si aia o sa imi arate ce au.
Hotelurile la care tu stai nu pun aparate dupa care is mai bune,aia pun aparate fctie de cunoscuti laughing stai tu linistit ca si aia is tilhari.
Adica ala care administreaza hotelu,sau care il construieste,orio arhitectu care face planurile,are si ala cunoscutii lui,daca este intrebat ce aparate sa puna,ala zice uite asta iti recpomanda,am si om care stei ce si cum,asa mai baga si aia la inaintare cunoscuti,sa mai faca si aia ceva bani.

Tiam zis si comentariile lasate de cei care au acasa pe net is subiective,adica nu-s relevante.
Pt ca oamenii habar nu au ce trebuie sa faca,nimeni nu curata nimic,ala se strica,omu gata lasa comentariu brandu ala nu-i bun laughing dar nu-i bun ca el n-a avut grija sal intretina.
Deci cumpara ce crezi tu,vorba ta ce duce capu,iar daca vrei sa iei mai ieftin,spui ca vrei aparat fara sa faca si caldura,este mai ieftin. Daca gasesti si fara inverter e si mai ieftin.

Iti recomand ca si brand Samsung,Daikin,mitsubishi,LG.

Spui, vrei fara caldura si fara inverter daca au. Fara wifi, fara rahaturi prea multe, spui doara sa faca rece si sa nu faca prea mult zgomot.
Gata deja stii ce vrei sa iei.

Lasa ca pana la iarna cand pui tu, poate mai gasim ceva informatii. Asta e tot, bafta cu caldura, sa ne spui cum iti place ce ai luat.

| maphiotul explică (pentru relian):

,,Un AC care sa faca si rece si cald, sa fie silentios"
Uite ce am scris eu si tu pe urma imi zici de 3 ori ca vreau fara caldura laughing
Se vede cat citești ce zic eu laughing
Sa nu mai zici de mine ca nu citesc tot ce scrii ca e exact invers
Si faza cu hotelurile ar fi valabila daca ar fi vorba de un anume lanț de hoteluri, dar eu am fost la diverse
Nu stiu cum sa iti arat pe google maps punctele pe unde am fost sau hotelurile, dar e plină harta happy
Mersii oricum pentru sfaturi, si da... Daikin o sa iau pentru ca ei sunt focusați pe AC iar ceilalți sunt,, policalificați" laughing
Samsung o sa aleg cand o sa imi schimb telefonul
Mitshubishi cand o sa imi schimb mașina
Si LG cand o sa imi cumpăr Oled 8k laughing

| Bubico2022 a răspuns (pentru relian):

"acum 10 ore | relian a răspuns (pentru Bubico2022):
Amice nu mai semnaliza. Spui tu ca aeroterma are si un ventilator? Asa si convectoarele nu au ventilator?"Unele convectoare au chiar mai multe ventilatoare, despre ce desene animate vorbesti?"

amice, cauta-te
in State nu exista facultati, ci colegii
in rrrromnica, fiecare liceu, ceva, ceva, cat de cat, adica putin, FOARTE PUTIN mai rasarit si si-a tras numele de colegiu
pe scurt, multumesc de raspuns... DAR

TE SPARGI IN SEMANTICA, DEGEABA

de ce degeaba? pentru ca aerotermele sunt AEROterme, adica dau cu aer, si daca pe ici pe colo unei aeroterme i s-a spus pompos "convector" (ca suna mai jteker, asta, jmecher, deci ii putem pune pret mai mare)
NU INSEAMNA
******DELOC*****
ca poti sa ignori care e principiul de baza al unuia si altuia:
convectorul misca aerul pasiv (aerul rece e jos, se incalzeste in convector si se ridica sus) iar aeroterma activ, INTOTDEAUNA cu un ventilator

iar inainte sa raspunzi din nou cu "semnalizare", incearca sa intelegi un concept simplu, faptul ca unele convectoare au ventilatoare e, efectiv
EXCEPTIA CARE CONFIRMA REGULA
dar, pentru unii ca tine, e indeajuns, sa le provoace boala grava, numita carcoteala, esti "tare"

| relian a răspuns (pentru Bubico2022):

Faptul ca unele convectoare au ventilator arata cit de ingramadit esti tu laughing cam aia e tot.Nu is curios de ce crezi tu, este fix parea ta, tine-o pentru tine.

| relian a răspuns (pentru maphiotul):

Ok man ia ce vrei, nu are rost sa ne agitam pe aici aiurea laughing intial ca idee ai spus ca tu nu esti curios de caldura, ca nu vrei AC cu caldura.Stai linistit vca am citit tot ce ai scris.Nu stau sa caut sa iti arat ca ai scris ca vrei fara caldura,asa ai scris,ca tu deja faci caldurta cu altceva.

Ia Dikin ia ce vrei,oricum cumperi ce crezi tu indiferent ce spune careva pe aici laughing asa ca ia ce iti place.
Daca careva face doara aparatura de asta,aia nu inseamna nimic,nu inseamna ca aia is cei mai buni,ori ca fac aparatekle cele mai bune,nici pomeneala.
Tesla face si masini, face si baterii, dar uite face si nave spatiale laughing iar NASA se ocupa numa de spatiu si ce face? Deci vine unu din boscheti si le da clasa la toate.
Hai ca deja nu are rost sa lungim, se pare ca e tot ca tine laughing de fapt tu asta cred ca urmaresti sa zica lumea ca tine.
Smsung la AC is mai buni ca Daikin, asta e adevaru, nu o zic eu o spun specialistii.
Cauta top 10 produse AC si o sa vezi ca Samsung is mai in fata.
Ca vezi tu pe la ce hoteluri mergi mai multe daikin, aia nu arata cas mai bune.

Hai sa te mai ingtreb ceva.Care is cele mai bune masini,automobile?

Sa nu spui ca cele mai bune is Toyota sau VW ca ne oprim aici laughing
Deci pe strada in lume vezi mai multe Toyota si VW decat alte masini,asa si?
Asta nu inseamna cas mai bune,inseamna cas mai ieftine,exact asa sta treaba si cu daikin asta al tau.
Iara lanturile alea de hotele nu o sa puna ferari sau mercedez,normal pun si ei toyota sau VW,la attea unitati fac economie f mare,deci de aia vezi tu ce vezi.
Dar stii vorba aia "multi vad,putini pricep" ei cam asa esti si tu,fara suparare.
Asa cum tu cauti un aparat mai economic,de ce cauti mai economic? Sau oamenii in general,mai eftin,si tu cauti la fel,chiar ai zis ca fac aia reduceri ca au promotii,exact asa procedeaza si companiile,nu le e rusine sa le ramana bani in buzunare,nu iau aia aparatele de top,no sa vezi asa ceva pe nicaeri,poate in Dubai ca aia is cu capu.

Un mercerdes un audi,si altele genu asta is mai bune ca un VW asta iti garantez eu,repar masinile singur,stiu cum sunt.

Daikin ala ce spui tu ca fac numa AC de fapt folosesc compresoare LG pentru ca daikin nu fac compresoare,ei doara asambleaza aparate laughing,dar nu are rost sa mai discutam,deja o dam in alte discutii ce nu is au rostu.

Sint aia focusati pe AC dar de fat asam,bleaza,iau piese de la Samsung si LG laughing aia da focusare ia piese de la pe la indieni,de alea foarte ieftine,sa vinda mult,cit mai mult.

Ai internet cauta si vezi, scrie in engleza Exemplu intre daikin si Mitsubishi pai le da clasa Mitsubishi, nu zic eu, zic aia care se pricep, spun specialistii.

Tu crezi ca daca cineva face si alteceva decat Ac gata aia nu-s buni.Ori crezi ca cei care fac acolo TV tot aia fac si AC laughing esti tare omule, dai inainte ca spui bine.

Daca cauti pe netu asta care is cei mai buni pentru AC in locuinte la om o sa gasesti ce? Iti zic Samsung nr 1 laughing asta gasesti,nu gazsesti nicaeri ca daikin ar fi cei m, ai buni.

Cum am spius Daikin doara asambleaza aparate de AC, deci ei nu fac nici o piesa, singurele piese ce le fac is termostate, dar si lea banui ca i le face altcineva, dar le fac special pentru ei.Cam asta e tot.

Ai intrebat,eu ti-am raspuns,.Dar vad ca deja o dai in de alea grele,deja nu vrei telefoane si nici tv tu vrei AC,adica mai mai iei si la misto, dar e bun si asa rau, atit te pricepi, atit poti, atit spui.
Bafta iti ce vrei, nu mai is curios de persoane ca tine.

| maphiotul explică (pentru relian):

Cu ce te-am luat la mișto? is curios

Daca tot o luăm așa, decat sa fii scris atatea pomelnice interminabile era mai usor sa recomanzi pur si simplu un AC
Ai lungit-o fară rost la nesfârșit
Se pare că tie iti place să vorbești indelung, ești nevorbit

| Bubico2022 a răspuns (pentru relian):

"în 24 Septembrie | relian a răspuns (pentru Bubico2022):
Faptul ca unele convectoare au ventilator"

deci recunosti ca doar *unele*
GHICI cine e ingramadit
si vad ca te iei te cine apuci, asa, doar d'aia