|

Am un prelungitor de 13. 500A care rezista la 3500W, problema sta in felul urmator, ieri cand eram la PC, am vrut sa imi conectez ca si al doilea monitor TV-ul prin HDMI la GPU, cand am incercat asta in zona de hdmi au inceput sa iasa scantei si dupa sa se duca spre prelungitor dupa care sa se stinga tot calculatorul si prelungitorul sa se arda.
Un socket din prelungitor s-a ars, efectiv negru, insa celelalte nu au urma de arsura.
Se mai poate folosi acel prelungitor daca nu ocup acel socket ars? Multumesc de raspunsuri.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu am vazut -si nici auzit- pana acum de scantei la un cablu hdmi.
Nu mai folosi acel cablu. Probabil este vreo chinezarie.
I-a ceva mai de calitate (de la Flanco, Mediagalaxy, etc).

| explică (pentru anonimg):

Nu ai inteles intrebarea, eu ma refeream ca acele scantei au aparut pe langa PC in zona de HDMI unde e situat gpu-ul, probabil am cerut prea mult de la PC sa duca.
Scanteile acolo s au produs, la zona de hdmi la unitate si dupa s au dus spre prelungitor, din care a rezultat stingerea pc ului si oprirea prelungitorului
Cablu hdmi si acum functioneaza la un ps4

| a răspuns (pentru CristianAnonymous):

Conectarile si deconectarile de cabluri e de preferat sa le faci cu calculatorul inchis, mai putin cablurile USB. In cazul tau, as zice ca e mai sigur sa iti iei un prelungitor ca lumea. Si un UPS, daca e posibil. Better safe than sorry...

| a răspuns:

Am impresia ca ai o problema (condensator scurtcircuitat la alimentare, spre masa) la sursa calculatorului, iar tensiunea de 220V a patruns spre carcasa calculatorului.
Asemenea probleme nu ar trebui sa se intample, mai ales daca priza este pamantata.
In orice caz, calculatorul (si in special sursa de curent) trebuie verificat cu atentie de un electronist, eliminand cauza /defectul, precum si componentele afectate.