Ce se intampla, faptul ca ai termopan ai ermetizat incaperea si transferul de aer sa diminuat supstantial. Pe tamp de vara nu-i problema ca poti tine fereastra deschisa, (a dat cu fum inauntru ca nu a mai avut oxigen sa-si intretina arderea). Ce poti face ca sa inlaturi neajunsul; gaurile care spui ca sunt facute in rame sunt doar pentru transferul de aer pentru a inlatura condensul, dar aredera din boiler cere mai mult oxigen.Asa ca trebuie sa faci o gura de aerisirece consta intr-o gaura de cel putin "fi" (am scris asa ca semnul asta nu il am pe tastatura) 100mm. Sau un grupaj de minim 5 gauri "fi" 30 mm. Grupajul poate fi realizat in peretele care da afara si dispunelea lor intr-un patrat de aprox. 20 cm. Daca mai vrei alte detalii scrie-mi la mesagerie.
Normal ca stiu ca focul nu arde fara aer! treaba e ca in ramele usii si ale geamului sunt facute gauri ca sa se faca "curent" in camera.
Unde mai exact sa gauresc peretii? am inteles ca e vb de 2 gauri. trebuie facuta una sus si una jos? e vreo problema daca le fac pe acelasi perete pe amandoua?
Foxi in mare parte are dreptate, dar nu e o regula generala cu un orificiu in partea de jos a camerei. Eu mi-am facut singur baie pentru ca nu am avut posibilitatea sa apelez,, expertii'', m-am gindit la inceput si eu la un boiler pe lemne dar nu ma incinta ideea ca vara trebuie sa fac focul si am optat pentru un instant de 11 L pe min. debit de apa calda[asa am vazut eu cind am fost in alta tara si mi s-a parut un lucru bun] facut de BOSCH se numeste JUNKERS il recomand la toata lumea pentru ca e foarte bun, ma rog una peste alta am vrut sa-ti spun ca neamtul a fost foarte strict la debitele de aer pentru ca altfel nu are tiraj si de aceea se intimpla tot ce spui ca patesti. Prin urmare fa doua guri de vantilatie in baie nu conteaza nivelul dar sa fie doua unde poti tu, ca aerul sa intre pe o parte si sa iasa pe cealalta si boilerul isi ia aer cit ii trebuie. Poate sa mai fie o cauza decascoate fum vezi cacosul trebuie safie cit mai inalt pentru ca in el se formeaza curentii de aer care creaza tirajul, nu stiu exact inaltimea minima dar am intrebat un sobar si mi-a spus ca in principiu trebuie sa treaca de coama[virful] casei, acum depinde si cit ai casa de inalta caci daca are doua-trei nivele doar nu te apuci acum sa faci cos de nu stiu citi metri, dar oricum sa sa aiba minim 4-5m sa-ti mearga bine.Iti doresc spor la treaba si da-i inainte ca o sa fie bine pina la urma o sa vezi.Succes.
Multa fizica iti trebuie pentru a realiza ca focul nu arde fara aer!
Bine ca ai gasit fum ca este posibil sa te gaseasca altii pe tine axfisiata.
Boilerul nu trebuie folosit pina nu faci o priza de aer neobturabila si la partea de jos a camerei, de minim 15x15 cm.
Asa se intimpla cind nu va documentati " la ce folosesc si cum se folosesc geamurile termopan ", " cum se foloseste un boiler "...( adolf )
Laurici / " dupa ureche " nu conteaza unde sint gaurile de aerisire... dupa fizica, PRIZA de aer se face JOS, AERISIREA ...SUS! Asa ca, nu imaginatia ci FIZICA spune unde se face priza de aer.
piciuk / nu stiu despre ce gauri vorbesti in termopan! Poate te referi la gaurile pentru scurgere, deci alta poveste!
Nu cred ca ai termopan cu grila de ventilatie, adica asa ceva : http://www.clubafaceri.ro/......n%29.html.
Stiu ca nu-ti place sa auzi ca ai facut o investie aiurea, ca asa este la moda sau ca tine de cald, dar, trebuie sa gauresti peretii URGENT. ( adolf )
Cauzele scoaterii de fum in incapere sunt mai multe
-Cos infundat/blocat/gresit conceput
-Boiler-ul infundat sau defect sau gresit conceput
-Nici una, nici alta, ci "dop-uri de aer" din cauza schimbarii presiunii atmosferice si a temperaturii, umezelii din aer, vant/viscol etc, intalnite des in astfel de cazuri!
CE E DE FACUT?
Cheamă un coşar-sobar, iţi va rezolva problema şi/sau te va lămuri despre ce e vorba exact! Daca esti din Bucuresti, cel mai bun din tara, la aceasta ora este la 0722. 842. 738!