Si am uitat sa-ti spun ca mi-am udat plantele cu apa minerala dar nu de fiecare data ci cam o data la o luna jumatate ca am multe plante si nu renteaza la pret. Si sa stii ca daca ai bere pe care nu o mai bei sau care a stat cateva zile, fara frica o poti turna la radacinile plantelor. E un stimulent pentru ele. E ca un fel de ingrasamant din cauza maltului pe care il contine berea si a drojdiei. Si zatul de cafea la fel. Daca bei cafea, in loc sa arunci zatul il strangi intr-o craticioara mai multe zile sau saptamani si apoi poti umple golurile de pamant de la plante sau chiar poti pune de jur inprejurul plantelor ca le invioreaza si chiar afana pamantul. Zatul e bun si la plantele din curte.
Cu apa plata poate, dar nu cu apa minerala. In apa minerala nu traiesc foarte multe plante. Gandeste-te ca din cer apa care curge (si uda plantele) nu-i minerala. In plus cea de la robinet trebuie s-o lasi sa stea minim 24 de ore sau 48 ore pentru a se evapora clorul din ea. Apa se tine fara capac, pentru ca sa se poata evapora clorul
Apa de la robinet contine mult calcar si clor. De aceea e bine sa se tina cel putin 48 de ore in recipiente descoperite pana ce se una planetele. Apa minerala e buna pentru ea contine si minerale de care plantele au nevoie si bulele de aer aereaza usor pamantul si se3 spune ca il afana.
Nu am mai auzit inca sa se foloseasca apa minerala la udat plantele.
Eu stiu ca se poate folosi apa de la robinet ( cu precizarile facute de rroxi43) sau apa de ploaie ( cu toate ca si despre aceasta se spune in ultimul timp ca nu ar mai fi sanatoasa, ca e contaminata cu tot felul de substante, eu cred ca inca e o solutie viabila )
anonim_4396 întreabă: