Riscant este sa treci si strada, draga mea. Stiu oameni care stau in casa de vreo doi ani, casa e terminata si nu au nici un act gata. Eu nu te incurajez sa faci ilegalitati, cred ca cel mai bine ar fi sa te duci sa ii bagi putin in seama pe domnii de la autorizatii...Intreaba-i de sanatate...
Uite, ai ajuns la partea cu riscul. Vecinul s-a suparat pentru ca vrei sa pui putina caramida de sticla, iar daca nu reusiti sa va impacati risti sa te alegi cu o reclamatie. Iar amenzile sunt usturatoare...
SMARANTA, conform legii nu poti construi fara autorizatie de constructie, proiect, ce necesita super aprobari, si taxe e un labirint prin care eu am trcut. Daca ai vecini buni, si nu i se pune pata pe tine ca asa e la noi la romani, invidia si prostia e la rang mare, poate nu vei avea probleme.Nici nu vreau sa-ti spun daca te ghicesc, ce amenda te asteapta.
Da este. Daca cunosti pe la Primarie poate scapi doar cu o somatie de prezentare a autorizatiei, daca nu... o iei! Cand inchei contract cu un constructor trebuie sa ai un articol care sa zica : lucrarile incep in termen de 10-15-20 de zile, numai dupa transmiterea catre constructor autorizatiei de construire. Si contractul se autentifica la notar... Simplitatea asta costa scump : cica"facem economie". Aiurea. Cuie in talpa, probleme, nervi...
Pai s-ar putea sa primesti amenzi grele. in general, inspectorii municipali controleaza de aproape povestea cu permisele. nu trebuie sa fii turnat de nimeni, dar daca mai ai si un vecin care te iubeste ...amenzile sunt garantate.
Este riscant pentru ca se fac controale si se dau amenzi. Citeam undeva ca din cauza birocratiei este indicat sa incepi demersurile pentru. obtinerea autorizatiei cu 6 luni inainte de a incepe sa construiesti.