Eu cred ca ce se intampla este absolut normal. Daca ne spui ce temperatura este ai in incaperile respective, vom stii cu siguranta daca fenomenul este unul normal sau nu. Pozitia 5 corespunde unei temperaturi de cel mult 28 de grade celsius, cat timp in incaperile respective temperatura se apropie de aceasta valoare, este normal sa ramana reci acele calorifere.
Diferentele intre calorifere pot proveni din subdimensionarea unora, respectiv supradimensionarea altora. Un calorifer supradimensionat (in raport cu volumul de aer si cu gradul de izolare termica a incaperii) va functiona pentru o perioada mult mai scurta de timp pentru a asigura aceeasi temperatura. Acum trei saptamani el nu apuca sa se raceasca complet, pentru ca afara era mult mai frig si caldura din interior se pierdea mult mai repede.
Ca o concluzie, nu conteaza temperatura caloriferului, ci temperatura mediului ambiant. Se recomanda ca temperatura in camere, in special in cea a copilului, sa se incadreze intre 18 si 22 de grade, adica in jurul pozitie 3 a termostatului, care daca te uiti vei vedea ca este si marcata special pe acesta. Si eu am ignorat cativa ani acest sfat, pana cand mi-am imbolnavit astfel copiii. Dupa luni de tratament fara rezultat, medicul ne-a intrebat de temperatura din casa; din acel moment am coborat sub 22 de grade. Bineinteles ca la inceput ni s-a parut foarte frig (medicul ne-a zis maxim 20, dar la temperatura asta nu am rezistat), acum insa avem doi ani si ne-am acomodat foarte bine.
Se poate sa fi intrat aer pe instalatie, atunci nu se mai incalzesc. Fa aerisire la toate, pana iese numai apa fara sa fasaie. Apoi ai grija si, daca presiunea la apa a scazut sub 0, 5 bari sa completezi cu apa(este un robinet dedesubt) pana presiunea ajunge la 1, 3, maxim 1, 5 bari.Lucrul acesta se intampla frecvent la calorifere. Succes!
Umbla jos la inchiderea aia unde e un capacel, sa fie deschisa la maxim.de asemenea poate sa fi mers doar fluturasul sau rozeta si garnitura sa fi ramas pe inchis. fale o aerisire pana iese apa pe orificiul aerisitor si dupa aia baga presiune pana la 2 atm si... aproape 3 in instalatie.ai un robinet sub centrala.de acolo. daca e afara, sa nu ai un dop de gheata intr-un cot undeva care iti blocheaza turul, spre calorifere. daca nu cheama o firma ca nu costa prea mult. verifica si centrala si -ti rezolva si problema.
Nu cred ca sunt blocate.Pe la amiaza au fost calde toate. L-am aerisit pe toate.Am mai bagat apa in centrala si am marit temperatura cu 5 grade.Interesant e ca nu se intampla tot timpul.Si a a inceput prima data doar cu un calorifer, in salon, apoi a inceput cu un altul, apoi cu al treilea.Chiar nu imi explic.Va multumesc tuturor pentru ajutor.Sunteti niste scumpi.
Interesant e ca, la caloriferele de la etaj, nu se intampla asa ceva, doar la 3 din cele 7 de jos.
Incearca pe site-ul www.reinstal.ro - de acolo mi-am luat si eu, calorifere si centrala termica... vezi poate te pot ajuta baietii de acolo!
Echilibreaza incepand de la ultimul calorifer spre centrala, si sa aierisesti tot timpul, sau verifica robineti, exista posibilitatea sa fie blocate.
Poti aerisi caloriferele asa mi s-a intamplat si mie, si am un calorifer de 10' in sufragerie. L-am aerisit.Il poti aerisi asa: ia o surubelnita cu varf subtire si dreapta, roteste in sensul in care se desface, ai in lateral surubelul, si incearca usor sa nu faci fantana arteziana pe jos, ia un vas in care sa curga apa, si lasa-l sa se aeriseasca vreo 2-3 minute dupa care insurubezi la loc.Merge! In fiecare an patesc asta.Succes!
Incerca sa aieresti instalatia, si sa pui robineti cu cap termostat la fiecare calorifer.
In caz ca nici asa nu merge sfatul meu e sa apelezi la un instalator sau o firma din domeniu.