Dragul meu nu incerca sa faci ceva singur fara sa consulti un constructor pentru ca fiecare perete are rolul lui in structura unei case.
Daca vrei sa modifici peretii vei avea nevoie de autorizatie de constructie (e drept ca putina lume isi bate capul), dar daca apelezi la serviciile unui arhitect sau designer interior acesta iti va pune la punct toata documentatia, te va ajuta cu idei de decorare si multe alte lucruri pentru care nu trebuie sa-ti mai bati tu capul.
Iar daca nu-ti place prima varianta, atunci poti demola tot ce e sub 20 cm grosime, nu e beton armat, fier sau are rol structural. Fii atent si la instalatii, unele cladiri nu au ghene speciale pentru instalatii sanitare, ci le au trase direct pe langa un stalp.
@yuly: nimeni nu iti da aprobare sa umbli la structura de rezistenta a unei cladiri, numai daca e vorba de autorizatia de demolare. Iar daca peretii sunt portanti (de rezistenta) atunci ei fac parte din structura de rezistenta.
Poti sa te atingi de orice e de caramida.stalpii, grinzile sau arcurile sunt elemente de rezistenta si risti sa vina casa pe tine, daca le fisurezi su sectionezi.in cazul blocurilor de prefabricate, nu te poti atinge de nimic.
Din cate stiu eu, nu ai voie sa umbli in structura de rezistenta a peretilor, decat cu o aprobare.
lilskies întreabă: