| TPU.ro a întrebat:

Printr-un SMS la 858 poti sa donezi 2 euro pentru o noua sectie de terapie intensiva nou-nascuti la Marie Curie. Nu ramane indiferent! http://www.inimacopiilor.ro

45 răspunsuri:
| 愛日本 a răspuns:

Eh, dar dacă trimitem sms ne consumă nouă creditul, dacă era pe gratisera mai bine oh go on

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Am pus si pe blog intrebarea, dar e inca in moderatie infinita, asa ca o re-postez aici. Nu de alta, dar cand imi ofer cu drag banii unui ONG, vreau sa fiu si sigur ca fac ceva util cu ei. Deci:
Cum explica Asociatia Inima Copiilor problemele de personal de la sectia de chirurgie cardiaca infantila a spitalului Marie Curie? Oare donatiile noastre vor urma acelasi drum? Acela al cumpararii de instrumentar modern dar inutil, din moment ce fondurile de personal ale sectiei sunt insuficiente pentru a si angaja medici profesionisti care sa le foloseasca eficient? Sunt foarte trist cand citesc din presa ca gesturi de buna credinta ( sau fonduri europene) sunt cheltuite inutil, prin nepriceperea unor asociatii de a corobora mijloacele obtinute cu personalul care sa le utilizeze eficient. Iar cei carora le sunt destinate nu primesc nimic efectiv din speranta initiala. Puteti sa reveniti cu detalii explicite, daca tot ati postat acest blog si initiativa simultan cu scandalul din ziarele engleze?

| swat009 a răspuns (pentru 愛日本):

Asa-i

| Laurentiuuu a răspuns:

Nu e asa, donam si donam degeaba deoarece nu ajunge nici un ban acolo, pentru ce sa donam sa le luam masini?
Daca chiar vrem sa ii ajutam, ma duc la ei la spital si le dau bani in mana si stiu sigur ca bani vor ajunge la ei

| AVRILavigne1000 a răspuns (pentru Laurentiuuu):

Asa este asta as face si eu

| MasterOfDisaster a răspuns:

De fapt eu vad situatia in felul acesta:trimit un SMS la un nr de 3 cifre, imi ia 2 euro si nu stiu incotro se indreapta, poate in contul unui bogatas gras si chel, poate in buzunarul unui escroc care face ce stie el mai bine (profita de pe urma fraierilor).
De unde stiu eu unde ajung banii? De unde sa stiu eu ca ajut pe cineva care chiar are nevoie?

| vangheliss99 a răspuns:

Si daca, am doar 12 ani si nu am euro pe credit la tel, ca am doar minutei n Vodafone ce fac?

| Copiilor_Inima_Copiilor_1990 a răspuns:

Salut!

Sunt Alex Popa de la Inima Copiilor.

Despre cardiochirurgie la marie Curie:
Va inteleg nemultumirea legata de faptul ca Departamentul de cardiochirurgie de la Marie Curie inca nu functioneaza. Din pacate, pe langa efortul de a amenaja si utila cel mai modern spatiu medical din Romania, cu costuri cat mai mici, trebuie sa ne luptam si cu inertia celor responsabili pentru a face acest departament sa functioneze.

Totusi, am facut ceea ce toata lumea zicea ca lipseste: un loc unde sa poata fi practicata cardiochirurgia pediatrica. Nu ne oprim aici, o sa facem ca acest departament sa functioneze, desi nu asta ar trebui sa fie treaba noastra.

Lucurile se misca, dar mult mai incet decat am dori noi. Ne luptam cu un sistem in care birocratia face sa dureze luni de zile lucruri care s-ar putea rezolva in caeva zile:

- posturile intarzie sa fie scoase la concurs;

- se intarzie echivalarea studiilor medicilor romani care lucreaza in strainatate si doresc sa vina la sa lucreze la Marie Curie.

Daca se organizeaza totusi concurs, asa cum spunea si Dr. Astarastoaie, presedintele Colegiului medicilor, specialistii nu se prezinta la concurs, lucru pe jumatate adevarat. Nu se pot inscrie la concurs medicii care nu au studiile echivalate. Vorbim, de exemplu de Dr. Serban Stoica, cardiochirurg, medic primar la Bristol si de dr. Catalin Badiu, cardiochirurg, medic specialist la Munchen. Acestia, desi sunt specializati in strainatate, desi profeseaza acolo si sunt apreciati, nu se pot inscrie la concursurile organizate aici pentru ca inca nu li s-au echivalat studiile.

Astfel, desi s-au aprobat in toamna anului trecut, in sedinta de guvern, 76 de posturi pentru cardiochirurgia de la Marie Curie, inca nu exista prea multi oameni angajati. Mai precis, s-au angajat:

- 2 medici cardiologi - cu care practic s-a reinfiintat cardiologia la Marie Curie, care nu mai exista de mai bine de un an;

- 15 asistente - care, din cauza unei erori (deliberate?) facute de Ministerul Sanatatii in ce priveste distribuirea posturilor, au fost impartite intre celelalte sectii ale spitalului, pentru cardiochirurgie ramanand doar 3.

- 1 medic cardiochirurg, Dr. Anca Mandache, medic primar, specializat la Marsilia.

E adevarat ca nu s-au prezentat anestezisti la concursuri, speram ca acest lucru sa se intampla in viitor.

Ni s-a promis ca se vor mai face angajari in viitorul apropiat. Speram ca, dupa tot ce s-a vorbit in presa in ultimul timp, cei implicati sa isi tina promisiunea.

Noi nu ne lasam. In momentul de fata pregatim impreuna cu Dr. Anca Mandache si cu specialisti din Marsilia un plan de scolarizare a personalului, misiuni medicale etc, totul pentru a porni cat mai repede si mai bine activitatea in departament. Si o sa reusim, va promitem!

Si va multumim pentru ajutor!

| JstGeorge a răspuns:

Eu am trimis cu mare drag sms-ul.

| L33TmicrovoltsGame a răspuns:

Eu am trimis de 5 ori sms sper sa ii ajute pe copii. Findca si eu am avut probleme cand eram micut.

| RadioactiveUranium a răspuns:

Daca as vedea ca incepe sa se construiasca as dona

| eusebiu99 a răspuns:

Eu am donat 2 euro pentru ca stiu cum e sa fii bolnav.Si in plus eu ii ajut pe cei neajutorati.happy

| help112 a răspuns:

As dona da nu mai am credit nici pentru mine cu alta ocazie

| Richard11 a răspuns:

Dar de ce nu doneaza aia care fura tara de bani

| HeloKity a răspuns:

Daca as avea si eu bani as trimite. Dar in Romania de azi cei 2 euro sunt multi bani pentru uni.Iar intrebarea mea este:daca noi le donam bani lor, noua cine ne da bani?!

| deutza02 a răspuns:

Eu sincer prefer sa donez direct la spital pentru ca este mult mai sigur. daca as avea siguranta in legatura cu destinatia banilor as trimite dar asa nu.

| ioanionel a răspuns:

Intrebarea mea este alta cat din acei 2 euro ajung la spital?
Stiu ca firmele de se ocupa cu plata prin sms au niste comisioane de te doare capul, as prefera sa donez prin o banca care nu imi ia comision la depunere si nici spitalului sau aasociatiei care se ocupa sa nu ii ia comision pentri depunerea mea (de exemplu CEC BANK) Nu vreau sa donez nici pentru firma cu SMS-urile, nici pentru banca, si nici pentru altcineva deci bani mei sa ajunga unde trebuie.

| euupaula12 a răspuns:

Oamenii saraci dau de obicei dar oamenii bogati nu dau! X-( acum e timpul sa dea cei bogati big grin

| MikeyKookie a răspuns:

Am donat fiindca sora mea care este pe moarte a vrut sa donez si am donat de pe toate telefoanele!happy

| Petrica44 a răspuns:

Nu-mi trimite sms-ul! Imi spune ca numar inexistent...

| ovidiu8msn a răspuns:

Dam bani la stat, platim taxe peste taxe. La ce naiba sa mai dam alti bani? Eu imi fac treaba de contribuabil. Si statul sa si-o faca pe a lui. Nu donez nimic.

| LitaKamelya a răspuns:

Eu una am fost la Marie Curie si am vazut copiii care trec prin asta. Poate noi credem ca ei sunt diferiti de noi, ca sunt dezamagiti. Da de fapt sunt mici razboinici ce lupta pentru viata lor cu zambetul pe buze.
Am donat chiar si pentru Little People care ii ajuta pe cei de la oncologie. Succes!

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Brâncuşi a răspuns:

Va cred voi userilor nu sunteti multumiti de a dona un ban...pana la urma ganditi-va si voi cati copii se nasc cu malformati si multe alte complicatii, daca voi ati fi in locul lor? Pe langa asta nu va obliga nimeni sa donati totul e din inima.

| ThEEmperoR a răspuns (pentru 愛日本):

Ha! Daca era pentru maicata sau taicatu nu mai ziceai asa! Trimite-ai si 50 euro pentru ei!

| 愛日本 a răspuns (pentru ThEEmperoR):

Uite ca n-a fost!
norocul meu!
HA!

| ThEEmperoR a răspuns (pentru 愛日本):

A da? De ce razi aia ti se intampla! O sa vezi asta mai tarziu pentru acest raspuns!

| 愛日本 a răspuns (pentru ThEEmperoR):

LoL ce tampit. Tu chiar esti plictisit?