anonim_4396
Întrebare recomandată | Anonim întreabă:

As vrea sa stiu si eu daca exista vreun orfelinat in Ploiesti. Daca da, poti sa donezi copiilor direct (nu am incredere ca ajung la ei) alimente/jucarii, dupa posibilitati?

23 răspunsuri:
| cuvant a răspuns:

Salut
Exista case de tip familial si poti cere sa donezi unui copil direct si te vor ajuta cu lucrul acesta.
Nu prea sunt de acord cu ce a scris "colegul" de mai jos ca fiind fatarnici. Lucrat 13 ani cu copii orfani si au nevoie de cineva cărora le pasa de ei.
Vor fi fatarnici daca le duci câteva cadouri si apoi nu mai apari.
Ia-ți timp săptămânal si petrece cateva ore cu ei făcând diferite lucruri si apoi o sa vezi adevărata fata.
Am lucrat si cu persoane in varsta si am întâlnit mai multa fatarnicie acolo deoarece se așteaptă sa primească având o vârstă nobila.

| maradi3 a răspuns:

Daca exista, incearca sa le dai copiilor direct in mana, nu cum am procedat eu...am dat pachetele bucatareselor sa le imparta ele iar ulterior am aflat ca doar putin din ce-am dus au ajuns si la copii! Nu merge cu increderea in ziua de azi!

| nimenisinimik a răspuns:

Da.

| Donsavas a răspuns:

Ti-as recomanda, daca intr-adevar doresti sa donezi si vrei sa te axezi pe cei mici, du-te la un spital de neuropshiatrie infantila..acolo sunt multi copii cu probleme in familie, tristi si chiar cu probleme de sanatate din nastere! treci pe la ei si doneaza-le! faci o adevarata pomana cu ei!

| vocea a răspuns:

Frate doneaza unor persoane care stii ca toate astea ajung la ei si au nevoie este un gest maret si bun, daca dai un sfat bun, el poate sa ajute mai mult decat toti banii, trebuie sa faci totul din inima nu din buzunar bravo

anonim_4396
| Anonim explică:

Mai bine donezi la un azil de batrani decat la un orfelinat plin de copii fatarnici care fac ochii tristi numai atunci cand vin persoane straine sa le aduca pachete. Stiu pentru ca mama lucreasa in sistem si nu ai tu idee ce se intampla in spatele acelor usi. Dupa ce pleaca vizitatorii, copiii sunt diavoli. Doar lucrand cu ei stii ce apucaturi au copiii. Eu nu lucrez, dar crezi ca nu am fost si eu sa vad? Am stat printre ei. Oarecum am si crescut cu asta. Stai linistit/a ca nu este nici chiar asa cum arata la TV "fara parinti, fara viitor". Sistemul de protectie a copilului se chinuie sa aduca copilul pe drum bun. Dar daca materialul e prost... Nu ai ce sa faci.

Cu ceea ce vrei sa faci iti spun ca nu poti. Sa zicem ca tu vrei sa dai 1 KG de napolitane la fiecare copil. Acest lucru nu se poate pentru ca fiind institutie, toate donatiile merg la magazie, la birouri si de acolo imparte. La director, la contabila, psiholoaga. Mai da si la copii, dar prea putin. la fel si cu jucariile...Ce e bun isi iau angajatii. Ce e stricat se da la copii. Crezi ca nu stiu? La un azil de batrani poti merge sa le dai pachetul in mana. Unde sunt copii nu se poate pentru ca copiii sunt lacomi ( mai ales copiii din casele de copii ) si orice le-ai duce mananca pe fuga, se bat... Daca intelegi ce vreau sa spun. De aceea nimic nu ajunge direct in mana copilului.

| Eugen866 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mersi pentru sfat

| floresdemayo a răspuns (pentru anonim_4396):

M-ai lăsat fără cuvinte... Oricum, frumos și adevărat răspunsul. ))

| RAY a răspuns (pentru Eugen866):

Dar de ce sa donezi? ce anume te determina sa faci asta?

| IsabelaIssa a răspuns (pentru anonim_4396):

Văd că tu nu știi decât să vezi partea cea mai urâtă din oameni, dar ar trebui să te întrebi de ce sunt acești copii așa. Tu știi cum sunt că ai văzut? Dar tu ai o mamă, și culmea îi judeci pe ei, care trăiesc fără afecțiunea părinților și fără afecțiunea reală a nimănui. Ei au motive serioase pentru a fi cum sunt, dar tu ce motive ai să îi judeci așa? Nu există material prost, există educație proastă, iar daca îmi spui că au o educație bună acolo, dă-mi voie să nu te cred. Sunt lacomi? Normal, pentru că nu ajunge mai nimic la ei, și sunt copii și își doresc. Nu există copii răi, ci doar copii cu probleme, căci rautatea ce o vezi tu, s-a format, nu s-au născut cu ea. De ce s-a format trebuie să te întrebi. Din vina cui? E ușor să îi arăți cu degetul și să îi judeci, și așa am o bănuială cum că vorbele astea le auzi și de la mama ta despre ei, care lucrează acolo. Căci dacă tu gândeai așa cum o faci și mama ta îți explica de fapt ce e cu acești copii, îți schimbai atitudinea față de ei. Sunt cicatrici în suflet ce nu se vindeca din păcate cu o ciocolată.

anonim_4396
| Anonim explică:

Mai bine te duci si donezi la un azil, cum a spus si angelblues90

anonim_4396
| Anonim explică:

Eu am donat jucarii si dulciuri unor copii saraci dar cu parinti, nu erau la orfelinat. I-am ajutat si la teme. Stii cum m-au rasplatit? M-au jignit desi eu m-am purtat frumos cu ei. Am ajuns la concluzia ca "facerea de bine e f...e de mama". Multi nu stiu sa aprecieze ajutorul oferit asa ca mai bine ii lasi sa se chinuie ca merita. Ai grija cui donezi, ca nu merita oricine.

| acerr a răspuns:

Pai te duci acolo, si le explici calm ca vrei sa vezi copii si ai un mic dar pentru ei, ca vrei sa vorbesti cu ei, etc

| Doja a răspuns:

Poti sa donezi la Valea Screzii. E relativ aproape de Ploiesti, dupa Valeni in dreapta. Cauta pe net.

| Teo29 a răspuns:

Stiu eu o persoana care are nevoie de donatii, chiar pentru copii. Cauta recent o masina de spalat pentru o familie cu 8 copii...Il poti cauta pe Facebook Cutov Cristian Ionut

| Eu2208 a răspuns:

Nu stiu nici o casa de copii mai bine dai la cineva care stii ca are nevoie si ca nu profit si altii de pe urma voastra!
Este un gest superb!
Bravo!

| StefanGGXX a răspuns:

Exista,dar daca donezi acolo, e posibil ca acele pachete sa nu ajunga la copii si sa ajunga la oameni de la azil.Chestiile mai rupte sau astea le vor da la copii dar mai bine ai dona la un azil pentru ca acolo le poti duce in plasa oamenilor ce vrei

| KentmanxD a răspuns:

Mai bine mergi la azil.

| 223kkk a răspuns:

Am văzut câțiva ce au spus sa nu donezi la orfelinat sunt penibili de ce nu ai face asta. Copii de acolo sunt diavoli? Eu dacă eram la orfelinat probabil deveneam criminal după cum sunt tratați acolo, dar nu în toate orfelinatele se comporta la fel. Niciodată nu te va uita un copil pentru binele sau Raul pe care l-ai făcut

| cristinuseundezastru a răspuns:

Duamne citisem ca sa donezi copi

| CuBenoneinSpate a răspuns:

Leam distrus eu

| minrest a răspuns (pentru CuBenoneinSpate):

Daca vrei sa spui ca ai distrus semnele de punctuatie, corect este: ''Le-am distrus eu''. Daca vrei sa spui ca ai distrus cratima, scrii: ''Am distrus-o eu''.

| OlaFirfirikCurajosul a răspuns:

T epoti duce la orfelinat si gen sa ramai tu acolo ca s anul mai trebuiasca sa te creasca ma ta