Eu nu o vad.Pentru ca nu vreau sa o vad.Eu fac haz de necaz si ii las pe altii sa rada ca prostii.Si bineinteles ma alatur si eu lor
"Hazul de necaz" presupune implicarea ta in situatia respectiva, e o atitudine care implica autoironia - deci, o doza rezonabila de inteligenta!-, in schimb, "a rade ca prostul"...hai sa acord circumstante atenuante, poti sa razi ca prostul pe un fond de maxima oboseala! Iata ca sesizez linia de demarcatie dintre cele doua atitudini! E fina?!?
Dmonik, atunci cand vorbim despre poporul roman, asa, ciut, cum e el, ne place sa spunem ca stie sa faca haz de necaz. Dar si hazul asta de necaz, merge o data, de doua ori, dar nu mai e amuzant. Faptul ca preferam sa radem de o situatie in loc sa o reparam nu mi se pare tocmai o chestie inteligenta, in situatia in care lucrul asta devine un laitmotiv. Ci mai degraba...stii tu.
Privit la nivel global, ca atitudine repetitiva si lipsita de actiune, da, sunt de acord, hazul de necaz te transforma intr-un mare PROST, dar ca atitudine individuala in fata unor varii intamplari ale vietii("suturi"), e privita ca prezenta optimista si inteligenta!
O natiune nu trebuie sa fie caracterizata de "hazul de necaz", asta suna clar a dobitocenie. E nevoie de actiune, de miscare si nu de un zambet tânt de acceptare a orice!
Robeeert1 întreabă: