aqualuna
| aqualuna a întrebat:

"Acela care iubeşte pentru prima oară, chiar dacă este fără noroc, este un zeu dar cel care pentru a doua oară iubeşte fără noroc este un prost"(Heinrich Heine, poet german). Sunteţi de acord?

Răspuns Câştigător
| Arthur a răspuns:

Dacă ar fi să judecăm nemţeşte, am spune că e adevărat şi că omeneşte e să greşim dar prosteşte e să insistăm în greşeală.
În dragoste totul e diferit, sentimentele nu pot fi cântărite şi nimeni nu e clarvăzător în această problemă pentru a şti ce se va întâmpla.

7 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Eu nu sunt de acord. Daca ai iubit prima data fara succes, a doua oara nu ai de unde sti ca va fi tot asa.Si apoi iubirea nu vine la comanda sa-ti zica:de acela nu este bine sa te indragostesti! O patesti si...gata! Cati din noi nu au iubit de mai multe ori pana au gasit corespondentul ideal pentru sentimentele noastre? Si apoi, daca nu cauti n-o sa gasesti.Important este sa nu te alegi cu cicatrici prea greu de vindecat (ca exista si riscul asta, sa te arzi!).

| Hombre a răspuns:

Saracu neamt ce o fi patimit de a ajuns la concluzia asta.

| JesterRO a răspuns:

Dar cine iubeste si lasa? Mai...

| JesterRO a răspuns:

Asta ca sa vorbim si pe romanestehappy.

| sand a răspuns:

Cine sunt eu sa il contrazic pe Heine?! Dar, din punctul meu de vedere, are si nu are dreptate. Pentru ca nu poti iubi de fiecare data la fel. Pentru ca depinde si de ceea ce primesti in schimbul dragostei tale. Pentru ca depinde de varsta la care iubesti si pentru ca, nu in ultimul rand, depinde de maturitatea si intelepciunea primite (ori nu) de-a lungul vietii, de-a lungul "indragostirilor" pe care le-ai trait, le-ai experimentat... Asta cred eu!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este ceva de genul " ai gresit o data, ti se spune ca ai gresit, greseti si a doua oara, iar ti se spune, a treia oara nu ti se mai spune, se presupune ca esti prost.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dragostea e oarba. Dupa primul esec devii mai precaut, dar dragostea tot oarba ramine.

Întrebări similare