Dacă ar fi să judecăm nemţeşte, am spune că e adevărat şi că omeneşte e să greşim dar prosteşte e să insistăm în greşeală.
În dragoste totul e diferit, sentimentele nu pot fi cântărite şi nimeni nu e clarvăzător în această problemă pentru a şti ce se va întâmpla.
Eu nu sunt de acord. Daca ai iubit prima data fara succes, a doua oara nu ai de unde sti ca va fi tot asa.Si apoi iubirea nu vine la comanda sa-ti zica:de acela nu este bine sa te indragostesti! O patesti si...gata! Cati din noi nu au iubit de mai multe ori pana au gasit corespondentul ideal pentru sentimentele noastre? Si apoi, daca nu cauti n-o sa gasesti.Important este sa nu te alegi cu cicatrici prea greu de vindecat (ca exista si riscul asta, sa te arzi!).
Cine sunt eu sa il contrazic pe Heine?! Dar, din punctul meu de vedere, are si nu are dreptate. Pentru ca nu poti iubi de fiecare data la fel. Pentru ca depinde si de ceea ce primesti in schimbul dragostei tale. Pentru ca depinde de varsta la care iubesti si pentru ca, nu in ultimul rand, depinde de maturitatea si intelepciunea primite (ori nu) de-a lungul vietii, de-a lungul "indragostirilor" pe care le-ai trait, le-ai experimentat... Asta cred eu!
Neagracaceara întreabă: