anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Acum seara am avut o discuție cu cineva legată despre o treabă ciudată... mai exact despre cum și-a ajutat el frații, surorile, familia (asta nefiind prea reciproc). Discuțiile au fost de genul "am muncit aia și am scos banii și o perioadă și eu și frații mei am trăit bine", adică în sensul că el a prins ceva de muncă mai bine plătit, a scos bani mai mulți o vreme și a cumpărat mâncare, a plătit facturi, datorii pentru el și frații lui. Bun, sau am ajuns acasă la ei (familie, părinți/frati) cu bani și am plătit și am gătit și am cumpărat... și întreb de ce? De ce unii oameni nu au bariera asta și limita normală, mai ales când nu e reciproc? Că nu l-am prea auzit zicând "mi-au făcut și dat înapoi", sau "și ei la rândul lor", etc. Eu încercam să explic faptul că e normal să îți sprijini familia la un necaz, dar totul are o limită. Adică, dacă are o urgență, dacă are nevoie de ceva de la magazin și ești în trecere, dacă trebuie să îi împrumuți, sau când ai făcut 2 sarmale în plus și îi trimiți sau îi chemi la o masă, dar de acolo până la a hrăni tu frații că sunt mai mici, vezi doamne, și e treaba ta (au părinți, să îi crească dacă i-au făcut), sau ai plăti frecvent datoriile surorii tale că ea are copil și e în ceartă cu bărbatul ei (e adult, are responsabilități, nu ai pus-o să facă copii tu și nici nu i-a făcut cu tine să se descurce) e cale lungă. Există posibilitatea să fie un fel de manipulare din care nu poate ieși decât de către familie?

3 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Se folosesc de el iar el este prea prost sa vada asta... trebuie sa-si dea singur seama ca este folosit ca daca ii spui tu mai rau faci, iti zice ca vrei sa-i dezbini sa nu se mai impace cu familia lui laughing cu astfel de persoane nu-ti face planuri de drum lung...

| Aurora736 a răspuns (pentru lpavel):

Asta e clar, ca am dat un sfat de genul și o data mi s-a spus ca îl îndepărtez de familie.
Wtf?

| lpavel a răspuns (pentru Aurora736):

Data viitoare ai grija cu sfaturile... laughing