Am citit un articol comunicat pe internet, in care se scria despre, conceptul politic eminescian publicat in articolele sale, ca publicist, care ar fi incomodat mai marii lumii din acea perioada, motiv pentru care l-au internat (in mod fortat) intr-un spital de nebuni, insa starea lui de sanatate mentala era buna ca intodeauna. Daca cei care l-au inchis in ospiciu, faceau jocul masonilor, nu se stie cu precizie insa ceea ce este evident este faptul ca Eminescu, a suferit mult si a fost un neinteles al vremii in care traia, pentru ca geniul sau a depasit cu mult gandirea epocii in care traia.
Ceea ce ne-a lasat Eminescu ca mostenire, este geniul sau inscris in poeziile ce-l fac nemuritor si care l-au situat pe locul I la nivelul Romaniei, ca cel mai mare poet national al tarii.
Prin minciunile raspandite pe seama lui Eminescu detractorii au vrut sa-l coboare in pleava societatii, lucru pe care nu l-au reusit pentru ca, pana acum nimeni nu s-a situat la inaltimea gandirii sale folosofice, prezentata in publicistica sa, iar poezia sa a fost, este si va ramane nemuritoare si suntem fericiti ca el este la fel de viu astazi poentru noi, cum va fi si pentru generatiile ce ne vor urma.
Imi pare bine ca ai pus aceasta intrebare, pentru ca generatia actuala sa aiba posibilitate sa cunoasca si o alta varianta a realitaii mortii acestui geniu neinteles, pentru ca cea prezentata anterior era prea sordida pentru a fi crezuta.
Cum nu prea ai cum sa verifici nici una nici alta din variantele prezentate, pentru ca nu prea exista probe concrete, fiecare poate sa aleaga ce sa creada, conform propriei sale gandiri.
Uite, priveste si tu! :) suntem cam pe aceeasi lungime de unda...
http://www.tpu.ro/......ca-marele/
Dupa 150 de ani se va spune si de Britney Spears ca a murit dezintoxicata. Mai are vreo importanta acum? A ramas poezia lui.
Intotdeauna in jurul marilor personalitati culturale se creeaza un asa numit efect "halo" care invaluie in mister viata, activitatea si moartea lor... Atata timp cat nu exista dovezi certe in aceasta privinta, nu cred nimic ...si dupa atatia ani ce dovezi ar mai putea exista? Stai sa vezi cate mituri o sa apara legat de moartea lui MJ...
anonim_4396 întreabă:
Ciociiiiivtmmmm întreabă: