Întrebare recomandată | Fatamuntilor a întrebat:

Am citit undeva un citat,,Sa fii prea bun, dauneza grav sanatatii" Mare dreptate a avut!
Cert este ca atunci cand esti prea bun, multi profita.Si aici nu ma refer la familie, ci la relatiile interumane.Cu prieteni,vecini, colegi!
Mie mi-e greu sa spun nu, si multi profita de asta, si de multe ori sunt luata de,, fraiera"'
De aceea intreb; Bunatatea, defect sau calitate?

Răspuns Câştigător
greece12
| greece12 a răspuns:

Categoric,calitate.
Bunatatea e limbajul pe care surdul il poate auzi si orbul il poate vedea,spunea Mark Twain.
Bunatatea e o dovada de superioritate incontestabila,iar cei care profita de ea si de tine,trebuie sa fie spirite complet condamnate la ingustime,inchistare si inferioritate.
Fiind bun cu ei tu nu pierzi decat o parte de energie pozitiva,in timp ce ei vor ajunge sa se piarda pe ei insisi in fata zambetului tau.
happy
De bunatate s-a abuzat si se va abuza intotdeauna,dar e mai bine sa ramai bun ca sa te simti bine tu,fata de tine.
Personal,imi place sa pot sa-mi zambesc de cate ori ma privesc in ochi.
happy
Si,ca sa n-o poti privi vreodata ca pe un defect, selecteaza cuminte si inteligent pe cei ce nu abuzeaza de bunatatea ta, pune niste limite, asa, ca sa nu mai simti ca esti luata de "fraiera"!

| Fatamuntilor explică (pentru greece12):

Sunt situatii si situatii.De multe ori mama copilului de care ma ocup ma suna pentru situatii marunte, care nu privesc cea ce fac eu(sa-i fac mici cumparaturi, sa merg pana la scoala pentru ca cel mare a uitat cine stie ce....Am incercat sa-i ignor cate un telefon, dar ma suna pe fix.Dar cand cel mic imi zambeste (si cateodata mai ma si pupa)ma topesc.
Sau o cunostinta imprumuta in mod constant bani.Nu ne dau bani afara din casa, dar nu sunt nici lipsuri.Mai tot timpul uita sa-i mai dea, trebuid sa-i amintesc.Si odata ca-i da, cere altiii.

| greece12 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Este motivul pentru care sa inveti sa spui NU,devine o necesitate.
Pentru ca viata proprie ti-o conduci singur,asa cum doresti tu, nu ceilalti.
Excesele nu duc la nimic bun si chiar daca aici e vorba de un exces de bunatate, tot ce e prea mult, strica!
happy
Ca sa existe echilibru si nu numai, bunatatea trebuie apreciata la justa ei valoare de ambele parti implicate...

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Dar nu trebuie sa-i spui NU mamei copilului, cum sa faci asa ceva? Mai bine vino cu pretentii noi. In cazul asta ori iti mareste salariul ori strange din dinti si aia e (in orice caz castigi). In viata trebuie sa stii sa-ti aperi interesul, daca tu nu-ti aperi interesul tau nimeni nu va veni sa ti-l apere, asta ti-o garantez.

45 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Esti fraier pana la un punct.

Nu e bine sa fii prea bun cu persoane cu care nu esti prea apropiat.
Dar prietenii, familia...depinde si cata incredere ai in ei, dar acolo nu cred ca se mai aplica.

caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Este foarte adevarat ca atunci cand dai dovada de bunatate in exces, esti luat peste picior.
Bunatatea face parte din felul nostru de a fi, trebuie sa fii nascut cu asa ceva.
Uite si un exemplu.
Ai mei copilasi sa nu te vada ca dai in animalute/sa nu te vada ca omori insecte/baiatul meu nu mai mananca carnea de gaina daca ii zici ca ai taiat-o/ si tot asa, in schimb fratele meu, nu iubeste animalutele si nici nu concepe un animalut in casa
Deci trebuie sa te nasti sa fii bun.
Bunatatea este o calitate care multi nu stiu ce inseamna si nici nu pune mare pret pe cei care ofera bunatate.
Asa ca, fii bun/ofera ceea ce ai de oferit si nu se stie cand bunul Dumnezeu te va rasplati
O zi frumoasa sa aihappy

| Fatamuntilor explică (pentru caramela):

Ca vorbim de bunatate, copilasi si animalute.
Tot timpul copiii mici si animale simt bunatatea oamenilor.
Tot timpul un caine va latra la un om care stie ca nu-i iubeste...e un simt a lor.
La fel si copilasii mici.Simt atasamentul oamenilor buni.O spun din experinta.

| Klepto a răspuns:

Bunatatea este o calitate, dar si cel mai mare defect, sau macar pentru mine.
De ceva timp, cred ca bunatatea nu trebuie oferita, decat unor persoane mult prea speciale. Prefer sa ofer bunatate si sa-mi pese celor carora le pasa de mine, restul o sa aiba parte de opusul bunatatii.
Ce ma deranjeaza nu este faptul ca am fost bun si primit ce nu meritam in schimb, ci ca am fost prea bun cu toata lumea, si prea putin cu persoana care conteaza cel mai mult, persoana pe care te poti baza oricand si ca nu o sa te lase balta, iar acea persoana locuieste in oglinda.
Ma deranjeaza ca se uita instant o fapta buna, timpul meu se pierde aiurea, energia pe care am depus-o se duce-n vant; pe cand o fapta rea, nu se uita prea usor.
Ori sunt eu prea batran, ori prea obosit, ori prea amar, ori realist, dar, bunatatea iti aduce mai multe necazuri si mai multe batai de cap, si pentru ce? pentru nimic.

| Musique a răspuns:

Oferă cât ți se oferă.
Dacă vrei să fii mai bun, oferă cui merită puțin mai mult decât îți oferă.
Baftă!

| Fatamuntilor explică (pentru Musique):

E greu sa fac,, selectia''; si sunt prea,, batrana'' sa ma schimb!

| Inferno a răspuns:

"Bagă-ţi în cap odată şi pentru totdeauna, amicul meu slab şi fricos, că ceea ce proştii numesc omenie nu este decât o slăbiciune născută din frică şi egoism, care subjugă numai oamenii slabi şi care rămâne necunoscută celor cu caracterul format prin stoicism, curaj şi filozofie."

Marchizul de Sade

| sublime89 a răspuns:

Bunatatea in sine e o calitate, dar din pacate, societatea in care traim e atat de "bine" aranjata incat a transformat-o intr-un defect.

| Fatamuntilor explică (pentru sublime89):

Of,nu-mi place, dar ai drepate!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De fapt in fiecare zi sunt inofensiv nu am nimic cu asta dar sunt atat de inofensiv incat nu pot sa accept. dar sigur, reiau. nu am nici un motiv sa nu reiau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Defect principal daca nu esti selectiva si nu stii cu cine sa fii buna si pe cine sa nu dai nici doua flegme.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Calitate!
Bunatatea INTODEAUNA a fost, este si va ramane o calitate!

Totusi acel ''Sa fii prea bun'' trebuie schimbat(inlocuit)!
Niciodate nu trebuie ''Sa fii prea bun'' este indeajuns sa fii ''doar bun''!
(si asta DOAR cu cine MERITA-nu cu toata lumea)!

| Fatamuntilor explică (pentru anonim_4396):

Cum am mai spus pe aici e greu sa ma schimb, chiar si cu cine nu merita!

| Lαrisα a răspuns:

Calitate.

| stark47 a răspuns:

Cred ca priveesti lucrurile putin gresit.
personal cand fac ceva "bun" nu ma astept ca ea sa fie intoarsa, acela s-ar numi serviciu.
daca fac ceva ok il fac doar pentru ca vreau eu sa fiu dragut cu acel cineva, nu ma gandesc la urmari, iar daca acest fapt te deranjeaza ca faci lucruri bune si esti luat d fraier, atunci fa opusul.lumea va profita de tine pentru ca le permiti.sunt o fire mai saritoare ca nu se da in laturi de la nimic si ajuta cand poate insa nu las pe nimeni sa profite de aceste calitati, gen eu sa muncesc ca prostu iar el sa stea sa o arda la rece.cauta un echilibru.
bunatatea este clar o calitatea, ce ma deranjeaza este ca e foarte rar intalnita si incepe sa fie tratata ca si slabiciune

| ubox7007 a răspuns:

Calitate, sunt uni care te apreciaza pentru ceea ce faci si alti care nu, invata sa selectezi. Caci ceea ce faci u este prostie nu bunatate.

| Bøøgey a răspuns:

Clisee peste clisee. Ma simt ca pe facebook-ul unora de 13-14 ani.

| Fatamuntilor explică (pentru Bøøgey):

Eu zic de viata reala, draga! Lasa facebook-ul(sunt trecuta de 14 ani)

| Bøøgey a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Pai numa' aia o mai ard asa.

| contαbαndonαt a răspuns:

Fara doar si poate o calitate happy. Nimanui nu-i plac pers. rau voitoare!

| PŞtefaniaP a răspuns:

E o calitate, tocmai de aia oamenii din jurul nostru profită de ea la maxim pentru că ştiu că ne lăsăm uşor fraieriţi. Asta e, dar câteodată trebuie să zici şi nu pentru că dacă continui să faci lucrul ăsta când le e lor mai dragă lumea te înjunghie pe la spate, ba chiar uneori te au la degetul mic aşa că ca să se răzbune, chiar dacă n-au un motiv anume. O zi bună!

| lc13cm3 a răspuns:

Ambele.

| rememberme24 a răspuns:

Bunatatea este cu siguranta o calitate, dar aceasta se poate transforma uneori si in defect cand este folosita in exces.De exemplu:nu poti sa accepti cuiva un lucru daca tu nu esti de acord cu acesta doar din cauza ca iti este rusine sa il refuzi.In astfel de situatii persoana, observand ca spui da chiar daca nu iti place propunerea sa, va crede ca ai un caracter usor influentabil si va profita de bunatatea ta pe viitor.
Ideal ar fi sa fii bun pana la o limita(pentru ca ceilalti sa nu profite de aceasta calitate a ta). Daca te deranjeaza faptul ca cineva iti cere prea multe, spune-i-o direct si vedeti cum rezolvati problema.

| ionescuandrada2000 a răspuns:

Bunatatea este o calitate dar si un defect, depinde din ce punct de vedere o privesti.

| ionescuandrada2000 a răspuns:

Cred ca este mai mult o calitate

| CrissNico a răspuns:

Bunatatea este o calitate happy
Bunatatea nu se refera la ati ajuta numai prieteni care pot profita de tine, poti ajuta si niste oameni sarmani sau niste animale, ele nu au de ce sa profite de tinehappy
Normal, atunci cand esti prea bun cu toata lumea esti luat de prost, asa ca rebuie sa fii bun pana la o anumita limita, parerea meahappy

| albastrica009 a răspuns:

Cred ca e decizia ta, cu timpu o sa-ti dai seama:-daca vrei sa fii rea trebuie sa fii intai sigura ca esti suficient de puternica, incat sa le rezisti tuturor
-daca vrei sa fii un om bun atunci, fa asta cu sinceritate.Prima data poate ca n-o sa fii foarte apreciata, dar daca bunatatea e constanta atunci va veni si recunostinta de la sine

| 1Voineoska1 a răspuns:

Buna! Clar bunatatea nu este nici defect, dar nici calitate! Vorba ta:daca esti prea bun, toti te iau de fraier! Dar nici nu este un defect in sensul lui propriu. Uite, de exemplu eu : Acum 4 ani, cand m-am mutat in Bucuresti, am venit de la tara.Eram o fata simpla, modesta care nici nu putea sa pronunte cuvantul "idiot" dapai sa injure cum fac multi altii! Din prima zi in care am ajuns la scoala, toti si-au batut joc de mine...radeau de numele meu de familie, de faptul ca veneam de la tara(ma faceau taranca) si multe altele.La un moment dat nu am mai suportat si am stat si m-am gandit bine.Realizasem ca daca raman asa buna la suflet cum eram, ma luau peste picior.Asa ca m-am schimbat desi stiu ca nu e bine. Bucurestiul te schimba... straight face Si acum uneori regret ca m-am schimbat, dar pe interior am ramas aceeasi fata buna "de la tara". Deci, pe scurt, bunatatea este o calitate atunci cand o aplici cui trebuie si defect atunci cand o aplici celor care profita. Sper ca te-am lamurit. happy Pa-pa!

| andreimrm a răspuns:

Bunatatea poate adesea fii confundata cu naivitate, si mereu vor fi oameni care vor incerca sa profite pe urma sufletului tau bun, trebuie doar sa-i sortezi un pic, vezi cine merita bunatatea ta, si cine nu. Bunatatea e o calitate, trebuie doar folosita cu responsabilitate.

| Noodlz a răspuns:

Bunatatea este o calitate in portii mici si un defect in cantitati mari. Cand esti bun toti se folosesc de tine si deseori nu primesti nimic inapoi, cateodata e o risipa de timp sa imprastii bunatate in jur, nimeni nu se va molipsi de la tine, poate cei care au inima curata si mare care iti vor spune ca de fapt bunatatea ta iti dauneaza sufletului tau.Cei rai vor profita de tine pana la sfarsit, fara ati recunoaste meritele. In fine mai bine sa fii bun, dar pana la limita.

| kijkinkijkin a răspuns (pentru Noodlz):

Mare dreptate ai fratica, am stat si am citit toate mesajele pana la tine, sunt de aceeasi parere ca si tine. Desi am cautat o viata intreaga sa fac bine celor dragi, a fost in zadar, cu cat faceam bine celor dragi si nimic nu.i multumea, si.ti arata nepasare si ca ceea ce faci u nu are nici o valoare, iti este sufletul sfasiat. ( Angycut, gandeste.te ca pentru tine sunt doar simpli oameni, nu ai dc sa te simti vinovata daca nu ajuti, trebuie sa analizezi daca merita cu adevarat, atunci poti sa.i intinzi o mana de ajutor, doar in cazul acesta, cu cei din familie e mai greu, chiar daca erau rai cu mine, eu am continuat sa fiu de folos, dar asta a daunat sanatatii mele, dar asta e, trecem mai departe, poate asa mi.a fost scris, uneori as vrea sa fac lucruri rele sa fiu mai ignorant, nepasator, dar inima si sufletul nu ma lasa)
Este o calitate, dar dauneaza grav sanatatii. Eu ajut chiar si necunoscutii, dar cand vad ca nu merita a doua oara nu.i mai ajut. Am dat si bani, cu toate ca.mi trebuiau, mi.am spus lasa ma ca numai bun ii dau la asta banii imprumut cat ii strang si pe ceilalti sa pot da de carnet mai dureaza, mi.am spus numai bun nici nu o sa.i cheltui, si am ramas cu buza umflata, a trecut un an si mi i-a dat cu taraita, si acum are sa-mi dea bani, am mai dat la cineva o lanseta, si nu mia mai dat.o, i.am cerut.o de cateva ori, dar se facea ca ploua, a venit sa-mi ceara a doua oara 15 lei sa.si ia un pachet de tigari, nu i.am mai dat, asta nu inseamna ca sunt o persoana rea

| Neymar3000 a răspuns:

Niciodata nu o sa reusim sa fim prea buni. Poate ca avem o parere prea buna despre noi.

| AdaRuxAndRA a răspuns:

Te inteleg, dar bunatatea trebuie sa fie imbinata si cu o atitune mai dura.

| Fatamuntilor explică (pentru AdaRuxAndRA):

Sa-mi mai arat si,, coltii'', nu?

| yothebesdinparcare22 a răspuns:

Asa este dar, trebuie sa ai grija cu cine umbli in viata

| elecronistu a răspuns:

Stim cu toti vorba,, omu bun ie luat de prostlaughing" va spun din experienta!

| KimNaNa17 a răspuns:

Te inteleg...si eu am fost asa in generala, dar trebuie sa te schimbi..toate excesele dauneaza chiar si sa fii prea bun. celor care te roaga sa faci ceva in favorul lor va trebui inainte sa te gandesti la tine apoi la ei si daca refuzi spune-le reumos gen : imi pare rau dar nu pot, sunt prea ocupate, nu am timp etc