| Elisss a întrebat:

Am si eu o intrebare se poate obtine ordin de restrictie daca o persoana iti da mesaje si te urmareste? sau chesti de genu adica cineva m-a intrebat pe strada de o chestie si apoi m-a intrebat daca ies la un suc cu el am zis nu si apoi a venit dupa mine cu masina asta miercuri apoi azi am primit un mesaj de la el.ii stiu doar nr de telefon atat. si imi e ca ma urmarit ca mi-a zis ca el ma cunoaste pe mine si din astea.Am nevoie de pareri multumesc.

4 răspunsuri:
| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Trimite-i un mesaj in care sa-i spui ca nu vrei sa ai de aface cu el. Daca-ti raspunde prin alt mesaj, du-te cu telefonul si numarul masinii lui la sectia de care apartii si depune o plangere. Abia dupa rezultatul de la politie poti reclama la judecatorie.De la politie cere sa-ti spuna si cine i-a dat nr.de telefon.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Du-te la sectia de politie si intreaba acolo, iar daca esti minora prima data spune-le parintilor tai ca sa rezolvati impreuna problema.

| Elisss explică (pentru anonim_4396):

Nu sunt minora am 19 ani, si la sectia de politie ce o sa faca ca daca nr nu e de abonamet nu poate sa il prinda..nu?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Elisss):

Te duci impreuna cu un avocat depui o sesizare, pe baza sms-urilor primite listate pe hartie se poate ajunge la o actiune judecatoreasca, cel care te urmareste este chemat si el la politie prima data, i se aduce la cunostinta faptele sale unde este avertizat, daca nu inceteaza, apoi se trece la actiuni in instanta impotriva sa. Am avut un astfel de caz in familie.